Neler Yeni

Pederle Siyasetten Dolayı Kavga Etmek

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
Evet forum üyeleri bu konuyu buraya açmak ne kadar doğrudur ne kadar yanlıştır bilemiyorum.Ancak içimi dökmek istiyorum içimdeki dağ gibi büyüyen bu siniri,öfkeyi birileriyle konuşarak indirmem lazım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Babam 49 yaşında ben 16 yaşındayım.Son 2 3 saat önce birlikte oturuyorduk.Tekrar benzine lpgye vs gelen zamları söyledim ağzı uçukladı resmen.Sonra bu bazı illerdeki yürüyüşleri vs gördüler konuştuk falan.

En sonunda bombanın patladığı yer annem ne olacak bu ülkenin hali dedi.
Babam da ülkede bir şey olduğu falan yok 2 3 tepsici dışarı çıkmış yürüyüş yapıyor.Sende onlara uyup vatanını mı satıcaksın ekonomi için dedi.Herkeste para bol kimsenin durumu kötü değil falan dedi.O an benim tüm beyin devreleri yandı işte.Dedim baba sen ne diyorsun ya iyimisin ? Ağzımdan küfür çıkıcak şimdi benle .... mı geçiyorsun dedim ? Güldü.
Dedim bak canımı sıkıyorsun baba sen nasıl böyle düşünebilirsin ya dedim ? Yat uyu oğlum dedi.

Yt de gördüğüm bu insanlara sağlam küfür ediyordum.Şimdi biriside babam çıktı BABAM.Ne olursa olsun o benim babam ancak yaptığı şeylerin doğruluğunu yanlışlığını siz benden iyi biliyorsunuz bundan eminim.O kadar zoruma gidiyor ki babamın şu anda böyle düşünmesi.

NOT:Önceden sohbet ediyorken gene konuşurduk ancak hiç bu kadar ileri gitmemişti.O konustuklarında bile sinirleniyordum ancak sesimi çıkarmıyordu tabi.Olay daha ayrıntılı ancak anlatma gereği duymuyorum kısacası bu yani.

Son düzenleme:

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu konuda haklı. Önceki gezi olayına dönüşebilir bu durum.
Hocam dışarı çıkanların sayısı az buz değil.Binlerce kişi çıkıyor.Ve çıkış sebebleri de çok belli.Gezi olayına benzeme durumu olabilir ancak bunu bu şekilde ithaf etmesi yanlış değil mi ?

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Hocam dışarı çıkanların sayısı az buz değil.Binlerce kişi çıkıyor.Ve çıkış sebebleri de çok belli.Gezi olayına benzeme durumu olabilir ancak bunu bu şekilde ithaf etmesi yanlış değil mi ?
Önceki olaylar da bu şekilde başlamıştı ve buna benzetmesinin çok normal olduğunu düşünüyorum. Siyasi görüşüne gelince babanda memnun değildir ülkenin halinden ancak başka parti iktidara gelirse daha kötü olucağını düşünüyordur çünkü babanız çok olay görmüştür ve tecrübesi vardır mutlaka. Şuan ki partilere baktığınız da bütün partilerin boş olduğunu görebilirsiniz.

alex jensen

80+ Silver
babanı iyi bi döv knk

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Yahu anlamıyorum olan sistemden 1 gram memnun değil ancak hiç bir şekilde ezdirmiyor.Nasıl bi zihniyet oluştu.Kim akıl verdi de böyle düşünceleri kararmaya başladı.
Şimdiki olan sistemden kim memnun ki hocam? Allah için birisi çıkıp memnunum desin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Aramıza hoşgeldin

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Halil Kart
Babanın mantığı doğru olmasa da ifade özgürlüğü var. Babanın bakış açısından dolayı ona düşmanmış gibi bakman doğru olmaz. Kendi aranızda tartışma kültürünü oturtmanız lazım. Anladığım kadarıyla 16 yaşındasın ve baban senin hakkında "dünkü çocuk ne bilecek" diye düşünüyor. Bu algıyı kırmak senin elinde, savunduğun şeyi mantıklı ve akılcı cümlelerle doğru örneklerle daha da sağlamlaştırıp babanla konuşuyor olursan bu algıyı kıracaksındır. Ortaya mis gibi baba oğulun birbirleriyle saygılı bir şekilde gündem tartıştığı durumu doğacak.

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
Babanın mantığı doğru olmasa da ifade özgürlüğü var. Babanın bakış açısından dolayı ona düşmanmış gibi bakman doğru olmaz. Kendi aranızda tartışma kültürünü oturtmanız lazım. Anladığım kadarıyla 16 yaşındasın ve baban senin hakkında "dünkü çocuk ne bilecek" diye düşünüyor. Bu algıyı kırmak senin elinde, savunduğun şeyi mantıklı ve akılcı cümlelerle doğru örneklerle daha da sağlamlaştırıp babanla konuşuyor olursan bu algıyı kıracaksındır. Ortaya mis gibi baba oğulun birbirleriyle saygılı bir şekilde gündem tartıştığı durumu doğacak.
Hocam emin olabilirsiniz babamla konuşmadan önce tüm kelimelerimi akıcı bir sekilde ve doğru şekilde seçerek konuşuyorum.Bazen diyorum tamamdır artık gerçekten gözü açıldı görüyor,bir bakıyorum tekrar patlıyor bir yerden.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Halil Kart
Hocam emin olabilirsiniz babamla konuşmadan önce tüm kelimelerimi akıcı bir sekilde ve doğru şekilde seçerek konuşuyorum.Bazen diyorum tamamdır artık gerçekten gözü açıldı görüyor,bir bakıyorum tekrar patlıyor bir yerden.
Maalesef bu biraz gururla alakalı, çünkü sevdiği ve ya tarafını tuttuğu kim olursa olsun yanlışlarını görmezden gelir. Babanın profilinde bir sürü insan var ülkede futbol takımı tutar gibi parti tutarlar, asla doğruyu yanlışı düşünmezler aslında yanlışın farkındadır ama yersiz gururundan dolayı laf etmez, ettirmez. Bu insanları bir anda değiştiremezsin çok zordur zaman alır baya baya zaman alır. Hatta 1 torba kömüre, 5 paket makarnaya hemen tav olurlar. Sen dersinki "ama baba dolar 12 lira oldu alım gücümüz yok" o derki "bak kömür yardımı yapıyorlar, erzak yardımı yapıyorlar, eskiden hastane sırası beklerdik ekmek sırası beklerdik şimdi her şeyimiz var", oysa bilmez ki eskiden ekmek sırası beklerlerdi şimdi zam gelecek korkusundan birçok kişi unu erkenden alıp ekmeğini kendi yapıyor sanırsın 1990'lardayız, oysa bilmezki eskiden hastanede o kadar sıra beklenirdi şimdi bir doktora görünmek istesen en iyi ihtimalle 1 hafta sonrasına randevu veriyorlar artık sırayı evinde bekliyorsun. Sen ne kadar ikna edersen et, küçük bir yardıma fikri hemen değişir.

O yüzden eğer baban, babalık anlamında kötü bir insan değilse annene zulüm etmiyorsa, sırf hayat felsefesi ve görüşü farklı diye ona sırt dönme.

DeH$et

80+ Silver
Hocam gezi olaylarında hiç yoktan ağacı bahane ediyorlardı korumak amacıyla dışarı çıkıyorlardı en azından ağaçları koruma imkanları vardi. Şimdi dışarı çıkanlar kura, ekonomiye ne gibi katkı sağlayabilirler ki? Hükümet bunları görüp aa biz doları dusurelim mi dicekler anlamiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,867
Üyeler
163,733
Son üye
kumtepe7
Top Bottom