Pc mi yükseltmek istiyorum ama kararsızım.

Merhaba 5 yıl önce korona vakti ders için pc toplamıştım sonrası mining yaptım rtx 3080 ti ekran kartı almıştım bitince kendi zevkime kullanmaya başladım şimdi sorun şu işlemci baya yetersiz droplar aşırı olmaya başladı bu sorun ram den dolayı diye düşünüyorum pc özellikleri şu şekilde ;
İşlemci ryzen 5 1600 Af
Ekran Kartı Rtx 3080 ti
Ram tek modül kingston hyper 8 GB 3200 mhz
Alakart asus b450m ddr4
Psu 750 w marka hatırlamıyorum
Monitör 1080p Acer 1 ms 165 hz
Şimdi sorularım şunlar ;
Ekran kartı uzun süre yükseltme yapmam gibi fazlasıyla yeterli şuanlık ddr5 alakart alıp işlemci am5 yapmak mantıklı mı yoksa yeterli seviyede bu karta göre am4 işlemci almak mı lazım?

Psu yeterli seviyede kalır diye düşünüyorum değişmesi gerekli midir?

Normalde 16 GB ramle hiç Drop yemeden rahat takılıyordum 8 8 di 2 si Kingston du ama farklılardı ama sıkıntı yoktu elinizden öper oğlum az oynadı aç kapa yaptı brbek olduğu için şimdi tek modül çalıştırabiliyorum ona eve geçince bakıcam anakartra mı sorun ramde mi bilmiyorum uygulama ile bakabilir miyiz.

Teşekkürler
İslemciyi degistir ve rami 16 yap bence 3080 iyi ama islemci eski kalmis

Hayırlı olsun hocam psuyu dert etme yetecektir her türlü.
Merhaba hocam ürünler geldi taktım iki sıkıntı var gibi birincisi boşta 50 derece mx-4 macun aldım 2. Olarak fanını ters mi taktım emin olamadım elimi tuttuğumda terse have geliyor gibi 3. Olarak 16 GB ram var demiştim birisi 3200 mhz de diğeri 2400 de kaldı yükselmiyor tak çıkar tak çıkar yapa yapa çalıştırdım gördü rami sistem ama mhz çıkmıyor bi bakar mısınız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Buda mhz

Ekler

• 20250207_200608.jpg
    20250207_200608.jpg
    1.9 MB · Hit: 19
  • 20250207_200351-min.jpg
    20250207_200351-min.jpg
    1.4 MB · Hit: 21
Merhaba hocam ürünler geldi taktım iki sıkıntı var gibi birincisi boşta 50 derece mx-4 macun aldım 2. Olarak fanını ters mi taktım emin olamadım elimi tuttuğumda terse have geliyor gibi 3. Olarak 16 GB ram var demiştim birisi 3200 mhz de diğeri 2400 de kaldı yükselmiyor tak çıkar tak çıkar yapa yapa çalıştırdım gördü rami sistem ama mhz çıkmıyor bi bakar mısınız.

Buda mhz
Hayırlı olsun hocam terse geliyor derken egzoz fanına doğru vermesi lazım havayı. Onun yerine içeri mi veriyor?
Ramler önceki ramler değil mi çünkü 2x16 yapalım demiştim 2x8 görünüyor burada.
Yeni işlemciden önce biosu güncellediniz değil mi?

Bios versiyon 4002 görünüyor ama güncel versiyon 4622. Önce bios güncelleyin hocam diğerlerini yaparız.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun hocam terse geliyor derken egzoz fanına doğru vermesi lazım havayı. Onun yerine içeri mi veriyor?
Ramler önceki ramler değil mi çünkü 2x16 yapalım demiştim 2x8 görünüyor burada.
Yeni işlemciden önce biosu güncellediniz değil mi?

Bios versiyon 4002 görünüyor ama güncel versiyon 4622. Önce bios güncelleyin hocam diğerlerini yaparız.
hocam biraz test yaptım oyunlarda metro nun son çıkan oynunda 60 derece üzeri çıkmadı işlemci ekran kartı max 80 di
pubg sanırım ramlerde sıkıntı oldupu için oyuna giremedim hata veriyor sonra atıyor
egzos fanı 60 derece üstüne çıkmadığı için sanırım doğru
ilk 8 gb ram vardı hocam kendime ait kingston fury diye geçiyor sonra bir tane daha aldım ya yanlış marka ya sahte ürün hyperx fury diye geçiyor ve mhz yükseltemiyorum
bios güncellemedim şimdi güncelliyorum.

hocam biraz test yaptım oyunlarda metro nun son çıkan oynunda 60 derece üzeri çıkmadı işlemci ekran kartı max 80 di
pubg sanırım ramlerde sıkıntı oldupu için oyuna giremedim hata veriyor sonra atıyor
egzos fanı 60 derece üstüne çıkmadığı için sanırım doğru
ilk 8 gb ram vardı hocam kendime ait kingston fury diye geçiyor sonra bir tane daha aldım ya yanlış marka ya sahte ürün hyperx fury diye geçiyor ve mhz yükseltemiyorum
bios güncellemedim şimdi güncelliyorum.
Hocam 2. Ramde expo desteği olmayabilir. Sahte olup olmadığını tam olarak bilemiyorum. 60 derece o işlemci ile mx4 ve tek kule fanla çok iyi. Sonuçta 105w tdp bir işlemci 5600 modeli gibi 65w tdp değil. İleride çift kule çift fan +2000rpm bi soğutucu+ mx6 veya benzeri güzel bir macun alırsan düşer daha da. Ben daha çok ısınır diye düşünmüştüm, düşündüğümden iyi çıkmış fan.

Hocam 2. Ramde expo desteği olmayabilir. Sahte olup olmadığını tam olarak bilemiyorum. 60 derece o işlemci ile mx4 ve tek kule fanla çok iyi. Sonuçta 105w tdp bir işlemci 5600 modeli gibi 65w tdp değil. İleride çift kule çift fan +2000rpm bi soğutucu+ mx6 veya benzeri güzel bir macun alırsan düşer daha da. Ben daha çok ısınır diye düşünmüştüm, düşündüğümden iyi çıkmış fan.
Tekrardan merhaba hocam işlemci fan güzel çıktı 2 side ama sıkıntı peşimi bırakmadı ramler ayrı ayrı almıştım toplam 16 gb sizle bu konuları konuşurken 8 gb kullanıyordum tak çıkar tak çıkar 16 gb yaptım hata vermedi başlarda sonra mavi ekran bol bol verdi sonra 8 e düştük sonra tamamiyle gitti ekran hiç gelmedi yada oyundayken direk ekran gitti monitör gelmedi reset attığımda 3 kısa 1 uzun şeklinde hata veriyordu 2 gün önce g skill 32 gb 3200 mhz ram aldım 2 gündür sorunlar bitti diye sevinirken yine kapandı sanırım sorun anakartta acaba iade etsem ddr5 mi alsam diye düşündüm toplamda 10 bin tl harcadım işlemci amazondan aldım ramler n11 den alındı iade edebilir miyim sizce bilginiz var mı?

Tekrardan merhaba hocam işlemci fan güzel çıktı 2 side ama sıkıntı peşimi bırakmadı ramler ayrı ayrı almıştım toplam 16 gb sizle bu konuları konuşurken 8 gb kullanıyordum tak çıkar tak çıkar 16 gb yaptım hata vermedi başlarda sonra mavi ekran bol bol verdi sonra 8 e düştük sonra tamamiyle gitti ekran hiç gelmedi yada oyundayken direk ekran gitti monitör gelmedi reset attığımda 3 kısa 1 uzun şeklinde hata veriyordu 2 gün önce g skill 32 gb 3200 mhz ram aldım 2 gündür sorunlar bitti diye sevinirken yine kapandı sanırım sorun anakartta acaba iade etsem ddr5 mi alsam diye düşündüm toplamda 10 bin tl harcadım işlemci amazondan aldım ramler n11 den alındı iade edebilir miyim sizce bilginiz var mı?
Hocam iade almazlar diye düşünüyorum ama amazonun kendisi sattıysa alabilir. Şu anda açılıyor mu pc? Açılınca occt indirip her şey default halde sadece işlemciye test başlatıp takip edebilir misin? Gerekirse yarım saat açık kalsın sıcaklık 95 üstüne çıkmadıkça önemli değil. Bence sorun işlemcide. Anakartta olacağını sanmıyorum güncel kullandığın bir anakarttı.
Bir de psunun markasını modelini söylersen iyi olur 750w ortalama bir psuya göre yeterli demiştim ama psu sıkıntısı olma ihtimali de var.

Hocam şimdi tekrar gitti ram çıkar tak yapınca düzeliyor 1 uzun 3 kısa bip sesi veriyor netten baktım ekran kartı hatası gösteriyor ama genelde hep ram den çıkıyormuş oyundaydım şimdi az oynadım bölüm atladım pc ekran direk gitti ve 1 uzun 3 kısa çaldı sonra Windows açılış sesi geldi ama ekran yok işlemci almadan öncede bu hatayı veriyordu sanırım şimdi dediğiniz programı deneyeceğim thermaltake smart bx1 750w

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,173
Üyeler
184,406
Son üye
Gurkan0174
Geri