Neler Yeni

Pc yi ne yaptiysam acilmadi sadece 1 saniye fanın ışığı yanıp sönüyor

Bora Dere

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Bora Dere
Ekran kartı dışında hiçbir bileşenin modelini bilmiyor musunuz?

Justk1ll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Furkan Cudak
Ekran kartı dışında hiçbir bileşenin modelini bilmiyor musunuz?
Yok işlemci and ryzen 5 anakart amd b350 ramlar 16 8+8 balistic power supply da kasanın frisby power supplydan şüphelendim ama sen daha iyi bilirsin

Bora Dere

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Bora Dere
Ryzen 5 ne? Sisteminizin bileşenlerini sorduğumda niye söylemediniz? Ayrıca tam modellerini yazın, Ryzen 5 diye bir sürü işlemci var.

Justk1ll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Furkan Cudak
Ryzen 5 ne? Sisteminizin bileşenlerini sorduğumda niye söylemediniz? Ayrıca tam modellerini yazın, Ryzen 5 diye bir sürü işlemci var.
Ryzen 5 1600X işlemcim az önce ekran kartı dediğin için o yüzden cevap vermedim

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Öncelikle sa sorun şu ben oyun oynarken bi anda monitör yeşil oldu ama arkadaşlarımın sesi hala geliyordu (valorant) sonra PC fişini kapatıp tekrar açınca bir daha açılmadı sonradan baktığımda ekran kartı biraz ısınmıştı gtx 1050 ti sonra dinlendirdim biraz ardından açılmamaya başladı sadece 1 saniye fanini ışığı yanıyordu ne yaptıysam çalışmadı yardimlarinizi bekliyorum .
garantiye gönder

Farway

80+ Silver
Ayn bende bulmak istiyorum ama çok anlamıyorum yanlışlıkla daha fazla bozarim diye korkuyorum islemciden olabilir diye düşünüyorum isinmistir diye ama acamiyorum ışte keşke PC yi kapatmayip bekleseydim
Isınsaydı açılırdı dostum tabii işlemci güvenlikleri açıksa yoksa yongalar yanmış olabilir. Denemekten korkma çok kaybedecek birşeyin yok ekran kartını ve işlemcini takabileceğin bir başka bilgisayar bul sök ve tak o kadar. Değişik sonuçlar alırsan yaz. Hiçbirşeyin %100 de 100 üne sahipsin şuanda yani kaybedecek birşeyin yok tabi karşı bilgisayarı kırmaz bozmazsan :D Ama arızalı parçayı bulup büyük masraflardan kurtulabilirsin.

Justk1ll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Furkan Cudak
Isınsaydı açılırdı dostum tabii işlemci güvenlikleri açıksa yoksa yongalar yanmış olabilir. Denemekten korkma çok kaybedecek birşeyin yok ekran kartını ve işlemcini takabileceğin bir başka bilgisayar bul sök ve tak o kadar. Değişik sonuçlar alırsan yaz. Hiçbirşeyin %100 de 100 üne sahipsin şuanda yani kaybedecek birşeyin yok tabi karşı bilgisayarı kırmaz bozmazsan :D Ama arızalı parçayı bulup büyük masraflardan kurtulabilirsin.

Tanıdığım herkeste laptop var yakınlarda internet cafede yok elimde kazayla otobüse binmek te büyük risk koronadan dolayı canlı derslerinde oluyor liseye gidiyorum napsam bilemedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde anlamadığım 1 sn fan ışığı yanıp kapanıyor kafayı yiycem

Farway

80+ Silver
Tanıdığım herkeste laptop var yakınlarda internet cafede yok elimde kazayla otobüse binmek te büyük risk koronadan dolayı canlı derslerinde oluyor liseye gidiyorum napsam bilemedim

Önerebileceğim çözümler bunlar. Bir bilgisayar tamircisine götürebilirsin hiçbir parçanın garantisi yoksa varsa parçaları garantiye yolla.
Eğer bir mahalle bilgisayarcısına babanın oğlu bile olsa hepsine ufak işaretler atarak üstünedeki seri numaralarını yazarak götürmeni şiddetle öneririm çünki arkadaşlar bilgisayarın fazla parçalarını sökerek 1 TB lik harddiski 250 gb yapıp bozuk ramlerdeki fazla bellekleri çıkartıp 8 gb lik rami 4 gb e indirebiliyorlar(!) ne demek istediğimi anlamışsındır umarım.

Hamit Altıntop

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,863
İsim
Kemallettin Kubat
Abi sistem bileşenleri gtx 1050 ti işlemcim and ryzen dahili grafik birimi ne bilmiyorum bilsem söylerdim psu dan olduğunu nasıl anlarım?
apu olmadığı sürece ryzenlerde dahili grafik yok ekran kartını çıkarıp birinden ödünç alıp takın açılıyorsa sorun ekran kartında yeni kart alırsınız

Farway

80+ Silver

İşlemcinin fanı dönüyormu o anda bi bakarmısın? fan ışığı derken kasa fanlarından bahsediyorsan gayet normal.Bu arada bi bios pilini sök 1 dk bekle geri yerine tak öyle açmayı dene.

Justk1ll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Furkan Cudak
apu olmadığı sürece ryzenlerde dahili grafik yok ekran kartını çıkarıp birinden ödünç alıp takın açılıyorsa sorun ekran kartında yeni kart alırsınız
Peki garanti olmadan aldığım yere gotutursem ekstra para mi vermek zorundayım?

Hamit Altıntop

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,863
İsim
Kemallettin Kubat
Peki garanti olmadan aldığım yere gotutursem ekstra para mi vermek zorundayım?
garantisi bittiyse veremezsiniz elinizde kaldı demektir bu veya güvenilir bir tamirciye götürün

Top Bottom