Neler Yeni

psu ve güç gelmemesi

Solotov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Solotov Bourne
arkadaşlar herkese iyi forumlar bugün baya mutluydum taki kargolarım gelene kadar. Sisteme ilk olarak anakartı takmaya çalıştım hallettim ama bir kaç vidasını sorunlu taktığımı düşündüğüm için bilgisayarcıya götürdüm be birde psu derdinden kurtulmak için psu yu yanımda götürdüm. şu an sistemimde ekran kartı ve ram takılı değil kargom gelemedi. bilgisayarcı psuyu bağladı ama berbat bağlamıştı eve gidince kabloları arkadan doladım sonra usb 3.0 portunu dolarken çıkardım bir tane pinin yamulduğunu gördüm bilgisayarcı yamulttu yada ben moralim orda alt üst oldu tüm parçaları ayrı ayrı almıştım garantilik bir durumu yok çünkü pin yamuk değildi. Ama oturtmayı başardım 1 pin oturmamış şekilde taktım diğerlerine oturdu ama bir umut pc den açılmasını beklemek için (monitörsüz sadece güç gelecek mi diye açmaya çalıştım.ama ram takılı olmadan açmayı denedim pc ye güç gelmedi. sadece işlemci ssd takılı ram takılı değildi alt tarafa fotoğrafı bırakacağım bana yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa o kadar mutlu ederki beni.. Çünkü yaşadığım yerdeki bilgisayarcılar gerçekten bir şey bilmiyor binbir pişmanım.

Ekler

• IMG_20210316_163646.jpg
    IMG_20210316_163646.jpg
    3.5 MB · Hit: 52
Arkadaşım belki psu arızalık bir şey yok belki o pinde en fazla kasa portlarını kullanamazsın yeni kablo alırsın her şeyi tak ondan sonra yaz.

Solotov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Solotov Bourne
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşım belki psu arızalık bir şey yok belki o pinde en fazla kasa portlarını kullanamazsın yeni kablo alırsın her şeyi tak ondan sonra yaz.
ekran kartı ve ram olmadan güç gelmesi gerekmez miydi :( Birde kasanın üstündeki ve kasanın arka tarafındaki portların hiç biri mi çalışmaz yoksa sadece üst taraftakiler mi. sorunlu porta takılı yeri kırmızı çizip atiyim istersen

Birde 2-3 pc toplama videosu izle anlatyorlar sana herşeyi genelde mahalle bilgisayarcıları paramı alıyım allaha emanet şeklinde takılıyor (hepsi için değil) Marka pc satanlarda kazığa satıyor. O yüzden kendin toplamanı tavsiye ederim.

Solotov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Solotov Bourne
Birde 2-3 pc toplama videosu izle anlatyorlar sana herşeyi genelde mahalle bilgisayarcıları paramı alıyım allaha emanet şeklinde takılıyor (hepsi için değil) Marka pc satanlarda kazığa satıyor. O yüzden kendin toplamanı tavsiye ederim.
evet katılıyorum ben hepsini ayrı ayrı amazondan istedimde sadece psu bağlantıları zor geldi

ekran kartı ve ram olmadan güç gelmesi gerekmez miydi :( Birde kasanın üstündeki ve kasanın arka tarafındaki portların hiç biri mi çalışmaz yoksa sadece üst taraftakiler mi. sorunlu porta takılı yeri kırmızı çizip atiyim istersen
Anakartıda yamultmuş olması lazım portları bir kontrol et derim oralada yamulmuştur muhtemelen düğmeye bastığında sinyal anakarta gitmiyor olabilir. Buradan yapmak biraz zor ama sen pinleri bağlantıları kontrol et olamdı her şeyini tak ondan sonra hepsi olmadı ya psuda yada anakarta sıkıntı var demek.

Solotov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Solotov Bourne
Anakartıda yamultmuş olması lazım portları bir kontrol et derim oralada yamulmuştur muhtemelen düğmeye bastığında sinyal anakarta gitmiyor olabilir. Buradan yapmak biraz zor ama sen pinleri bağlantıları kontrol et olamdı her şeyini tak ondan sonra hepsi olmadı ya psuda yada anakarta sıkıntı var demek.
1 yıldır sistem toplamayı istiyordum. 5500 tl lik alışveriş yapmıştım gerçekten dünyam başıma yıkıldı

Birde anahtarla başlatma portuna değdir bi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer
Pinler sağlam
Güç Girişleri sağlam
Anahtarla başlatma portuna dokundurduysan
psu açıksa ve bütün kaboları takılıysa
yine açılmıyorsa
bütün parçaları tak
tekrar dene
olmadı
ya psuda yada anakart gg olmuştur
Bundan başka bir şey yapamam vallaha

Solotov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Solotov Bourne
Birde anahtarla başlatma portuna değdir bi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer
Pinler sağlam
Güç Girişleri sağlam
Anahtarla başlatma portuna dokundurduysan
psu açıksa ve bütün kaboları takılıysa
yine açılmıyorsa
bütün parçaları tak
tekrar dene
olmadı
ya psuda yada anakart gg olmuştur
Bundan başka bir şey yapamam vallaha
aslında anakartta bir problem yok psudada yok sadecee J USB3 yazan yerdeki 1 pin sıkıntılı ama açılmadı yine

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
1615903297081.png

PS_ON ile COM pinleri bir kabloyla birleştir. PSU fanı dönüyor, çalışıyor mu bak.

Solotov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Solotov Bourne
cpu yazan kablo ne tarafa gelicek peki

Ekler

• IMG_20210316_170902.jpg
    IMG_20210316_170902.jpg
    2.5 MB · Hit: 42