hasanhüseyin2000
80+
Arkadaşlar meraktan soruyorum elektrik ile ilgili hiçbir bilgim yok diyebilirim örneğin msı mag 650w tüm gücü ile çarpsa ne olur?
güç kaynağı kaç miliamperEtkileri
kaçak akım standartta 3.5 mA olurArkadaşlar meraktan soruyorum elektrik ile ilgili hiçbir bilgim yok diyebilirim örneğin msı mag 650w tüm gücü ile çarpsa ne olur?
P = I x V ==> 650W=I x 220V buradan akım I=2.95A yapar ama bu dediklerim"AC" akım için güç kaynağı "dc" çeviriyor o yüzden bu formül de ki gerilim(V) başka bir şey sanırım. "12V dc" diyolar dı sanırım(gördüm bilmiyorum aklım da kalmış) dc güç için I= 54A kesin bir şeyleri dc hesaplama için yanlış yazdım ama bu çıkıyor.güç kaynağı kaç miliamper
Yazdıkların doğru ama o 54 amper tek bir kanaldan veremiyor tabi total akım kapasitesiP = I x V ==> 650W=I x 220V buradan akım I=2.95A yapar ama bu dediklerim"AC" akım için güç kaynağı "dc" çeviriyor o yüzden bu formül de ki gerilim(V) başka bir şey sanırım. "12V dc" diyolar dı sanırım(gördüm bilmiyorum aklım da kalmış) dc güç için I= 54A kesin bir şeyleri dc hesaplama için yanlış yazdım ama bu çıkıyor.
bu tablodan senin vücüdündan geçecek akım değerlerini vücut direncin belirler ıslak üzerinde kıyafet yoksa direncin düşük olur ayağında yalıtkan ayakkabı vs giysilerle yüksek olur.Ayrıca hangi yoldan akım geçtiği de önemli sol kolundan çarpılırsan kalbe daha yakın daha tehlikeli olabilir.Etkileri
Tamamdır teşekkürlerP = I x V ==> 650W=I x 220V buradan akım I=2.95A yapar ama bu dediklerim"AC" akım için güç kaynağı "dc" çeviriyor o yüzden bu formül de ki gerilim(V) başka bir şey sanırım. "12V dc" diyolar dı sanırım(gördüm bilmiyorum aklım da kalmış) dc güç için I= 54A kesin bir şeyleri dc hesaplama için yanlış yazdım ama bu çıkıyor.
Etkileri
Önemli olan tabii ki de voltaj zatenYanlış. Sadece akıma bakılmaz, önemli olan voktajdır. Ben vücudumu 3V 250A akıma maruz bırakabilirim, hiçbir şey olmaz.