Neler Yeni

Pc ekran kartını yorucak uygulamalarda fanlar çalışıyor fakat monitör kapanıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Batuhan Demir
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.40 Ghz 6 Çekirdek 19MB AM4 12nm İşlemci
Ekran Kartı: Asus Radeon RX580 Dual OC 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
Ramlar: GeIL 8GB Evo Spear AMD Edition 3000mhz CL16 DDR4 (2 adet)
Anakart: Gigabyte B450M S2H 3200mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart
Psu: 600+80 diye biliyorum kasa ile birlikte geldi kasa linkini koyuyorum : https://www.hepsiburada.com/powerbo...gaming-kasa-jbst-vkg3902s-600-pm-HB00000L8FWI
Harddisck: Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm
SSD: Adata 240GB SU630 Okuma 520MB-Yazma 450MB SATA SSD
Öncelikle herkese iyi formlar dilerim forumda sitede yeniyim fakat uzun zamandır takip etmekteyim sorunumu bu forumda ve başka forumlarda da yaşayan arkadaşları gördüm fakat denilen çözümleri ya ben beceremedim ya da olmadı bilemiyorum sorunum ise pc temizliginden sonra meydana geldi her hangi bir uygulama'da pc zorlanınca ekranım kararıyor ve ekran kartı fanları son sürat çalışmaya başlıyor pc kapatma tuşuna basılı tutup tekrar kapatıp açmam gerekiyor her hangı bır oyun olsun uygulama olsun acıldıktan en fazla 10 15 saniye sonra bu olay başıma geliyor pc içini temizlerken ekran kartının fanlarını işlemci fanı kasa fanı vs temizlerken dikkat ederek temizledim ayriyetten işlemciyi de macun yenilemesi yaptım yerlerine yerleştirirken dikkatlice taktım her hangi bir sıcaklık söz konusu degil sıcaklık degeri 41 45 arası gidıp geliyor program yada oyun açılır açılmaz pat diye gidiyor kararıyor fakat arka planda oyun sesi hala geliyor psu dan şüpheleniyorum ama çözebilmiş degilim bir bilgisayarcıya teknik servise götürdüm arkadaşlar ekran kartının chipsetinin bozulmuş olabileceklerini ve ekran kartının değişmesi gerektigini söylediler ben buna inanmıyorum saglam olan parçayı para kazanmak için bozuk arızalı dediklerini düşünüyorum bu durumdan başım yanmıştı daha önce pc alalı 1 sene oldu ilk kez temizleyeyim dedim başıma gelene bak radeon yazılımından manuel olarak fan hızını sona getiriyorum ayarını ayarlıyorum programlar ve oyunlar için her hangi bir şeye girer girmez fanlar son sürat çalışıyor belki çalışır olmaz diye deniyeyim diyorum ama nafile oda çalışmadı şuanlık aklıma gelenler bu kadar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler şimdiden

whoamii

80+ Silver
Anladığım kadarıyla yükte oluyor, PSU'dan kaynaklı olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Batuhan Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
şuan sıkıntısı olan pc den yazıyorum suanlık her hangi bir sıkıntı yok normal cok sıcak degil
üstte dedigim gibi 40 45 arası gidip geliyor sıcaklık sadece mozilla acık sabıt 40 41 derece
Mesaj otomatik birleştirildi:

Büyük ihtimal kart çok ısnıp görüntüyü kesiyor
zannetmiyorum çünkü ısınacak kadar durmadan ekran kararıyor oyunlarda vs pat diye

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Batuhan Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
a3 türkçe anlayamadım

Ama kendin diyorsun kartı yoracak bişiye girdim mi kapanıyor kuzenimde bunun aynısını yaşadı kart ısınırsa pat görüntü gider
yani demek istedigim ekran kartı normal çalışıyorken sıcaklık da normal iken direk acılır acılmaz ekran gidiyor yüke binince gidiyor yani korumaya alıyor sanırım kart kendini sanki 80 90 derece ye gelmiş gibi

G.P.U

80+ Silver
yani demek istedigim ekran kartı normal çalışıyorken sıcaklık da normal iken direk acılır acılmaz ekran gidiyor yüke binince gidiyor yani korumaya alıyor sanırım kart kendini sanki 80 90 derece ye gelmiş gibi
Kartı bi tamirciye vermeni öneririm boşta mümkünü yok kapanamaz

Yada fanlar inanılmaz yavaş dönüyor

Top Bottom