Pc kapalıyken elektrikler gidince zarar görürmü

Ben birkaç konu açmıştım ups alıyimmi diye o konuyads psu kaliteli zaten bişi olmaz dedi birçok kişi ama ben yinede bi tedirgin oluyorum.🙂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Topraklama yok büyük ihtimalle bizim binada sıkıntı olurmu.

Hocam şimdi bizim prizde dalgalanma varsa her 240v olduğunda pc kapamazmı ozman.bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın.🙂
Hocam akım korumalı priz çok bir işe yaramaz ups alman lazım tam koruma için

şunu al kafan rahat olur bende de benzer bir durum vardı elektrik git gelinde statik elektrik birikmesinden kaynaklı pc açılmaması gibi bir durum yaşadım ram vs sök tak yapmana gerek kalmamasını sağlar bunu aldıktan sonra elektrik gidince öyle bir şey yaşamadım henüz
Aynısı beyazı var zaten ama binada topraklama olmadığı için biriken fazla elektriği nereye geri boşaltıyor acaba ben anlamadım.

Hocam akım korumalı priz çok bir işe yaramaz ups alman lazım tam koruma için
Hocam dediğim gibi topraklama olduğunu sanmıyorum binada o yüzden almaktan vazgeçtim ups.

reis 500 tl verip riski indirmek yerine binlerce lirayı riske atma. 4090 lı sistemler diziyor adamlar yine de alıyor. psu kalitelide olsa nolur nolmaz al 500 tl den bir şey olmaz. sonra üzülürsün ekran kartı bozulursa vb. vb.
Zaten kullanıuorum üstteki arkadaşın attığı modeli.

Akım korumalı priz var.ups almaya tam karar verdim evde topraklama olduğunu hiç sanmıyorum eğer toprsklama olsaydı alıcaktım.
ups şart değil akım koruma alsan yeterli. sadece düşük voltajda değil. diğer tüm senaryolarda da pc'yi korur. örneğin benim komşumun elektrik direğinde işlem yaparken faz ters değdirmişler televizyon bulaşık çamaşır her şey gitmiş. tek pc çalışıyordu onun da korumalı prizi yanmış pc'ye bişey olmamış

şunu al kafan rahat olur bende de benzer bir durum vardı elektrik git gelinde statik elektrik birikmesinden kaynaklı pc açılmaması gibi bir durum yaşadım ram vs sök tak yapmana gerek kalmamasını sağlar bunu aldıktan sonra elektrik gidince öyle bir şey yaşamadım henüz
ben bunu kullanıyorum NET öneririm hiç sorun yaşamadım

Aynısı beyazı var zaten ama binada topraklama olmadığı için biriken fazla elektriği nereye geri boşaltıyor acaba ben anlamadım.

Hocam dediğim gibi topraklama olduğunu sanmıyorum binada o yüzden almaktan vazgeçtim ups.

Zaten kullanıuorum üstteki arkadaşın attığı modeli.
iyidir o zaman, çokta endişelenme

ups şart değil akım koruma alsan yeterli. sadece düşük voltajda değil. diğer tüm senaryolarda da pc'yi korur. örneğin benim komşumun elektrik direğinde işlem yaparken faz ters değdirmişler televizyon bulaşık çamaşır her şey gitmiş. tek pc çalışıyordu onun da korumalı prizi yanmış pc'ye bişey olmamış
Dediğim gibi topraklama olmasa bilr işe yarıyormu yani bu prizler kullanıyorum zaten şu anda.

Kaliteli bir psu ve akım korumalı priz ile riski ortadan kaldırırsın.

Kalitelidir bir psu ve akım korumalı priz ile riski ortadan kaldırırsın.
Şuan zaten kaliteli psu ile akım korumalı priz var ama benim anlamadığım şey şu akım korumalı priz gelen fazla elektriği toprağa boşaltıyormuş sanırım bendeki nereye boşaltıyor ozaman.

Dediğim gibi topraklama olmasa bilr işe yarıyormu yani bu prizler kullanıyorum zaten şu anda.
topraklama olsa iyi de olmasa da sadece priz yanar. onların mantığı role de zaten belli akım üstüne çıkarsa role patlıyor ve yüksek akım prizden öteye geçmiyor

topraklama olsa iyi de olmasa da sadece priz yanar. onların mantığı role de zaten belli akım üstüne çıkarsa role patlıyor ve yüksek akım prizden öteye geçmiyor
Hee öylemi hocam iyimiş ozaman içim biraz daha rahatladı şimdi.😀

Hocam bu durumda noluyor zarar komşuya mı patladı?

Hocam şimdi bizim prizde dalgalanma varsa her 240v olduğunda pc kapamazmı ozman.bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın
dalgalanma her yerde olabilir, sizde 190-230 arası mesela gidip geliyor da olabilir ona bakmadan anlayamazsın. Evet 240v geçiyorsa sizde kapanır sistemin, psuların güvenli sınırı 100-240 volt arası. eğer şebeke 240 ı geçerse şansına bağlı bütün sistemin de kızarabilir veya sadece psu da yanabilir. Dalgalanma özellikle topraklamasız evlerde yağmurlu yıldırımlı havalarda çok oynar bizde öyle en azından.

Hocam bu durumda noluyor zarar komşuya mı patladı?
yok hocam bizim burada adm dağıtım şirketi iş yapıyor. tutanak tutuldu tüm masrafları şirket karşıladı. çoğu kişi bu hakkınız bilmez ancak akım dalgalanmasında da hakkımız var tutanak tutup zararı karşılamak zorundalar. ama kimse bu hakkını bilmiyor ben de burdan söylemiş olayım

dalgalanma her yerde olabilir, sizde 190-230 arası mesela gidip geliyor da olabilir ona bakmadan anlayamazsın. Evet 240v geçiyorsa sizde kapanır sistemin, psuların güvenli sınırı 100-240 volt arası. eğer şebeke 240 ı geçerse şansına bağlı bütün sistemin de kızarabilir veya sadece psu da yanabilir. Dalgalanma özellikle topraklamasız evlerde yağmurlu yıldırımlı havalarda çok oynar bizde öyle en azından.
Anladım hocam çok teşekkür ederim biraz bakıyim bu alete.🙂

Geri