Neler Yeni

PC açılırken siyak ekranda kalıp alt tire yanıp yanıp sönüyor

UmutG06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Umut Güler
Arkadaşlar bilgisayarımı Windows 11 e yükseltmek istedim fakat TPM ve secure boot gibi teknolojileri desteklemiyordu bende güvenilir yabancı kaynaklardan bunlar olmadan nasıl yükselteceğimi araştırdım. Öncelikle başlat menüsünden shifte basılı tutararak yeniden başlattim bilgisayari ve mavi menüden cmdye girdim ve neredeyse çoğu youtuberin kullandığı aynı kodu geçirdim. Herhangi bir sıkıntı çıkmadı cmd kısmında sonrasında biosa girip bir ayar aradım bulamadım hiçbir şeyi kaydetmeden aynı şekilde bırakarak çıktım ondan sonra ne olduysa ne zaman açsam PC yi sürekli siyah ekran alt tire çıkıyor ve yanıp yanıp sönüyor. Biosa girip boot ayarlarını kontrol ettim bir terslik yoktu zaten bir şey değiştirmedim. Bilgisayar söktüm ekran kartını rami ssdyi vs. Hepsini tekrar yerleştirdim sorun devam etmekte.

UmutG06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Umut Güler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartınız Gigabyte'mı?
Asboard kullanıyorum. Bios ayarlarini sifirlamayi denedim şimdide otomatik düzeltme yapıyor ve bittiğinde ise hata alıyorum bilgisayari sorun giderden sifirlamayi deniyorum o kisimdada hata almaktayim hic bir sey anlamış değilim.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Yusuf
tpm'siz win11 benim bildiğim kurulmuyor yada çalışmıyor. yanlışta biliyor olabilirim emin değilim.

UmutG06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Umut Güler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anakart marka modeli?
Biraz eski bir anakarta sahibim Asboard HM55 P988. İnternette bunun çözümü olacağını sanmıyorum. Donanımla ilgili herhangi bir hasar sıkıntım yok zaten bios ile ilgili bir sey olduğunu düşünmuyorum açıkçası.

VisnaSuyu

80+
Biraz eski bir anakarta sahibim Asboard HM55 P988. İnternette bunun çözümü olacağını sanmıyorum. Donanımla ilgili herhangi bir hasar sıkıntım yok zaten bios ile ilgili bir sey olduğunu düşünmuyorum açıkçası.
Ekran kartınızın sağlamlığından emin misiniz?

UmutG06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Umut Güler
Ekran kartınızın sağlamlığından emin misiniz?
Elbette ekran kartimda bir problem olsaydı otomatik sorun giderme ekranini goremezdim değil mi? Bir tek görüntü kablosu takili suanda oda ekran kartina bağlı. Yazmis olduğum bir kod yuzunden bilgisayarimi acamiyorum suanda bundan oncesinde normal bir şekilde kullaniyordum.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Yusuf
yazdığın kod MBR GPT değişikliği yapmışsınız. buda bios ile çakışmış görünüyor.biosta legacy mod vey vb varsa mbr modda deneyin olmuyorsa uefi varsa uefi deneyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

umarım yedek almışsınızdır veya şuanki sisteminizde veri varsa sistemden direk söküp, fazla diske win kurabileceğiniz diskiniz mevcuttur. bazen çok kolay bir kod ile bile çözülebiliyor ama bazen tek çare biosu fabrika ayarlarına döndürüp format kalıyor.

Son düzenleme:

UmutG06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Umut Güler
yazdığın kod MBR GPT değişikliği yapmışsınız. buda bios ile çakışmış görünüyor.biosta legacy mod vey vb varsa mbr modda deneyin olmuyorsa uefi varsa uefi deneyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

umarım yedek almışsınızdır veya şuanki sisteminizde veri varsa sistemden direk söküp, fazla diske win kurabileceğiniz diskiniz mevcuttur. bazen çok kolay bir kod ile bile çözülebiliyor ama bazen tek çare biosu fabrika ayarlarına döndürüp format kalıyor.
Bir tane SSD ve HDD kullanıyorum SSD üzerinden format atarim o kadar önemli veri yok içinde ama işte nasil format atacağım Windowsa bile giremezken.

Top Bottom