Neler Yeni

Çözüldü✓ PC'deki Yavaşlama Geçmiyor Yardım

ArdaTrqt

80+
Bende 4060 r5 5600 var son zamanlarda performansı düşmeye başlamıştı format attım win 11 de 2-3 dk da kendine anca geliyordu win10 da 1-2 dk da açılıp kendine geliyor bütün driverler güncel parça sıcaklıkları normal sistem yapılandırmasından bütün çekirdekleri seçtim furmark testi yaptım olması gereken gibi m2 ssd nin yazılımını güncelledim sağlığı %100 gözüküyor güç ayarlarını yaptım biosu fast boota aldım yine aynı sorun ne olabilir 4 disk takılı PC’ye 1 m2 1 sata ssd 2 de hdd hdd leri söksem farkeder mi bişeyler yada başka çözümü olan var mı

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
800
İsim
Ahmet
Hocam sistem büyük ihtimal 100mblik bir açılış boot açım dosyası var onu hdd üstüne kurmuş olabilir ben de benzer bir sorun yaşıyordum hdd+m2 kullanıyordum ama randumanlı değildi sonra fark ettim ki boot dosyasını hdd içine kurmuş onu bir daha kontrol edin derim.

ArdaTrqt

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam sistem büyük ihtimal 100mblik bir açılış boot açım dosyası var onu hdd üstüne kurmuş olabilir ben de benzer bir sorun yaşıyordum hdd+m2 kullanıyordum ama randumanlı değildi sonra fark ettim ki boot dosyasını hdd içine kurmuş onu bir daha kontrol edin derim.
Hocam onu detaylı nasıl kontrol edebilirim anlatabilir misin o dosyayı hddye kurduysa genel olarak sistem açılışı dışında uygulama açılışınıda mı etkiler

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
İbrahim Aykutluğ
Hocam onu detaylı nasıl kontrol edebilirim anlatabilir misin o dosyayı hddye kurduysa genel olarak sistem açılışı dışında uygulama açılışınıda mı etkiler
uygulama açılışını etkilemez uygulamayı kurduğunuz yere bakınız hdd de ise yavaş açılacaktır ve ara sahnelerde bekletecektir.

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
800
İsim
Ahmet
Ben hdd den dosyayı sildim format ekranında çıkıoyrdu sadece sonra kapatıp hdd bağlantısını kestim tek m2 bıraktım o şekilde kurdum detaylı ben de bilmiyorum üzgünüm :D bu benim yaptığım ameleliliği yapmadan nasıl yapılır :D araştırmadım da işin açıkçası.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,512
İsim
Hakanbey
m2 hariç bütün bağlı diksleri söküp m2 ye sıfır kurulum yaptıktan sonra diğer diskleri takarsanız sorun çözülür.

ArdaTrqt

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ben hdd den dosyayı sildim format ekranında çıkıoyrdu sadece sonra kapatıp hdd bağlantısını kestim tek m2 bıraktım o şekilde kurdum detaylı ben de bilmiyorum üzgünüm :D bu benim yaptığım ameleliliği yapmadan nasıl yapılır :D araştırmadım da işin açıkçası.
O dosyanın fotoğrafını bi çekebilir misin bide format atmam gerekmez umarım geçen hafta 3 defa attım😄
Mesaj otomatik birleştirildi:

m2 hariç bütün bağlı diksleri söküp m2 ye sıfır kurulum yaptıktan sonra diğer diskleri takarsanız sorun çözülür.
M2 1 tb 150 gb Windows için ayırdım sadece onu formatlasam olur mu

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
800
İsim
Ahmet
O dosyanın fotoğrafını bi çekebilir misin bide format atmam gerekmez umarım geçen hafta 3 defa attım😄
Bakın dosyayı bilmiyorum dediğim gibi format ekranında win seçimi yaparken seçim yeri varya orada boot dosyansını hdd de olduğunu gördüm o şekilde.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,512
İsim
Hakanbey
Mesaj otomatik birleştirildi:

M2 1 tb 150 gb Windows için ayırdım sadece onu formatlasam olur mu
windows için m2 yi bölmek yanlış harekettir. Windows diskte ne kadar boş alan olursa o kadar hızlı çalışır iops dediğimiz anlık girdi çıktı hızı Boş alana bağlı olarak performansta değişkenlik gösterir tavsiyem 1tb komple sıfırlayıp windows tek disk olarak kurmanız.

ArdaTrqt

80+
windows için m2 yi bölmek yanlış harekettir. Windows diskte ne kadar boş alan olursa o kadar hızlı çalışır iops dediğimiz anlık girdi çıktı hızı Boş alana bağlı olarak performansta değişkenlik gösterir tavsiyem 1tb komple sıfırlayıp windows tek disk olarak kurmanız.
abi pcde bu tür konulardan pek anlamıyorumarkadaşım önerdiği için yapmıştım o zaman sadece m2 kalacak şekilde tüm diskleri sıfırlayıp söküyorum sonra m2 yi bölmeden ywni windows kuruyorum abi sence rufusla mı kurayım onla ilgili olabilir mi performans kaybı

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,512
İsim
Hakanbey
abi pcde bu tür konulardan pek anlamıyorumarkadaşım önerdiği için yapmıştım o zaman sadece m2 kalacak şekilde tüm diskleri sıfırlayıp söküyorum sonra m2 yi bölmeden ywni windows kuruyorum abi sence rufusla mı kurayım onla ilgili olabilir mi performans kaybı
rufusla kurabilirsin sorun olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,515
Üyeler
163,669
Son üye
Shlimazl1
Top Bottom