Neler Yeni

Pc toplamak istiyorum ama piyasa çok karışık

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emre
arkadaşlar yaklaşık 16-17k bütçem var pc toplamak için gönlümden geçen sistem işlemcisi 5600x veya 5800x olsun, ekran kartı en az 3070 olsun falan filan ama şu an ki ekran kıtlığıyla ve fiyatlarıyla sistemler toplancak gibi değil, sizce ne yapmalıyım hazır sistem mi almalıyım? Açıkcası hazır sistem almayı hiçbir türlü istemiyorum nedense, bir insanın kendi topladığı, parçaları özenle seçtiği bir bilgisayarın daha sağlıklı ve faydalı olacağına inanıyorum ama acelemde yok. Şu anda elimde i7 7700hq ve gtx 1070'i olan bir asus laptop mevcut ve benim için günü kurtarıyor ama ekran kartı fiyatlarının asla eski fiyatlarına düşmeyeceği korkusu var içimde ve sürekli bu düşünce kafamın etini yiyor. ne yapmalıyım? Beklemeli miyim, hazır sistem mi almalıyım?

abcd1234

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Laptop'un şuan için gayet iyi. Aceleye gerek yok. 1-2 ay içinde piyasa düzelir. Öyle toplarsın.

arkadaşlar yaklaşık 16-17k bütçem var pc toplamak için gönlümden geçen sistem işlemcisi 5600x veya 5800x olsun, ekran kartı en az 3070 olsun falan filan ama şu an ki ekran kıtlığıyla ve fiyatlarıyla sistemler toplancak gibi değil açıkcası, sizce ne yapmalıyım hazır sistem mi almalıyım? Açıkcası hazır sistem almayı hiçbir türlü istemiyorum nedense, bir insanın kendi topladığı, parçaları özenle seçtiği bir bilgisayarın daha sağlıklı ve faydalı olacağına inanıyorum ama acelemde yok şu anda elimde i7 7700hq ve gtx 1070'i olan bir asus laptop mevcut ve benim için günü kurtarıyor ama ekran kartı fiyatlarının asla eski fiyatlarına düşmeyeceği korkusu var içimde ve sürekli bu düşünce kafamın etini yiyor. ne yapmalıyım? Beklemeli miyim, hazır sistem mi almalıyım?
Hocam laptop iyi almanyada tanıdığınzı varsa bazı yerela satıcılar kart olabiliyor

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Valla 16 17K ya sistem toplamaktansa konsol artı laptop almak daha mantıklı gibi şu piyasada.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptop'un şuan için gayet iyi. Aceleye gerek yok. 1-2 ay içinde piyasa düzelir. Öyle toplarsın.
1-2 aya düzeleceğine emin misiniz peki?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam laptop iyi almanyada tanıdığınzı varsa bazı yerela satıcılar kart olabiliyor
almanyada akrabam var fakat onlarda her zaman buraya gelemiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valla 16 17K ya sistem toplamaktansa konsol artı laptop almak daha mantıklı gibi şu piyasada.
bunu düşünmedim değil ama elimde şu anda zaten bir laptop mevcut ps5 alıp geri kalan parayı saklamayı düşünmedim değil yani 😅
ama masaüstü bilgisayar benim için daha sağlıklı olur

Arxca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Arca Akça
arkadaşlar yaklaşık 16-17k bütçem var pc toplamak için gönlümden geçen sistem işlemcisi 5600x veya 5800x olsun, ekran kartı en az 3070 olsun falan filan ama şu an ki ekran kıtlığıyla ve fiyatlarıyla sistemler toplancak gibi değil, sizce ne yapmalıyım hazır sistem mi almalıyım? Açıkcası hazır sistem almayı hiçbir türlü istemiyorum nedense, bir insanın kendi topladığı, parçaları özenle seçtiği bir bilgisayarın daha sağlıklı ve faydalı olacağına inanıyorum ama acelemde yok. Şu anda elimde i7 7700hq ve gtx 1070'i olan bir asus laptop mevcut ve benim için günü kurtarıyor ama ekran kartı fiyatlarının asla eski fiyatlarına düşmeyeceği korkusu var içimde ve sürekli bu düşünce kafamın etini yiyor. ne yapmalıyım? Beklemeli miyim, hazır sistem mi almalıyım?
Rtx 3070 yerine rx 6800 XT öneririm rtx 3080 seviyesinde b550 anakart ile de smart accses memory açarsın RT performansı da artacaktır şuan ki RT performansı da 3070 den daha iyi 3080 e rakip olacaktık yeni driver ile

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ekran kartlarının stoklarını bekle .

Hocam almak istiyorsaanız
bu sistemii i5 10600kf asus z 490 ve ssd yok işaretleyip bu https://www.hepsiburada.com/samsung...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.73.3 ssd ile alın

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emre
Rtx 3070 yerine rx 6800 XT öneririm rtx 3080 seviyesinde b550 anakart ile de smart accses memory açarsın RT performansı da artacaktır şuan ki RT performansı da 3070 den daha iyi 3080 e rakip olacaktık yeni driver ile
amd ekran kartları beni hep kendinden itti driver sorunları, driverların geç gelmesi hala öyle mi bilmiyorum ama yeni oyun çıkıyor misal cp2077 driver 1 ay sonra geliyor 1 ay sonra gelen driver benim ne işime yarar ki ben oyunu çoktan 2-3 kere bitirmiş oluyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam almak istiyorsaanız
bu sistemii i5 10600kf asus z 490 ve ssd yok işaretleyip bu https://www.hepsiburada.com/samsung-970-evo-plus-nvme-1tb-3500mb-s-3300mb-s-m-2-ssd-mz-v7s1t0bw-p-HBV00000HTYEB?magaza=Laptopfırsatı&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.73.3 ssd ile alın
almak istiyorum tabii ki ama benim sorum hazır sistem mi almalıyım yoksa şansa fiyatların düşmesini bekleyip kendim mi toplamalıyım?
sonuç olarak acelem yok beni idare eden bir laptopa sahibim şu anda

Top Bottom