PSU Yetmiyor Mu? 850W'a Geçmeli miyim? (Ryzen 5 7500F OC + RTX 5070)

Ctnkaya

80+
Reaksiyon skoru
83
Arkadaşlar selamlar,

Mevcut Güç Kaynağım sistemim tam yük altındayken ses çıkartıyor (tahminen coil whine). PSU'mun sistemin güç ihtiyacını sınırda karşıladığı veya zorlandığını düşünüyorum.

Bu şartlar altında, indirim dönemini değerlendirerek 850W bir PSU'ya geçiş yapmam daha sağlıklı ve sistemin uzun ömürlülüğü için gerekli bir yükseltme olur mu?

Sistemin tüm bileşenlerini ve detaylarını aşağıda listeliyorum:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F (Overclock yapılmış durumda)
  • Ekran Kartı: MSI RTX 5070 GAMING TRIO OC
  • Bellek: 4x8 GB DDR5 RAM
  • Depolama: 1 adet M.2 SSD, 2 adet SATA SSD, 1 adet 7200 RPM HDD
  • Soğutma/Kasa Fanları: Toplam 6 adet fan (2 adedi kule tipi soğutucudan )
  • Mevcut PSU: Corsair VS650

tahminimce bu sisteme 700 watt bile yeter. sistem max 650 watt civarı çeker diye düşünüyorum

tahminimce bu sisteme 700 watt bile yeter. sistem max 650 watt civarı çeker diye düşünüyorum
Şuan ihtiyaçlarım doğrultusunda parçalar böyle ama ileride tekrardan cpu -> gpu değişimine giderim gibi ondan dolayı 850'e alıp garantilemeyi düşünüyorum ama şuan zamanı mı bilemiyorum :/

Şuan ihtiyaçlarım doğrultusunda parçalar böyle ama ileride tekrardan cpu -> gpu değişimine giderim gibi ondan dolayı 850'e alıp garantilemeyi düşünüyorum ama şuan zamanı mı bilemiyorum :/
anladım. tabii ki yükseltmek istiyorsanız yükseltmeniz iyi olur şu anlık psunuz yeterli görünüyor. indirimden ucuza bulursanız alın derim :)

Kart 250w cekiyor geri kalanı fazla fazla yeter.
Bu psu fazla alma muhabbeti 5-10 sene öncesine dayanıyor.
Kalitesiz markalae 650w yazıp 12v 400-450w veriyordu milletin sistemi çöküyordu.
Corsair yeter.
Ses icin degismeye pek gerek yok.

Arkadaşlar selamlar,

Mevcut Güç Kaynağım sistemim tam yük altındayken ses çıkartıyor (tahminen coil whine). PSU'mun sistemin güç ihtiyacını sınırda karşıladığı veya zorlandığını düşünüyorum.

Bu şartlar altında, indirim dönemini değerlendirerek 850W bir PSU'ya geçiş yapmam daha sağlıklı ve sistemin uzun ömürlülüğü için gerekli bir yükseltme olur mu?

Anakartın nedir kardeşim? AM5 sistemlerde 4 slotu da doldurmak sistemde kararsızlık yapıyor diyorlar ama bilemedim herkes farklı bişey diyor.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler 🫡
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartın nedir kardeşim? AM5 sistemlerde 4 slotu da doldurmak sistemde kararsızlık yapıyor diyorlar ama bilemedim herkes farklı bişey diyor.
Gigabyte b650m-k var hocam 1.5 senedir bir kararsızlık yaşatmadı şahsen.

Arkadaşlar selamlar,

250 wat 5070 tdp sı peak 350 desek
65wat 7500f 90 da ona desek bendekı 90lara kadar cıkıyor
hadı fanlar rgbler falan da 50 wat desek
490 wat falan bu sıstemın tukettıgı wat olur yanı sendekı 650 wat gayet yeter yetmedıgınden degıldır o ses

Geri