Neler Yeni

Peak Games Zynga tarafından 1.8 milyar dolara satın alındı

Ünlü oyun şirketi Zynga, 1.8 milyar dolar karşılığında yerli oyun firması Peak Games'i satın aldı. Geçtiğimiz günlerde oldukça ses getiren bu satın alım işlemi bugün gerçekleşti. Anlaşmanın detayları haberimizde yer alıyor.

Peak Games Zynga Şirketine Satıldı!

Peak Games
, 1.8 milyar dolar karşılığında ünlü oyun şirketi Zynga tarafından satın alındı. Peak Games Instagram hesabından resmi olarak duyurulan satış için Peak Games şu açıklamayı yaptı:

''ABD’li mobil oyun şirketi Zynga ile yaptığımız güç birliğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.''

peak-games-zynga.png

1.8 milyar dolar (12.25 milyar TL) karşılığında gerçekleşen satışın ödemesinin bir kısmı nakit diğer kısmı ise Zynga hissesi olarak gerçekleşeceği de anlaşmanın detaylarında yer alıyor.

kaynak

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Hala bunun iyi bir şey mi kötü bir şey mi olduğunu kestiremedim. İnşallah hayırlı bir karar olmuştur.

Lergoooon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,872
İsim
Hüseyin Akbal
Zynga hisselerinden ödeme yaptıysa istiyor demektir. Umarım iki taraf içinde güzel olur.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Hala bunun iyi bir şey mi kötü bir şey mi olduğunu kestiremedim. İnşallah hayırlı bir karar olmuştur.
Kaynakta bulunan sitede bir haber daha var bununla ilgili ben yazmıştım dilersen bakabilirsin. Buradan kısaca özetleyeyim, 378 milyon dolara yakın bir kâr getirecek Peak Games'e geri kalan fon verenler v.s dağılıyor. Peak Games kurucusu 2 şirkete daha sahip oradan oyun üretimi yapmaya devam edecek. Elinde 378 milyon dolar ve 2 şirket olmuş olacak. Bana kalırsa iyi bir haber.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zynga hisselerinden ödeme yaptıysa istiyor demektir. Umarım iki taraf içinde güzel olur.
burada kısaca özetledim dilersen sitede bulunan diğer habere göz atabilirsin
Kaynakta bulunan sitede bir haber daha var bununla ilgili ben yazmıştım dilersen bakabilirsin. Buradan kısaca özetleyeyim, 378 milyon dolara yakın bir kâr getirecek Peak Games'e geri kalan fon verenler v.s dağılıyor. Peak Games kurucusu 2 şirkete daha sahip oradan oyun üretimi yapmaya devam edecek. Elinde 378 milyon dolar ve 2 şirket olmuş olacak. Bana kalırsa iyi bir haber.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Umarım bu parayı Türk mobil oyun sektörüne adarlar.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Umarım bu parayı Türk mobil oyun sektörüne adarlar.
Bence bu parayla yapılması gereken sadece mobil oyun sektörü üzerine değil konsol ve pc sektörlerinede yatırım yapılması. Bu şekilde hem mobil hemde pc veya konsol piyasasında etkin rol ediniriz. Hem istihdam hemde ülke ve şirket büyük kazançlar elde eder.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Bence bu parayla yapılması gereken sadece mobil oyun sektörü üzerine değil konsol ve PC sektörlerinede yatırım yapılması. Bu şekilde hem mobil hemde PC veya konsol piyasasında etkin rol ediniriz. Hem istihdam hemde ülke ve şirket büyük kazançlar elde eder.
Şahsen ülkemiz yapımcılarının bu sektörlere bulaşmaması gerektiğini düşünüyorum. Mobil oyun sektöründe dünyada başarılı bir rol oynuyoruz ancak PC oyunları fazlasıyla riskli. Ancak zengin bir babayiğit çıkıp parayı basar da ben oyun yapıcam derse falan işte. Oyun şirketlerimiz bu riske girebilecek kapasitede değil gibi.

Top Bottom