Neler Yeni

Pc ve Vantilatörü aynı prize takmak sorun olur mu

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ahmet Birkan Elmas
Arkadaşlar 5'li eski bir uzatma kablosu var. Şimdi olay şu bu kabloya PC takılı yanına vantilatörü takıp açtığımda monitör ekranı 1 saniyeliğine gidip geliyor. Bende korktum ve odadaki başka bir prize taktım ve yine aynı şey oldu. Ne yapmalıyım, sizce bu PC'ye problem yaratır mı? Akım korumalı prizlerden almayı düşünüyorum.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,736
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Arkadaşlar 5'li eski bir uzatma kablosu var. Şimdi olay şu bu kabloya PC takılı yanına vantilatörü takıp açtığımda monitör ekranı 1 saniyeliğine gidip geliyor. Bende korktum ve odadaki başka bir prize taktım ve yine aynı şey oldu. Ne yapmalıyım, sizce bu PC'ye problem yaratır mı? Akım korumalı prizlerden almayı düşünüyorum.
onun sebebi akım dalgalanması gene gidip geliyormuş seninki benim hoparlörü çıkardığımda direk ekran gidiyordu gelmiyordu sistemi yeniden başlatmam gerekiyordu

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ahmet Birkan Elmas
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
onun sebebi akım dalgalanması gene gidip geliyormuş seninki benim hoparlörü çıkardığımda direk ekran gidiyordu gelmiyordu sistemi yeniden başlatmam gerekiyordu
Bunu bende düşündüm ama problem yaratır mı pc'ye yani onu bilemiyorum.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,736
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Bunu bende düşündüm ama problem yaratır mı pc'ye yani onu bilemiyorum.
sanmam elektrik gidip gelince çok daha büyük çaplı dalgalanmalar oluyor ups yada akım korumalı priz varsa idare eder (ups olması çok iyi olurdu tahminimce yoktur ama)

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ahmet Birkan Elmas
sanmam elektrik gidip gelince çok daha büyük çaplı dalgalanmalar oluyor ups yada akım korumalı priz varsa idare eder (ups olması çok iyi olurdu tahminimce yoktur ama)
Evet yok. İleriye dönük olsun diye psu aldım yeni ona güveniyorum şuan ama umarım bişey olmaz.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,736
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Evet yok. İleriye dönük olsun diye psu aldım yeni ona güveniyorum şuan ama umarım bişey olmaz.
Akım korumalı prizle bir nebze içinize su serpebilirim ups ler kadar iyi ve güvenli olmasalarda iş görürler gene

Basrii

80+ Bronze
Akım korumalı priz düşündüğün kadar koruma görevi yapmaz, ekran gidip gelme sebebi odaya tüm prizlere gelen linye aynı olduğu için hangi prize takarsan tak harmonik yüzünden git gel yapar. Bina tesisatı eski mi yeni mi sigortan yeni mi eski mi yoksa odaya gelen kablo kesiti gerektiğinden daha düşük de olabilir. Türlü türlü sebepler var..

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ahmet Birkan Elmas
Akım korumalı priz düşündüğün kadar koruma görevi yapmaz, ekran gidip gelme sebebi odaya tüm prizlere gelen linye aynı olduğu için hangi prize takarsan tak harmonik yüzünden git gel yapar. Bina tesisatı eski mi yeni mi sigortan yeni mi eski mi yoksa odaya gelen kablo kesiti gerektiğinden daha düşük de olabilir. Türlü türlü sebepler var..
Peki bu pc'ye bir problem yaratır mı ya da iyi bir psu sistemi bundan kaynaklı oluşabilecek şeylerden korur mu ?

Basrii

80+ Bronze
Akım korumalı priz şebekede git gel yüzünden olan harmonik dalgalarını düşündüğünüz kadar absorbe etmez. UPS burada devreye girer. Şebekede olan alternatif akımı doğru akıma çevirir, Bir yandan aküyü doldurur ve tekrardan doğru akımı alternatif akıma çevirip şebekede dalgalanma olmadan pürüzsüz bir enerji sunar.

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Gökhan
Akım korumalı prizle bir nebze içinize su serpebilirim ups ler kadar iyi ve güvenli olmasalarda iş görürler gene
ikisi de yeterince güvenli değil. upsin sadece online ups olanları güvenli onlar da hem sesli hem de pahalı yapacağın en iyi yatırım kaliteli bir powersupply almak olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Akım korumalı priz şebekede git gel yüzünden olan harmonik dalgalarını düşündüğünüz kadar absorbe etmez. UPS burada devreye girer. Şebekede olan alternatif akımı doğru akıma çevirir, Bir yandan aküyü doldurur ve tekrardan doğru akımı alternatif akıma çevirip şebekede dalgalanma olmadan pürüzsüz bir enerji sunar.
o dediğini sadece online upsler yapabiliyor ucuza aldığın upsler pürüzsüz enerji sağlamaz. kısmen yanlış bilgi

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ahmet Birkan Elmas
Anladım teşekkürler.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,736
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Hocam yukarıda yazdım zaten ups daha iyi ama yoktur muhtemelen diye
ikisi de yeterince güvenli değil. upsin sadece online ups olanları güvenli onlar da hem sesli hem de pahalı yapacağın en iyi yatırım kaliteli bir powersupply almak olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

o dediğini sadece online upsler yapabiliyor ucuza aldığın upsler pürüzsüz enerji sağlamaz. kısmen yanlış bilgi
zaten psuyu yenilemiş ancak destek olması adına iş görücektir normal upslerde akım korumalıların aman aman koruması olmadığını bende biliyorumda hiç yoktan diyorum

Basrii

80+ Bronze
Peki bu pc'ye bir problem yaratır mı ya da iyi bir psu sistemi bundan kaynaklı oluşabilecek şeylerden korur mu ?
PC ne problem yaratmaz o kadar harmonik. Ama koruma olayında sigorta kutunda bulunan elemanlar çok çok önemli. Ben sistemimde akım korumalı priz kullanmıyorum çünkü korumaz açıkça söylemiş olayım. Yağmurlu havada kesinti olabilecek havada PC oynamam. Çünkü eğer sokak arası havai hatta yıldırım düşerse bu milyonlarca volt enerji tüm mahallede tüm sokakta olan dairelerin prizlerinden yani buna bağlı olan cihazların girişlerini yakar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,393
Üyeler
168,778
Son üye
branbeyyy
Top Bottom