Neler Yeni

Çözüldü✓ PC oyunlardan atıyor ve HDD'M bu sorunu veriyor :(

kasımda yeni sistem topladım ve bazı parçaları eski sistemimden kullanmaya devam edeyim dedim HDD, SSD, kasa ve güç kaynağı almamıştım yeni sistemime
sadece anakart, işlemci, ram ve ekran kartı aldım daha sonra kullanmakta olduğum SSD' nin aslında yazma hızının vat ettiğinden çok altında değerler verdiğini gördüm garantiye yolladım ve iade edildi daha sonra bu süre zarfında bari kullanmakta olduğum HDD' me sistemi yükleyim dedim ve yükleyemedim bir çok hata verip durdu hatanın birini çözüyordum bu seferde başka bir hata veriyordu neyse bizde laptop vardı ondaki SSD' yi söktüm bende kendi pc me taktım sistemi ona kurdum oldu çalıştı ve bu sırada da HDD hala PC' ye sata kablosu ile bağlı idi sistemi kurunca baktım HDD orada gözüküyor dedim bari oyun indiriyim HDD' ye oyunları indirdim kurdum ama oynarken sürekli aşağıdaki resimdeki hatayı aldım bad sektör taraması yaptım ve birsürü bozuk kısım çıktı dedim bu HDD bozulmuş aga yeni HDD sipariş ettim Seagate barracuda 2tb
ilk başlarda sıkıntı yoktu şimdi aynı hata bunda da başladı hata aşağıdaki resimde gözükmekte HDD'mde de aynı hata var 😢
lütfen bilen birisi yardımcı olsun 🙏
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Vesemir @caglarmtb @zoin
ustalar sizi etiketledim kusura bakmayın
çünkü kimse yardımcı olmuyor siz bilirsiniz belki bilmiyorsanız bile sebebini bilen birini etiketler misiniz
lütfen yardım

Ekler

• Ekran Görüntüsü (26)_LI.jpg
    Ekran Görüntüsü (26)_LI.jpg
    1.1 MB · Hit: 82
Son düzenleme:

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,587
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
kasımda yeni sistem topladım ve bazı parçaları eski sistemimden kullanmaya devam edeyim dedim HDD, SSD, kasa ve güç kaynağı almamıştım yeni sistemime
sadece anakart, işlemci, ram ve ekran kartı aldım daha sonra kullanmakta olduğum SSD' nin aslında yazma hızının vat ettiğinden çok altında değerler verdiğini gördüm garantiye yolladım ve iade edildi daha sonra bu süre zarfında bari kullanmakta olduğum HDD' me sistemi yükleyim dedim ve yükleyemedim bir çok hata verip durdu hatanın birini çözüyordum bu seferde başka bir hata veriyordu neyse bizde laptop vardı ondaki SSD' yi söktüm bende kendi PC me taktım sistemi ona kurdum oldu çalıştı ve bu sırada da HDD hala PC' ye sata kablosu ile bağlı idi sistemi kurunca baktım HDD orada gözüküyor dedim bari oyun indiriyim HDD' ye oyunları indirdim kurdum ama oynarken sürekli aşağıdaki resimdeki hatayı aldım bad sektör taraması yaptım ve birsürü bozuk kısım çıktı dedim bu HDD bozulmuş aga yeni HDD sipariş ettim Seagate barracuda 2tb
ilk başlarda sıkıntı yoktu şimdi aynı hata bunda da başladı hata aşağıdaki resimde gözükmekte HDD'mde de aynı hata var 😢
lütfen bilen birisi yardımcı olsun 🙏

@Vesemir @caglarmtb @zoin
ustalar sizi etiketledim kusura bakmayın
çünkü kimse yardımcı olmuyor siz bilirsiniz belki bilmiyorsanız bile sebebini bilen birini etiketler misiniz
lütfen yardım
Bu bir hata değil ki? Crystal Disk Mark ile BarraCuda HDD'ye hız testi yap bakalım.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu bir hata değil ki? Crystal Disk Mark ile BarraCuda HDD'ye hız testi yap bakalım.
yaptım usta ama bir daha yapayım onu atayım

birde usta sata ile anakarta bağlı bir hdd de böyle birşeyin çıkmaması lazım sorun burda sanki hdd kendi kendine çık tak oluyor
yani flash belleği hani çıkarır takarsında sağ alt kenarda bu çıkar ya onun gibi buda

test sonucu usta aşağı yukarı hep bu değerlerde çıkıyor

Ekler

• Ekran Görüntüsü (28).png
    Ekran Görüntüsü (28).png
    168.1 KB · Hit: 64
Son düzenleme:

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
yaptım usta ama bir daha yapayım onu atayım

birde usta sata ile anakarta bağlı bir HDD de böyle birşeyin çıkmaması lazım sorun burda sanki HDD kendi kendine çık tak oluyor
yani flash belleği hani çıkarır takarsında sağ alt kenarda bu çıkar ya onun gibi buda

test sonucu usta aşağı yukarı hep bu değerlerde çıkıyor
Değerlerin on numara, o bi' hata değil. Dert etme.
Oyunlarda bi' sıkıntı olması da imkansız şu an için. Yine de test et.

Değerlerin on numara, o bi' hata değil. Dert etme.
Oyunlarda bi' sıkıntı olması da imkansız şu an için. Yine de test et.
knka oyundan atıyor oyunu komple kapatıyor masaüstüne gönderiyor beni ve o attığım fotodaki ekrana gelen bildirim geliyor cyberpunk2077 de 2 kez art arda bugün başıma geldi eski hdd' m de sürekli oluyordu bu oyun farketmeksizin
anakartım gigabyte b450m s2h modeli acaba anakartımda mı bir sorun var veya hdd kablolarımda

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hepmi oluyor bu bildirim

Hepmi oluyor bu bildirim
evet
lütfen yardım dostum
daha sistemi kasımda topladım güvenilir ve fiyat performans olacak parçaları almaya çalıştım satın aldığım yerlerde güvenilir
ama pc başıma inan bela oldu eski pc tamam bundan daha güçsüz ve adı üstünde eski idi ama sıkıntısız dı

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
evet
lütfen yardım dostum
daha sistemi kasımda topladım güvenilir ve fiyat performans olacak parçaları almaya çalıştım satın aldığım yerlerde güvenilir
ama PC başıma inan bela oldu eski PC tamam bundan daha güçsüz ve adı üstünde eski idi ama sıkıntısız dı
SSD giriş çıkışları düzgün tak bi girip çıkıyor olabilir

SSD giriş çıkışları düzgün tak bi girip çıkıyor olabilir
kontrol ettim usta ama sıkıntı yok
aklıma gelen herşeyi deniyorum ama fayda etmiyor
bu yeni PC'mde ilk başta eski PC' me ait HDD' mi kullanmak istediğimde başıma geldi bu olay dedim o zaman HDD bozuk yeni HDD aldım bunda da başladı aynı sorun
birde anakartımda toplamda 4 sata girişi var ama ben 2 tanesini kullanabiliyorum çünkü diğer 2'si ekran kartıma denk geliyor

priwchu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
789
İsim
ozan canbaşal
bi format atın.belki çözüm olabilir.

bi format atın.belki çözüm olabilir.
hocam zaten 2 kez formatlı sistem ama hata aynı şekilde devam ediyor
çıldırıcam inanın
pişman oldum birdaha fiyat performans bişey almiyacağım
yeni pc toplayım dedim eski pc oyunları kaldırmıyor diye ama yeni pc'm başıma bela oldu verdiği sorunların ardı arkası bitmiyor

Amd Ryzen 5 3500X 3.60GHz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm_Gigabyte B450M S2H DDR4 AM4_GIGABYTE GTX970 WindForce 3X G1 GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12_GSKILL RipjawsV 8GB DDR4 3000Mhz CL16_Samsung 860 Evo 500GB_Seagate 2TB_Xigmatek Tauro 600W 80+
sistemim bu arkadaşlar uyumluluk sorunu felan yokdur sanırım

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Sol alt köşedeki windows ikonuna tıklayın.
Oradan ayarları açın.
Ardından cihazlar kısmına tıklayın.
Tıkladıktan sonra sol altta otomatik kullan seçeneği olması lazım.
Oraya tıklayıp bana foto atın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,025,946
Üyeler
162,583
Son üye
leonshawty
Top Bottom