Neler Yeni

PC'de BT Çekim Gücü Arttırılabilir Mi?

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
655
İsim
Anonim Ankh
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda TP Link'in BT 5.3 adaptörü var ama telefonumun BT sürümü 5.0 olmasına rağmen çekim gücü anlamında 2 kat da fazla alanı kapsıyor. Sorum şu, denetim masasında falan BT adaptörümün performansını çekim alanını tam kapasiteye çıkarabileceğim bir ayar var mı?

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,810
İsim
Orkun
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda TP Link'in BT 5.3 adaptörü var ama telefonumun BT sürümü 5.0 olmasına rağmen çekim gücü anlamında 2 kat da fazla alanı kapsıyor. Sorum şu, denetim masasında falan BT adaptörümün performansını çekim alanını tam kapasiteye çıkarabileceğim bir ayar var mı?
Öyle bir ayar olduğunu zannetmiyorum, USB uzatıcı kablolar oluyor 30cm 50cm 1m diye gidiyor uzunlukları.
Öyle bir uzatıcı ile BT adaptörünü bilgisayardan uzak bir konumda bulundurursan parazitler ve diğer negatif etkenler azalır.

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
655
İsim
Anonim Ankh
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öyle bir ayar olduğunu zannetmiyorum, USB uzatıcı kablolar oluyor 30cm 50cm 1m diye gidiyor uzunlukları.
Öyle bir uzatıcı ile BT adaptörünü bilgisayardan uzak bir konumda bulundurursan parazitler ve diğer negatif etkenler azalır.
Çok fark ettirir mi acaba, çünkü adaptörü kasanın arkasındaki portlara değil ön porta takıyorum, parazitlerden kısmen uzakta kalıyor ve denemek amaçlı kasayı yerinden ileri taşıdım odanın ortasına doğru, yani BT adaptörün etrafında sinyal kesecek engel kalmadı ama yine de çekim alanı artmadı.

Charlster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
308
İsim
Cihan Mert Karagöz
Bilgisayarın 5.3 olması farketmiyor. Telefon 5.0 olduğu için bilgisayard 5.0 protokolü ile bağlanır

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
655
İsim
Anonim Ankh
Bilgisayarın 5.3 olması farketmiyor. Telefon 5.0 olduğu için bilgisayard 5.0 protokolü ile bağlanır
Onun farkındayım, yanlış anladınız sanırım, telefonu PC'ye bağlamadım, PC ile telefonu kıyasladım sadece. BT kulaklığımı telefona bağladım ve evin diğer ucundan da çekiyordu ama aynı kulaklığı PC'ye bağladığımda daha evin yarısında bağlantı gecikiyor sonra da kopuyor.

Oguz...

80+ Bronze
Telefonun alıcısı daha kaliteli malzeme olarak. Arkadan uzatma usb ile öne çekmeniz daha iyi olur

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
655
İsim
Anonim Ankh
Telefonun alıcısı daha kaliteli malzeme olarak. Arkadan uzatma usb ile öne çekmeniz daha iyi olur
Bilgisayarda kullandığım marka da kaliteli olduğu için TP Link sonuçta performansı yetersiz diye düşündüm. Adaptör zaten kasanın ön usb'sine bağlı.

Oguz...

80+ Bronze
Pc de marka çok üst düzey olmadığı sürece telefon kadat kaliteli değiller.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pc de marka çok üst düzey olmadığı sürece telefon kadat kaliteli değiller.
Öne değil direk anakarta bağlamayı deneyin. uzun usb kablosuyla ön tarafa çekin btyi

Top Bottom