Neler Yeni

PLAYSTATİON 5 PRO FİYAT VE ÖZELLİK TAHMİN RİCASI

YazılımKafa

80+ Silver
O kadar fazla olmaz fiyatı en fazla 25k olur çünkü fiyatı 600 dolardan fazla olması beklenmiyor.
PlayStation 5 in fiyatı şuan o civarda. PlayStation 6 yurtdışı fiyatı 600$ olsa zaten Tr fiyatı satıcı karı hariç 30k ediyor

Kratos2008

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,056
İsim
Ömer
Steam
1316142768
Bence gerçek bir söylenti GTA VI çıktığında PS5 Pro çoktan çıkmış olacak ve GTA VI ile PS5 Pro paketi kesin olur garanti gözüyle bakıyorum zaten Sony oyun geliştiricilerine PS5 Pro geliştirici kitini 2022'de göndermiş Rockstar Games'in elinde bayadır PS5 Pro cihazı var.

Bu haberi de okuyun Rockstar Games'in neden ana platform olarak PlayStation konsollarını seçiyor detaylı anlarsınız.

Eski Grand Theft Auto V ve Red Dead Redemption 2 animatörü, oyun geliştirmenin öncelikle PlayStation platformu için yapıldığını ve bunun sebebini "neyin daha iyi sattığına öncelik verme" olarak açıklıyor.

Genellikle, özellikle geçmişte, PlayStation büyük bir satış rekoruna sahipti. PlayStation, sahip olunması gereken konsol olarak öne çıkıyordu ve çoğu zaman diğer tüm konsolları geride bırakarak daha fazla satış yapıyordu; neredeyse herkes PlayStation üzerinde oyun oynuyordu.

Yani geliştirici, enerjisini genellikle PlayStation portu ve oyununun sorunsuz çalışmasına odaklardı. Ardından Xbox'a port etme işlemine geçerlerdi, genellikle aynı anda yapılırdı. Örneğin GTA 5 üzerinde çalıştığım dönemde, odak noktamız PS3 ve o dönemdeki Xbox'tu. Ancak PS3'e daha çok vurgu yapıyorduk, çünkü o dönemde PS3, bellek ve farklı özellikleri kullanma konusunda daha iyi bir donanıma sahipti.

Özetle Rockstar Games PS'ye öncelik verdiklerini bunu PS konsollarının hem donanımının daha iyi olmasından hem de konsol satışlarının çok yüksek olması ve oyunların en yüksek satış yaptığı platform olmasından dolayı yaptıklarını söylemiş yani diğer oyun firmalarının yaptıkları gibi.

Daha fazlası için kaynağı da attım eğer okumak isterseniz Rockstar Games oyunlarının PC portlarının neden bu kadar uzun sürdüğünü de açıklamış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

8K al diye bir zorunluluğu yok sende Native 4K 60FPS akarsın her oyunda.

Ben PS5 Pro çıkar çıkmaz alacağım şahsen ben ilk başta 4K kullanacağım sonra 8K standartlaşmaya başlar ise geçerim zaten.
Ps 5 te 4k da 60fps degilmi 120 de olabilir

YazılımKafa

80+ Silver
PS5 Sony özel oyunlarını söylemiyorum onlar zaten mükemmel çalışıyor diğer firmalardan iyi yapanlar yapıyor ama bazıları Native 4K 30 FPS Upscale 4K 60 FPS çalıştırıyor PS5 Pro ile bu son bulacak işte bu arada bunu ekran kartındaki DLSS olarak düşünebilirsiniz umarım ne dediğimi anlamışsınızdır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu yüzden Sahibinden kurumsal hesaplı konsol mağazalarından alın diyorum zaten.
Fiyatını sahibindene göre konuşmuyoruz sonuçta. Normal çıkış fiyatından bahsediyoruz. Kurumsal büyük sitelerde çıkış fiyatı şuanki kura ve vergiye göre 35-40 k civarında olur

YazılımKafa

80+ Silver
Evet oralarda olur zaten düz PS5 de çok pahalı aynı ürünü sıfır bir şekilde konsol mağazasından daha uygun fiyata almak varken ben tercih etmiyorum önermiyorum da.

Ama yine de 600 dolar fiyata çıkacak bir ürünü de şu anki dolar kuruna göre 35-40K civarlarda beklemek çok yüksek bir fiyat beklentisi olur.
Knk hesap yapsana . 600 $ = 17400₺
+%20 gümrük vergisi
+%20 ötv
+%20 kdv
= 30000₺. Satıcıların kar payı hariç

Arkadaşlar PS 5 PRO ciddi güzel olacakmış (az önce okudum bir yerde hemen hemen 3 misli özellik mi öyle birşeyler diyordu.) Sizi yormak istemiyorum fiyatı,özelliği ve çıkışı hakkında tahmin yada öneride bulunacak var mı acaba ?
Miktarından az çok emin olursam biriktirmeye başlarız en azından şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar.
Şahsen şuan işlerim olduğundan ps5 alamaıyorum fakat bu hafta alırım büyük ihtimal.Aynı zamandada Ps5 pro gibi bir konsolun geliştirme kiti bence ortalıkta yok özellikleri sızmış olabilir.Kesin olarak 2024 tarih veriyorum çünkü bu nesilin sonu 2027 sonu ve adamlar 1 2 yıl için konsol çıkarmazlar.Zamanına göre bende çıkınca alacağım konsolu satar ona geçerim.8k 30 fps diyenler olmuş güldürmesinler 1080 p'den 2k ya geçmiyorsunuz arada 4k fark var ve şuan piyasada ne 8k oyun var ne onu açacak adam akıllı pc.Rtx 4090 demeyin o bile 8k zortlar ve Ps5 pro kesinlikle ondan güçsüz olacak.Tahminim 4k native rtx on sabit 60 fps verecektir.

Respiky

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,615
İsim
Mertcan Uysal
Xbox Series X'den 129 dolar daha pahalı olur

adonisss

80+
bende mayıs haziran gibi pc yanına ps5 almayı düşünüyordum prosuda eksik olsun napalım yeter para biriktirip dolar alıyorum daha yeni başladım gerçide 100 dolar 100 dolardır

Top Bottom