atacankocyigit
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3
- İsim
- Atacan Koçyiğit
(PORT YOK SORUNU)
Arkadaşlar merhabalar size bir problemimden bahsedeceğim umarım gruptan bir akıl akıl verecek çıkar ve bir şekilde problemimi çözebilirim.
Nisan ayında Türknet YAPA altyapısına geçtim ve 8 mbit Download 5mbit upload alıyordum her şey nerdeyse güllük gülüstanlıktı lakin Eylül ayında Türk Telekom oturduğum semtin tamamına hiper ve fiber döşedi. Ben sevinmiştim artık yüksek download alacağım diye, lakin yapa'da olduğum için benim portum semtimde olmadığını söylediler şuan 0.70 mbit download 1mbit upload alıyorum(Boş port olmadığı için VAE'ye geçemiyorum) Eylül ayından beri koşturuyorum Türktelekom genel merkezine gidip port dilekçesi verdim Ağustos ayında hala bir cevap yok. Lakin aklıma takın soru şu benım evimin önündeki saha dolabında portlar adsl'den fibere geçiş için kablolar söküldüğünde benim de internetim gitti ve kabloları taktıklarında internetim geldi.
Akıl danışacağım birisi yok mu gerçekten yıkıldım ve umudum kalmadı artık
Arkadaşlar merhabalar size bir problemimden bahsedeceğim umarım gruptan bir akıl akıl verecek çıkar ve bir şekilde problemimi çözebilirim.
Nisan ayında Türknet YAPA altyapısına geçtim ve 8 mbit Download 5mbit upload alıyordum her şey nerdeyse güllük gülüstanlıktı lakin Eylül ayında Türk Telekom oturduğum semtin tamamına hiper ve fiber döşedi. Ben sevinmiştim artık yüksek download alacağım diye, lakin yapa'da olduğum için benim portum semtimde olmadığını söylediler şuan 0.70 mbit download 1mbit upload alıyorum(Boş port olmadığı için VAE'ye geçemiyorum) Eylül ayından beri koşturuyorum Türktelekom genel merkezine gidip port dilekçesi verdim Ağustos ayında hala bir cevap yok. Lakin aklıma takın soru şu benım evimin önündeki saha dolabında portlar adsl'den fibere geçiş için kablolar söküldüğünde benim de internetim gitti ve kabloları taktıklarında internetim geldi.
- sorum Benim portum buradaki saha dolabında değilse neden internetim gitti?
- sorum bu boş port sorununu nasıl çözebilirim çünkü adsl varken mahallemde port mevcuttu fiber geldiğinde portlar yok oldu birden ve sokaktaki komşularla görüştüğümde kimse yeni internet bağlatmadığını ve internetlerini vdsl'e geçirmediklerini belirtti yani herkes hala ADSL kullanıyor.
- sorum Port gözüktüğünde Turknetle görüştüm hemen beni VAE'ye geçirmeleri için lakin işlemleri o kadar uzattılar ki işlemlere başladıklarında portlar doldu diye iptal ettiler.
- sorum bir keresinde de Turktelekom saha görevlileri gelip hattımı kontrol etti ve saha dolabından değiştirdim senin internetini 1 gün sonra vdsl olur dedi sonrasında santralle görüşüp port yok diyip geri taktı.
- sorum da Türknet boş port sorgulamasını sadece onlara destek mesajı attığımda yapıyormuş otomatik sorgulamıyorlar yani boşalsa bile ben biraz zor geçeceğim gibi görünüyor boş port sorgulamasını nasıl yapacağım ben türknet 1-2 gün sonra mesajlarıma cevap veriyor çünkü
Mesaj otomatik birleştirildi:
Akıl danışacağım birisi yok mu gerçekten yıkıldım ve umudum kalmadı artık
Son düzenleme: