Neler Yeni

Yardım Pwm Fan Çoklayıcı Nasıl takılır ?

hamzacolk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
977
İsim
Hamza Çolak
Instagram
hamzacolk
Elimde Akada Pwm 5li fan çoklayıcı var. Anakart için olan girişi taktım ama bir adet daha kablo var onu fotoğrafta gösterdiğim yere mi takmam lazım ? birde çoklayıcıların 1 tanesi 4lü pinlere sahip. Ona ne yapmam gerekiyor ? internette düzgün videosunu bulamadım. Yardımcı olur musunuz ? teşekkürler.

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Hit: 574
  • image.jpg
    image.jpg
    1.1 MB · Hit: 535

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
Elimde Akada Pwm 5li fan çoklayıcı var. Anakart için olan girişi taktım ama bir adet daha kablo var onu fotoğrafta gösterdiğim yere mi takmam lazım ? birde çoklayıcıların 1 tanesi 4lü pinlere sahip. Ona ne yapmam gerekiyor ? internette düzgün videosunu bulamadım. Yardımcı olur musunuz ? teşekkürler.
1. Resimdeki molexleri birbirine takman gerekiyor. Kasadaki fanların 4 pinlik kablosunu kontrolcüdeki portlara takman gerekiyor. MSİ mag force 100M'de Fan kontrolcüsünün çıkmaması garip. Fanlara güç verecek bir kontrolcü çıkıyor sanıyorumdum ben.

hamzacolk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
977
İsim
Hamza Çolak
Instagram
hamzacolk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1. Resimdeki molexleri birbirine takman gerekiyor. Kasadaki fanların 4 pinlik kablosunu kontrolcüdeki portlara takman gerekiyor. MSİ mag force 100M'de Fan kontrolcüsünün çıkmaması garip. Fanlara güç verecek bir kontrolcü çıkıyor sanıyorumdum ben.
çıkmadı bende şaşırdım. Bahsettiğin kontrolcü fotoğraftaki kısım mı? ve hangisi birde 1. resimleri kablolarını birbirine takacağım tamamdır.

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    2.2 MB · Hit: 555

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
çıkmadı bende şaşırdım. Bahsettiğin kontrolcü fotoğraftaki kısım mı? ve hangisi birde 1. resimleri kablolarını birbirine takacağım tamamdır.
Sadece RGB kontrolcü çıkmış ve 1. resimdeki kabloları birbirine takarsan güç alacaklardır. İyi ki 100M almamışım. Aklımda olan kasalardan biri idi düz RGB ve 2 tane fanı RGB diye Dark maxima V12 aldım. Onda 6lı fan+ARGB kontrolcü çıktı ve harici kumandası bile var.

hamzacolk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
977
İsim
Hamza Çolak
Instagram
hamzacolk
Sadece RGB kontrolcü çıkmış ve 1. resimdeki kabloları birbirine takarsan güç alacaklardır. İyi ki 100M almamışım. Aklımda olan kasalardan biri idi düz RGB ve 2 tane fanı RGB diye Dark maxima V12 aldım. Onda 6lı fan+ARGB kontrolcü çıktı ve harici kumandası bile var.
ben görünüşünü beğendiğim için aldım. bahsettiğin kasayı bilmiyorum. Fakat halen daha nereye takmam gerektiğini anlayamadım.

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
ben görünüşünü beğendiğim için aldım. bahsettiğin kasayı bilmiyorum. Fakat halen daha nereye takmam gerektiğini anlayamadım.
Molex kısımları biraz zorlayarakta olsa tak. 5 in 1 fan çoklayıcının 5 tane olan fan yuvalarına tak
1620241346033.png

MSI'ın fanlarının 4 pinlik PWM kablolarınıüstteki resimdeki 5 tane boş olan portlara tek tek tak.
1620241369165.png

buradaki 4PİN'lik PWM kabloyu anakarta. Diğer geniş girişi ise PSU'daki molex'e takman gerekiyor. Molex uçları biraz hareketli olduğundan takması uğraştırabilir haberin olsun.

hamzacolk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
977
İsim
Hamza Çolak
Instagram
hamzacolk
Molex kısımları biraz zorlayarakta olsa tak. 5 in 1 fan çoklayıcının 5 tane olan fan yuvalarına tak
Alıntıyı görüntüle
MSI'ın fanlarının 4 pinlik PWM kablolarınıüstteki resimdeki 5 tane boş olan portlara tek tek tak.
Alıntıyı görüntüle
buradaki 4PİN'lik PWM kabloyu anakarta. Diğer geniş girişi ise PSU'daki molex'e takman gerekiyor. Molex uçları biraz hareketli olduğundan takması uğraştırabilir haberin olsun.
Teşekkürler ben her şeyi anladım. Sadece Çoklayıcıdaki 4pinlik olanı ayrı bir şey mi yapmam lazım onu anlamadım. Sanırım direkt takmam gerek bir şeye gerek yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
4lü olanını boşta bırakarak taktım ve de çalıştı. Bir şey yapmam gerekiyor mu ?

Son düzenleme:

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
Teşekkürler ben her şeyi anladım. Sadece Çoklayıcıdaki 4pinlik olanı ayrı bir şey mi yapmam lazım onu anlamadım. Sanırım direkt takmam gerek bir şeye gerek yok.

Tam hızında çalışıyorsa ve kontrol ederken bir sıkıntı yoksa başka bir şey yapmanıza gerek yok. 4 pinli PWM kablosu kabloların kontrolü için sadece. Onu takmasanız bile fanlarınız tam hızda dönmeye devam edecektir.

hamzacolk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
977
İsim
Hamza Çolak
Instagram
hamzacolk
Tam hızında çalışıyorsa ve kontrol ederken bir sıkıntı yoksa başka bir şey yapmanıza gerek yok. 4 pinli PWM kablosu kabloların kontrolü için sadece. Onu takmasanız bile fanlarınız tam hızda dönmeye devam edecektir.
tamamdır. Fan kontrolünü hangi uygulamadan yapacağım ? yapmayı pek düşünmemiştim ama yapabiliyorsam yapayım.

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
tamamdır. Fan kontrolünü hangi uygulamadan yapacağım ? yapmayı pek düşünmemiştim ama yapabiliyorsam yapayım.
Bios üzerinden yapabilirsin. Kullandığın anakarta göre değişebilir ama normal masaüstü uygulaması ile kontrolde edebilirsin.

hamzacolk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
977
İsim
Hamza Çolak
Instagram
hamzacolk
Bios üzerinden yapabilirsin. Kullandığın anakarta göre değişebilir ama normal masaüstü uygulaması ile kontrolde edebilirsin.
teşekkürler. Epey yardımınız dokundu.

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Bildiğim kadarıyla anakart üzerinden fanları kontrol etmek istersen 4 pinli kabloya fan takman gerekiyor. O kablonun esas amacı 3 pinli fanları anakart üzerinden kontrol etmek. 1 tane 4 pinli fanın devir hızlarını okuyup 3 pinli fanlara aktarmak ama senin hepsi 4 pinse zaten kontrol edecektir.
Fanları yazılım üzerinden kontrol etmek için Dragon Center isimli uygulamayı kullanman gerekiyor.

kachac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mehmet Yalçın
@ErnGnc Hocam sana ulaşmak için özelden bir mesajlaşma balonu oluşturdum eğer yardımcı olabilir maxima v12 kasası ile ilgili bir sorum var rahatsız ettiysem üzgünüm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,792
Üyeler
168,843
Son üye
dzp.aez
Top Bottom