Neler Yeni

Pc neden donma yapar?

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Fatih
oyunlarda içi hiç donma yaşamadım ama operada messela yani çogunlukla uygulamalrda donma yasıyorum oyunlarda bazen yükleme ekranlarında bunun nedenşn nedir nasıl cozucem
rtx 4060 erkan kartı
1tb ssd
32gb ram
13400f islemci

Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Başka bir internet tarayıcısında da aynı şeyler oluyor mu ? Bir de güç kaynağınız kaç watt ?

Oyunlarda hiç donma sorunu yaşamadığınızı söylemişsiniz zaten. SSD diskinizi Crystal Disk Mark programı ile test edip buraya ekran görüntüsü atar mısınız ? Ramleri de OCCT indirip 1 saat boyunca test edin, hata varsa orada çıkacaktır. Bunların dışında Furmark V2 indirip VK seçeneğini işaretleyin ve minimum 20 dakika test tabii tutun. Bakalım ekran kararması, kilitlenme vb sorunlar olacak mı ?

Unutmadan,kullandığınız internet tarayıcılarında donanım hızlandırmayı kapatın. Buna Steam,Battle NET gibi uygulamalar dahil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Fatih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Başka bir internet tarayıcısında da aynı şeyler oluyor mu ? Bir de güç kaynağınız kaç watt ?

Oyunlarda hiç donma sorunu yaşamadığınızı söylemişsiniz zaten. SSD diskinizi Crystal Disk Mark programı ile test edip buraya ekran görüntüsü atar mısınız ? Ramleri de OCCT indirip 1 saat boyunca test edin, hata varsa orada çıkacaktır. Bunların dışında Furmark V2 indirip VK seçeneğini işaretleyin ve minimum 20 dakika test tabii tutun. Bakalım ekran kararması, kilitlenme vb sorunlar olacak mı ?

Unutmadan,kullandığınız internet tarayıcılarında donanım hızlandırmayı kapatın. Buna Steam,Battle NET gibi uygulamalar dahil.
tamamdır bunları yapıp buraya atıcam ama 600watt ama arada tıkır tıkır sesler geliyo güç kaynagından

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Fatih
ekran kartı furmark testinde de bişey olmadi yani çokme donma kararma falan görmedim diğer test sonuçları bunlar

Ekler

• CrystalDiskMark_20250214034541.png
    CrystalDiskMark_20250214034541.png
    26.3 KB · Hit: 18
  • OCCT-25214-050500.png
    OCCT-25214-050500.png
    138 KB · Hit: 17
  • OCCT-25214-060017.png
    OCCT-25214-060017.png
    141.8 KB · Hit: 18
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Bu testlerde sıkıntı gözükmüyor. Yani 600W bu sisteme fazlasıyla yeterli aslında. Peki markası nedir güç kaynağının? 80+ bronze özelliği vardır diye tahmin ediyorum.

O aradaki " tıkır tıkır " sesleri gelmeye devam ediyor ise başka bir PSU ile denemenizde fayda var. Zaten Powerboost ya da Rampage markalarından biriyse acilen markalı ve güvenilir bir PSU ile değiştirmenizi öneririm.

Bir de unutmadan masaüstünde windows logosunun yanındaki arama kısmına CMD yazıp Yönetici olarak açın ve oraya " sfc /scannow " yazıp Enter tuşuna basın ve taratın. Varsa bozulmuş sistem dosyalarını düzeltecektir.

NOT: Eğer bu güç kaynağı kasa ile beraber gelen ürünlerden biriyse bugüne dek iyi bile çalışmış aslında. Yani kasa ile beraber gelen güç kaynağı kötü demek değil tabii bu ama eğer diğer sistem bileşenlerinde sorun yoksa ilk şüphelenmeniz gereken şey PSU olmalı. O yüzden bunu belirttim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Fatih
Bu testlerde sıkıntı gözükmüyor. Yani 600W bu sisteme fazlasıyla yeterli aslında. Peki markası nedir güç kaynağının? 80+ bronze özelliği vardır diye tahmin ediyorum.

O aradaki " tıkır tıkır " sesleri gelmeye devam ediyor ise başka bir PSU ile denemenizde fayda var. Zaten Powerboost ya da Rampage markalarından biriyse acilen markalı ve güvenilir bir PSU ile değiştirmenizi öneririm.

Bir de unutmadan masaüstünde windows logosunun yanındaki arama kısmına CMD yazıp Yönetici olarak açın ve oraya " sfc /scannow " yazıp Enter tuşuna basın ve taratın. Varsa bozulmuş sistem dosyalarını düzeltecektir.

NOT: Eğer bu güç kaynağı kasa ile beraber gelen ürünlerden biriyse bugüne dek iyi bile çalışmış aslında. Yani kasa ile beraber gelen güç kaynağı kötü demek değil tabii bu ama eğer diğer sistem bileşenlerinde sorun yoksa ilk şüphelenmeniz gereken şey PSU olmalı. O yüzden bunu belirttim.
https://www.itopya.com/bitfenix-flow-600w-80-tempered-glass-usb-30-mesh-frgb-atx-siyah-kasa_u25045
kullandım kasa bu biliyorum kasayla gelen psular sorunlu ama almak zorundayım psuya nakit çıkmadı en son böyle deavm ederse galiba değiştirim saolasın hocam

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,066
İsim
Emre Zengin
oyunlarda içi hiç donma yaşamadım ama operada messela yani çogunlukla uygulamalrda donma yasıyorum oyunlarda bazen yükleme ekranlarında bunun nedenşn nedir nasıl cozucem
rtx 4060 erkan kartı
1tb ssd
32gb ram
13400f islemci
RAM'den kaynaklı yapıyor olabilir. XMP profiliniz açık mı?

Tibet06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
tibet
Bilgisayarın aşırı ısınması donma sorunlarına yol açıyor bu durumda bilgisayarın soğutma sistemini kontrol etmek önemli kötü amaçlı yazılımlar da donma ve performans sorunlarına yol açıyor teknoloji destek hattını ara istersen bir çok ayarı var bende aradım destek verdiler sorunumu çözdüler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Fatih
Bilgisayarın aşırı ısınması donma sorunlarına yol açıyor bu durumda bilgisayarın soğutma sistemini kontrol etmek önemli kötü amaçlı yazılımlar da donma ve performans sorunlarına yol açıyor teknoloji destek hattını ara istersen bir çok ayarı var bende aradım destek verdiler sorunumu çözdüler.
kotü amaçlı bi yazlım oldugu sanmıyorum windows defender kullanıyorum evet iyi değil ama kötü bi yazılımın giricek bi yükleme falan yapmıyorum dikkatliyim bu konuda
Mesaj otomatik birleştirildi:

RAM'den kaynaklı yapıyor olabilir. XMP profiliniz açık mı?
evet hatta siz yardımcı olmuştunuz xmp profili konusunda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,760
Üyeler
168,194
Son üye
thetixss_
Top Bottom