Neler Yeni

İnceleme QCY T13 İncelemesi (Madem bu kadar güzeldi neden iade ettim?)

Evil Belief

80+ Platinum
Katılım
1 Kasım 2020
Mesajlar
10,966
En İyi Cevap
10
1637929174199.png


QCY T13 Bluetooth kulaklığı 211 TL fiyatla Hepsiburada'dan "OrkaTeknoloji" satıcısından aldım. Çok uzun zamandır takibimde olan bir kulaklıktı, Türkiye'ye gelmesini merakla bekledim, Scarbir.com'dan 5 yıldız alması ve 25$ altı en iyi TWS kulaklık seçilmesi nedeniyle dikkatimi çekmişti. Maalesef elime ulaştıktan 9 gün sonra iade ettim. Nedenine birazdan geleceğim.

Öncelikle QCY firmasından bahsedeyim. QCY, 2009’da kurulan Çin merkezli bir şirket. Özellikle bluetooth kulaklıklar konusunda kendilerini geliştirmişler. Bildiğim kadarıyla Xiaomi ile partnerlikleri var. Uzun zamandır da Türkiye piyasasında olan bir marka.

1637929316412.png


Kutudan kulaklığın kendisi, kısa bir USB Type-C kablo, kullanım kılavuzu gibi kağıtlar ve yedek kulak silikonları çıkıyor. Medium boydaki silikonlar kulaklığın üzerinde geliyor. Small ve large olanlar ise yedek olarak veriliyor. Benim kulak yapıma en uyumlu olanlar large boy olanlardı. Siz de tüm boyutları deneyerek en uygun olanı bulabilirsiniz.

Kutunun sağ tarafında Type C giriş bulunuyor. MicroUSB giriş olmaması sevindirici.

Kutu üzerinde QCY logosunu görüyoruz. Bence QCY'nin eski logosu çok daha güzeldi, bu yeni logoyu sevemedim.

QCY T13 sade bir tasarıma sahip. Uygun sayılabilecek fiyatına göre iyi bir malzeme kalitesi olduğunu hissettiriyor. Köşeleri yuvarlatılmış kare şeklinde bir kutu dizaynı var. Kılıf takılmış AirPods 2. nesil kutusuyla yan yana koyunca böyle bir boyut farkı var.

1637929720797.png


Beyaz ve siyah renk seçenekleri bulunuyor. Şahsen siyah rengin kulakta duruşunu daha çok beğeniyorum ama beyazın da hem kutuda hem de kulaklıklarda çizikleri az belli etme avantajı var, burada tercih kullanıcının.

1637931127897.png


Hem Android hem Apple cihazlarda çalışıyor. Her iki platformda da kontrolleri özelleştirebileceğimiz, EQ ayarları yapabileceğimiz ve şarj durumunu görebileceğimiz bir uygulama desteği sunuyor. Ayrıca bu uygulama sayesinde güncelleme de yapabiliyoruz. Uygulamaya kaydolurken epey bir kanser etti, doğrulama kodu göndermedi. Ertesi gün denediğimde sorunsuz oldu. Siz de sorun yaşarsanız ara ara deneyin. Bluetooth adaptör yardımıyla Windows PC'de de yeterli süre kullandım, kopma veya ses seviyesi yetersizliği gibi bir sorun yaşamadım.

Her bir kulaklıkta 2 mikrofon mevcut. Toplamda 4 mikrofon var. Mikrofonlar ENC adı verilen bir noise canceling teknolojisiyle desteklenmiş. ANC ile karıştırılmamalı. Arka plandaki sesleri bloklayarak daha iyi bir mikrofon deneyimi sunmayı vaat ediyor. Bu kısa süreç içerisinde yaptığım telefon görüşmelerinde karşı taraftan sesimin gelmediği veya kötü geldiğiyle alakalı herhangi bir şikayet almadım. Gürültülü bir ortamda ise deneme şansım olmadı, Enes Özen'in incelemesindeki ses kayıtlarını dinlemeniz faydalı olur.

1637931169573.png


Kutunun hızlı şarj özelliği bulunuyor. Sadece 5 dakika şarjla 1 saat kullanım imkanı sunuyor. Acil durumlar için önemli bir kurtarıcı.

7.2 mm dinamik sürücüye sahip olan kulaklık Bluetooth 5.1 destekliyor.

Kulaklıkların dış yüzeyindeki alanlar dokunmatik kontrollere sahip. Bu kontrolleri uygulamadan değiştirebiliyoruz. Örneğin ben sağ kulaklığa 3 kez dokununca ses artırma, sol kulaklığa 3 kez dokununca ses azaltma şeklinde özelleştirmiştim. Çift dokunma, basılı tutma gibi kontrolleri de algılıyor. Bu kontroller kutudan çıkan kullanım kılavuzunda detaylı bir şekilde anlatılıyor. Kontroller gayet stabil bir şekilde çalışıyor, algılamama gibi bir sorun yaşatmıyor.

Müziği durdur/başlat: Herhangi bir kulaklığa çift tık
Arama yanıtlama: Arama geldiğinde herhangi bir kulaklığa çift tık
Arama reddetme: Arama geldiğinde herhangi bir kulaklığa 1.5 sn basılı tut
Sonraki şarkı: Sağ kulaklığa 1.5 sn basılı tut
Önceki şarkı: Sol kulaklığa 1.5 sn basılı tut
Sesli asistan: Sol kulaklığa 3 tık
Oyun modu: Sağ kulaklığa 3 tık

Firma verilerine göre kulaklıkların şarjı 8 saat gidiyor. Kutuyla beraber ise bu süre toplamda 40 saat.

SBC ve AAC ses codeclerini destekliyor. Özellikle AAC codec desteklemesi Apple cihazlarla kullanımda önemli bir avantaj yaratıyor. AptX desteği ise bulunmuyor.

Kutunun dışında 1 adet led bulunuyor. Bu led sayesinde kutunun şarj durumunu öğrenebiliyoruz. Eğer %90’ın üzerindeyse yeşil, %50 ila %90 arasındaysa mavi, %50’nin altındaysa kırmızı yanıyor. Bunun yerine kademeli olarak 4 ayrı led koyulup pil durumu yüzdesel olarak gösterilebilirdi, yine de hiç olmamasından iyidir. Kutuyu şarja taktığımızda ise bu led kırmızı olarak yanıyor ve şarj olduğunu gösteriyor, yeşil olunca da şarjının tam dolduğunu ifade ediyor.

Kendi sitesinde belirtilmemiş ama izlediğim birden fazla incelemede IPX4 su geçirmezlik sertifikası olduğu söyleniyor. Bu sertifika sadece basit su sıçramalarına, hafif tere ve hafif yağmura karşı direnç sağlıyor. Kesinlikle yoğun yağmurda veya havuzda vs. kullanılmamalı.

Mono olarak kullanılabiliyor. Yani kulaklıklardan sadece birini kutudan çıkararak tek kulaklık şeklinde kullanabiliyoruz.

Gecikmeyi azaltan bir oyun modu bulunuyor. PUBG gibi gecikmenin önemli olduğu oyunlarda özellikle avantaj yaratabilir. Yine de rekabetçi oyunları çok oynayan birine kablosuz kulaklık önermem.

1637931229034.png


Doğru boy silikon uçları bulduktan sonra kulağımdan düşme yapmadı, yürüyüş ve spor sırasında stabil bir şekilde yerinde kaldı. Uzun süreli kullanımlarda silikonlu yapısı gereği ağrı veya rahatsızlık hissi yapabilir, 1-2 saatten fazla aralıksız kullanacaksanız şöyle bir 5-10 dk aralıklarla kullanmanızda fayda var.

Telefona bağlayarak yaptığım testlerde son ses seviyesi fazlasıyla yüksekti. Sessiz ortamda %80'den daha yüksek seviyelere çıkamadım. Dışarıya ses sızdırma konusuna gelirsek %70 seviyelerine kadar duyulmaz ancak bu seviyeden itibaren kütüphane gibi sessiz ortamlarda yanınızdaki kişiye ses gidebilir. Toplu taşıma veya şehir gürültüsü içerisindeki ortamlarda ise duyulacağını zannetmiyorum.

Ayrıca müzik çalmıyorken herhangi bir dip ses duymadım. Haylou GT1'de 1-2 saniye boyunca bu dip ses duyulabiliyordu.

En önemli kısım olan "ses başarımı" kısmına geldik. Bütün yorumlarımı fiyatını göz önünde tutarak yapacağım. Seste ilk dikkatimi çeken şey sahne genişliği oldu. Bu seviyedeki bir kulaklıktan beklemediğim kadar geniş bir sahne ve enstrüman konumlandırmasına sahip. Genelde bu bütçedeki kulaklıklarda müziği 20 metre karelik bir stüdyoda sıkış tıkış dinliyormuş hissi varken bu kulaklıkta çok daha geniş bir salonda dinliyormuşum hissi aldım. Sahne ve enstrüman konumlandırması olarak elimdeki bir diğer kulaklık olan KZ ZS5 IEM'e oldukça yakın. Bu konuda driver boyutları gereği bir kafa üstü kulaklık kadar başarılı olmasını beklemiyoruz tabii ki, bu değerlendirmeler kulak içi klasmanı için.

Genel ses karakteri ve sunumu "sıcak" olarak nitelendirilebilir. Vokaller önde ve net şekilde duyulabiliyor, enstrümanlar sizi çevreliyor. Müzikte sağ sol ayrımları başarılı.

Genel olarak bass'lı bir kulaklık. Tuning'inde alt frekansların "boost"landığı belli oluyor. Dengeli karakterde bir kulaklıktan buna geçiyorsanız bass'ların zaman zaman uğuldayacak kadar fazla olduğunu fark ediyorsunuz ancak müziğin keyfini kaçırmıyor. Rock-metal parçalarda o hengâmenin arasında bile bass gitarı net bir şekilde duyabilmek bir yerden sonra hoşunuza gitmeye başlıyor. Mid'lere geldiğimizde teneke bir karakteri yok, gayet dolgulu ve gövdeli çalıyor. Gitar tonları gayet gerçekçi. Tiz bölgesinde ise daima "aman tadımız kaçmasın" şeklinde bir törpüleme hakim. Fazla risk almadan devamlı kontrol altında olan yüksek frekanslar duyuyoruz. Dinlediğiniz kaynak çok kötü değilse tizler hiçbir şekilde agresifliğe kaçmıyor. Rock-metal parçalarda zil sesleri doğal bir tınıya sahip, kulağınızı rahatsız etmiyor.

QCY T13; bir odyofil değilseniz ya da bir kulaklıktan çok farklı beklentileriniz yoksa müzik konusunda standart bir kullanıcının ihtiyaç duyduğu karakterde sesi ve müzik ihtiyacını başarıyla karşılıyor.

Özetle, başarılı QCY T5 modelinden 2 yıl sonra Çinli firma yine yapmış yapacağını. Muazzam pil ömrü, fiyatına göre gayet iyi ses kalitesiyle QCY T13 bu fiyat seviyesinde rakiplerini her anlamda zorlayan bir ürün olmuş.

iadee.png


"Peki madem bu kadar beğendin, neden iade ettin?" dediğinizi duyar gibiyim. Maalesef bana gelen üründe şöyle bir sorun yaşadım. Kutunun şarjı %50'nin altına indiği zaman tamamen kapanıyor ve kulaklıkları şarj etmiyordu. Normalde %50'nin altına indiğinde kutunun dışında kırmızı LED yanmalıydı, benimkinde yanmıyordu. 2 defa denedim. Kutu ve kulaklıklar tepki vermiyordu ve telefona bağlanmıyordu. Düzelmesi için şarja takıp tam doldurmam gerekiyordu. Yani kulaklığın kutusu sanki sadece %50-100 kapasiteler arasında çalışıyor gibiydi.

Sorunu fark edince Hepsiburada'ya iade başvurusunda bulundum, ürünü kargoladım ve neyse ki iadem kabul edildi. Bu anlamda Hepsiburada sitesi ve OrkaTeknoloji satıcısı beni üzmedi. Tabii ilk 14 gün içinde iade etmiş olmamın bu konuda büyük etkisi vardır. Kulaklık gibi hijyen kapsamında değerlendirilen ürünlerde iade sıkıntılıdır normalde bilirsiniz.

Ben bir daha alır mıyım? Almam. Bu şekilde sorun yaşadığım bir ürünü bile bile tekrar sipariş etmem.
Sizlere önerir miyim? Belki sadece benim şanssızlığımdır. Böyle bir sorun yaşadım ama buna kronik sorun diyemem, tek kişinin yaşadığı sorun kronik değildir. Zamanla çok fazla şikayet oluşursa o zaman iş değişir. Alacaksanız da böyle bir sorun yaşayan birinin olduğunu bilerek almanızı öneririm. Çünkü şahsi fikrime göre gerçekten fiyatına göre güzel bir bluetooth kulaklık olmuş. Bozuk çıkmasına üzüldüğüm bir ürün oldu.

Ürün linki:

Resmi sitesi:

Scarbir.com tarafından yapılan incelemesi:

Enes Özen tarafından yapılan incelemesi:

İncelememiz burada sona ermiştir, faydalı olması dileğiyle :peepokalp:
 

Ekler

  • 1637929798523.png
    1637929798523.png
    20.9 KB · Hit: 142
  • 1637929818139.png
    1637929818139.png
    50 KB · Hit: 198
  • 1637931102774.png
    1637931102774.png
    302.6 KB · Hit: 113
Son düzenleme:

LineaTurco

80+ Silver
Katılım
18 Aralık 2020
Mesajlar
4,973
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,013
İsim
Zeki Müren
Alıntıyı görüntüle

QCY T13 Bluetooth kulaklığı 211 TL fiyatla Hepsiburada'dan "OrkaTeknoloji" satıcısından aldım. Çok uzun zamandır takibimde olan bir kulaklıktı, Türkiye'ye gelmesini merakla bekledim, Scarbir.com'dan 5 yıldız alması ve 25$ altı en iyi TWS kulaklık seçilmesi nedeniyle dikkatimi çekmişti. Maalesef elime ulaştıktan 9 gün sonra iade ettim. Nedenine birazdan geleceğim.

Öncelikle QCY firmasından bahsedeyim. QCY, 2009’da kurulan Çin merkezli bir şirket. Özellikle bluetooth kulaklıklar konusunda kendilerini geliştirmişler. Bildiğim kadarıyla Xiaomi ile partnerlikleri var. Uzun zamandır da Türkiye piyasasında olan bir marka.

Alıntıyı görüntüle

Kutudan kulaklığın kendisi, kısa bir USB Type-C kablo, kullanım kılavuzu gibi kağıtlar ve yedek kulak silikonları çıkıyor. Medium boydaki silikonlar kulaklığın üzerinde geliyor. Small ve large olanlar ise yedek olarak veriliyor. Benim kulak yapıma en uyumlu olanlar large boy olanlardı. Siz de tüm boyutları deneyerek en uygun olanı bulabilirsiniz.

Kutunun sağ tarafında Type C giriş bulunuyor. MicroUSB giriş olmaması sevindirici.

Kutu üzerinde QCY logosunu görüyoruz. Bence QCY'nin eski logosu çok daha güzeldi, bu yeni logoyu sevemedim.

QCY T13 sade bir tasarıma sahip. Uygun sayılabilecek fiyatına göre iyi bir malzeme kalitesi olduğunu hissettiriyor. Köşeleri yuvarlatılmış kare şeklinde bir kutu dizaynı var. Kılıf takılmış AirPods 2. nesil kutusuyla yan yana koyunca böyle bir boyut farkı var.

Alıntıyı görüntüle

Beyaz ve siyah renk seçenekleri bulunuyor. Şahsen siyah rengin kulakta duruşunu daha çok beğeniyorum ama beyazın da hem kutuda hem de kulaklıklarda çizikleri az belli etme avantajı var, burada tercih kullanıcının.

Alıntıyı görüntüle

Hem Android hem Apple cihazlarda çalışıyor. Her iki platformda da kontrolleri özelleştirebileceğimiz, EQ ayarları yapabileceğimiz ve şarj durumunu görebileceğimiz bir uygulama desteği sunuyor. Ayrıca bu uygulama sayesinde güncelleme de yapabiliyoruz. Uygulamaya kaydolurken epey bir kanser etti, doğrulama kodu göndermedi. Ertesi gün denediğimde sorunsuz oldu. Siz de sorun yaşarsanız ara ara deneyin. Bluetooth adaptör yardımıyla Windows PC'de de yeterli süre kullandım, kopma veya ses seviyesi yetersizliği gibi bir sorun yaşamadım.

Her bir kulaklıkta 2 mikrofon mevcut. Toplamda 4 mikrofon var. Mikrofonlar ENC adı verilen bir noise canceling teknolojisiyle desteklenmiş. ANC ile karıştırılmamalı. Arka plandaki sesleri bloklayarak daha iyi bir mikrofon deneyimi sunmayı vaat ediyor. Bu kısa süreç içerisinde yaptığım telefon görüşmelerinde karşı taraftan sesimin gelmediği veya kötü geldiğiyle alakalı herhangi bir şikayet almadım. Gürültülü bir ortamda ise deneme şansım olmadı, Enes Özen'in incelemesindeki ses kayıtlarını dinlemeniz faydalı olur.

Alıntıyı görüntüle

Kutunun hızlı şarj özelliği bulunuyor. Sadece 5 dakika şarjla 1 saat kullanım imkanı sunuyor. Acil durumlar için önemli bir kurtarıcı.

7.2 mm dinamik sürücüye sahip olan kulaklık Bluetooth 5.1 destekliyor.

Kulaklıkların dış yüzeyindeki alanlar dokunmatik kontrollere sahip. Bu kontrolleri uygulamadan değiştirebiliyoruz. Örneğin ben sağ kulaklığa 3 kez dokununca ses artırma, sol kulaklığa 3 kez dokununca ses azaltma şeklinde özelleştirmiştim. Çift dokunma, basılı tutma gibi kontrolleri de algılıyor. Bu kontroller kutudan çıkan kullanım kılavuzunda detaylı bir şekilde anlatılıyor. Kontroller gayet stabil bir şekilde çalışıyor, algılamama gibi bir sorun yaşatmıyor.

Firma verilerine göre kulaklıkların şarjı 8 saat gidiyor. Kutuyla beraber ise bu süre toplamda 40 saat.

SBC ve AAC ses codeclerini destekliyor. Özellikle AAC codec desteklemesi Apple cihazlarla kullanımda önemli bir avantaj yaratıyor. AptX desteği ise bulunmuyor.

Kutunun dışında 1 adet led bulunuyor. Bu led sayesinde kutunun şarj durumunu öğrenebiliyoruz. Eğer %90’ın üzerindeyse yeşil, %50 ila %90 arasındaysa mavi, %50’nin altındaysa kırmızı yanıyor. Bunun yerine kademeli olarak 4 ayrı led koyulup pil durumu yüzdesel olarak gösterilebilirdi, yine de hiç olmamasından iyidir. Kutuyu şarja taktığımızda ise bu led kırmızı olarak yanıyor ve şarj olduğunu gösteriyor, yeşil olunca da şarjının tam dolduğunu ifade ediyor.

Kendi sitesinde belirtilmemiş ama izlediğim birden fazla incelemede IPX4 su geçirmezlik sertifikası olduğu söyleniyor. Bu sertifika sadece basit su sıçramalarına, hafif tere ve hafif yağmura karşı direnç sağlıyor. Kesinlikle yoğun yağmurda veya havuzda vs. kullanılmamalı.

Mono olarak kullanılabiliyor. Yani kulaklıklardan sadece birini kutudan çıkararak tek kulaklık şeklinde kullanabiliyoruz.

Gecikmeyi azaltan bir oyun modu bulunuyor. PUBG gibi gecikmenin önemli olduğu oyunlarda özellikle avantaj yaratabilir. Yine de rekabetçi oyunları çok oynayan birine kablosuz kulaklık önermem.

Alıntıyı görüntüle

Doğru boy silikon uçları bulduktan sonra kulağımdan düşme yapmadı, yürüyüş ve spor sırasında stabil bir şekilde yerinde kaldı. Uzun süreli kullanımlarda silikonlu yapısı gereği ağrı veya rahatsızlık hissi yapabilir, 1-2 saatten fazla aralıksız kullanacaksanız şöyle bir 5-10 dk aralıklarla kullanmanızda fayda var.

Telefona bağlayarak yaptığım testlerde son ses seviyesi fazlasıyla yüksekti. Sessiz ortamda %80'den daha yüksek seviyelere çıkamadım. Dışarıya ses sızdırma konusuna gelirsek %70 seviyelerine kadar duyulmaz ancak bu seviyeden itibaren kütüphane gibi sessiz ortamlarda yanınızdaki kişiye ses gidebilir. Toplu taşıma veya şehir gürültüsü içerisindeki ortamlarda ise duyulacağını zannetmiyorum.

Ayrıca müzik çalmıyorken herhangi bir dip ses duymadım. Haylou GT1'de 1-2 saniye boyunca bu dip ses duyulabiliyordu.

En önemli kısım olan "ses başarımı" kısmına geldik. Bütün yorumlarımı fiyatını göz önünde tutarak yapacağım. Seste ilk dikkatimi çeken şey sahne genişliği oldu. Bu seviyedeki bir kulaklıktan beklemediğim kadar geniş bir sahne ve enstrüman konumlandırmasına sahip. Genelde bu bütçedeki kulaklıklarda müziği 20 metre karelik bir stüdyoda sıkış tıkış dinliyormuş hissi varken bu kulaklıkta çok daha geniş bir salonda dinliyormuşum hissi aldım. Sahne ve enstrüman konumlandırması olarak elimdeki bir diğer kulaklık olan KZ ZS5 IEM'e oldukça yakın. Bu konuda driver boyutları gereği bir kafa üstü kulaklık kadar başarılı olmasını beklemiyoruz tabii ki, bu değerlendirmlere kulak içi klasmanı için.

Genel ses karakteri ve sunumu "sıcak" olarak nitelendirilebilir. Vokaller önde ve net şekilde duyulabiliyor, enstrümanlar sizi çevreliyor. Müzikte sağ sol ayrımları başarılı.

Genel olarak bass'lı bir kulaklık. Tuning'inde alt frekansların "boost"landığı belli oluyor. Dengeli karakterde bir kulaklıktan buna geçiyorsanız bass'ların zaman zaman uğuldayacak kadar fazla olduğunu fark ediyorsunuz ancak müziğin keyfini kaçırmıyor. Rock-metal parçalarda o hengâmenin arasında bile bass gitarı net bir şekilde duyabilmek bir yerden sonra hoşunuza gitmeye başlıyor. Mid'lere geldiğimizde teneke bir karakteri yok, gayet dolgulu ve gövdeli çalıyor. Gitar tonları gayet gerçekçi. Tiz bölgesinde ise daima "aman tadımız kaçmasın" şeklinde bir törpüleme hakim. Fazla risk almadan devamlı kontrol altında olan yüksek frekanslar duyuyoruz. Dinlediğiniz kaynak çok kötü değilse tizler hiçbir şekilde agresifliğe kaçmıyor. Rock-metal parçalarda zil sesleri doğal bir tınıya sahip, kulağınızı rahatsız etmiyor.

QCY T13; bir odyofil değilseniz ya da bir kulaklıktan çok farklı beklentileriniz yoksa müzik konusunda standart bir kullanıcının ihtiyaç duyduğu karakterde sesi ve müzik ihtiyacını başarıyla karşılıyor.

Özetle, başarılı QCY T5 modelinden 2 yıl sonra Çinli firma yine yapmış yapacağını. Muazzam pil ömrü, fiyatına göre gayet iyi ses kalitesiyle QCY T13 bu fiyat seviyesinde rakiplerini her anlamda zorlayan bir ürün olmuş.

Alıntıyı görüntüle

"Peki madem bu kadar beğendin, neden iade ettin?" dediğinizi duyar gibiyim. Maalesef bana gelen üründe şöyle bir sorun yaşadım. Kutunun şarjı %50'nin altına indiği zaman tamamen kapanıyor ve kulaklıkları şarj etmiyordu. Normalde %50'nin altına indiğinde kutunun dışında kırmızı LED yanmalıydı, benimkinde yanmıyordu. 2 defa denedim. Kutu ve kulaklıklar tepki vermiyordu ve telefona bağlanmıyordu. Düzelmesi için şarja takıp tam doldurmam gerekiyordu. Yani kulaklığın kutusu sanki sadece %50-100 kapasiteler arasında çalışıyor gibiydi.

Sorunu fark edince Hepsiburada'ya iade başvurusunda bulundum, ürünü kargoladım ve neyse ki iadem kabul edildi. Bu anlamda Hepsiburada sitesi ve OrkaTeknoloji satıcısı beni üzmedi. Tabii ilk 14 gün içinde iade etmiş olmamın bu konuda büyük etkisi vardır. Kulaklık gibi hijyen kapsamında değerlendirilen ürünlerde iade sıkıntılıdır normalde bilirsiniz.

Ben bir daha alır mıyım? Almam. Bu şekilde sorun yaşadığım bir ürünü bile bile tekrar sipariş etmem.
Sizlere önerir miyim? Belki sadece benim şanssızlığımdır. Böyle bir sorun yaşadım ama buna kronik sorun diyemem, tek kişinin yaşadığı sorun kronik değildir. Zamanla çok fazla şikayet oluşursa o zaman iş değişir. Alacaksanız da böyle bir sorun yaşayan birinin olduğunu bilerek almanızı öneririm. Çünkü şahsi fikrime göre gerçekten fiyatına göre güzel bir bluetooth kulaklık olmuş. Bozuk çıkmasına üzüldüğüm bir ürün oldu.

Ürün linki:

Resmi sitesi:

Scarbir.com tarafından yapılan incelemesi:

Enes Özen tarafından yapılan incelemesi:

İncelememiz burada sona ermiştir, faydalı olması dileğiyle :peepokalp:
Güzel rehbere benziyor eline sağlık yazıyım okumaya başlıyım.
 

Letrion

80+ Platinum
Katılım
9 Mart 2021
Mesajlar
11,837
En İyi Cevap
3
Alıntıyı görüntüle

QCY T13 Bluetooth kulaklığı 211 TL fiyatla Hepsiburada'dan "OrkaTeknoloji" satıcısından aldım. Çok uzun zamandır takibimde olan bir kulaklıktı, Türkiye'ye gelmesini merakla bekledim, Scarbir.com'dan 5 yıldız alması ve 25$ altı en iyi TWS kulaklık seçilmesi nedeniyle dikkatimi çekmişti. Maalesef elime ulaştıktan 9 gün sonra iade ettim. Nedenine birazdan geleceğim.

Öncelikle QCY firmasından bahsedeyim. QCY, 2009’da kurulan Çin merkezli bir şirket. Özellikle bluetooth kulaklıklar konusunda kendilerini geliştirmişler. Bildiğim kadarıyla Xiaomi ile partnerlikleri var. Uzun zamandır da Türkiye piyasasında olan bir marka.

Alıntıyı görüntüle

Kutudan kulaklığın kendisi, kısa bir USB Type-C kablo, kullanım kılavuzu gibi kağıtlar ve yedek kulak silikonları çıkıyor. Medium boydaki silikonlar kulaklığın üzerinde geliyor. Small ve large olanlar ise yedek olarak veriliyor. Benim kulak yapıma en uyumlu olanlar large boy olanlardı. Siz de tüm boyutları deneyerek en uygun olanı bulabilirsiniz.

Kutunun sağ tarafında Type C giriş bulunuyor. MicroUSB giriş olmaması sevindirici.

Kutu üzerinde QCY logosunu görüyoruz. Bence QCY'nin eski logosu çok daha güzeldi, bu yeni logoyu sevemedim.

QCY T13 sade bir tasarıma sahip. Uygun sayılabilecek fiyatına göre iyi bir malzeme kalitesi olduğunu hissettiriyor. Köşeleri yuvarlatılmış kare şeklinde bir kutu dizaynı var. Kılıf takılmış AirPods 2. nesil kutusuyla yan yana koyunca böyle bir boyut farkı var.

Alıntıyı görüntüle

Beyaz ve siyah renk seçenekleri bulunuyor. Şahsen siyah rengin kulakta duruşunu daha çok beğeniyorum ama beyazın da hem kutuda hem de kulaklıklarda çizikleri az belli etme avantajı var, burada tercih kullanıcının.

Alıntıyı görüntüle

Hem Android hem Apple cihazlarda çalışıyor. Her iki platformda da kontrolleri özelleştirebileceğimiz, EQ ayarları yapabileceğimiz ve şarj durumunu görebileceğimiz bir uygulama desteği sunuyor. Ayrıca bu uygulama sayesinde güncelleme de yapabiliyoruz. Uygulamaya kaydolurken epey bir kanser etti, doğrulama kodu göndermedi. Ertesi gün denediğimde sorunsuz oldu. Siz de sorun yaşarsanız ara ara deneyin. Bluetooth adaptör yardımıyla Windows PC'de de yeterli süre kullandım, kopma veya ses seviyesi yetersizliği gibi bir sorun yaşamadım.

Her bir kulaklıkta 2 mikrofon mevcut. Toplamda 4 mikrofon var. Mikrofonlar ENC adı verilen bir noise canceling teknolojisiyle desteklenmiş. ANC ile karıştırılmamalı. Arka plandaki sesleri bloklayarak daha iyi bir mikrofon deneyimi sunmayı vaat ediyor. Bu kısa süreç içerisinde yaptığım telefon görüşmelerinde karşı taraftan sesimin gelmediği veya kötü geldiğiyle alakalı herhangi bir şikayet almadım. Gürültülü bir ortamda ise deneme şansım olmadı, Enes Özen'in incelemesindeki ses kayıtlarını dinlemeniz faydalı olur.

Alıntıyı görüntüle

Kutunun hızlı şarj özelliği bulunuyor. Sadece 5 dakika şarjla 1 saat kullanım imkanı sunuyor. Acil durumlar için önemli bir kurtarıcı.

7.2 mm dinamik sürücüye sahip olan kulaklık Bluetooth 5.1 destekliyor.

Kulaklıkların dış yüzeyindeki alanlar dokunmatik kontrollere sahip. Bu kontrolleri uygulamadan değiştirebiliyoruz. Örneğin ben sağ kulaklığa 3 kez dokununca ses artırma, sol kulaklığa 3 kez dokununca ses azaltma şeklinde özelleştirmiştim. Çift dokunma, basılı tutma gibi kontrolleri de algılıyor. Bu kontroller kutudan çıkan kullanım kılavuzunda detaylı bir şekilde anlatılıyor. Kontroller gayet stabil bir şekilde çalışıyor, algılamama gibi bir sorun yaşatmıyor.

Firma verilerine göre kulaklıkların şarjı 8 saat gidiyor. Kutuyla beraber ise bu süre toplamda 40 saat.

SBC ve AAC ses codeclerini destekliyor. Özellikle AAC codec desteklemesi Apple cihazlarla kullanımda önemli bir avantaj yaratıyor. AptX desteği ise bulunmuyor.

Kutunun dışında 1 adet led bulunuyor. Bu led sayesinde kutunun şarj durumunu öğrenebiliyoruz. Eğer %90’ın üzerindeyse yeşil, %50 ila %90 arasındaysa mavi, %50’nin altındaysa kırmızı yanıyor. Bunun yerine kademeli olarak 4 ayrı led koyulup pil durumu yüzdesel olarak gösterilebilirdi, yine de hiç olmamasından iyidir. Kutuyu şarja taktığımızda ise bu led kırmızı olarak yanıyor ve şarj olduğunu gösteriyor, yeşil olunca da şarjının tam dolduğunu ifade ediyor.

Kendi sitesinde belirtilmemiş ama izlediğim birden fazla incelemede IPX4 su geçirmezlik sertifikası olduğu söyleniyor. Bu sertifika sadece basit su sıçramalarına, hafif tere ve hafif yağmura karşı direnç sağlıyor. Kesinlikle yoğun yağmurda veya havuzda vs. kullanılmamalı.

Mono olarak kullanılabiliyor. Yani kulaklıklardan sadece birini kutudan çıkararak tek kulaklık şeklinde kullanabiliyoruz.

Gecikmeyi azaltan bir oyun modu bulunuyor. PUBG gibi gecikmenin önemli olduğu oyunlarda özellikle avantaj yaratabilir. Yine de rekabetçi oyunları çok oynayan birine kablosuz kulaklık önermem.

Alıntıyı görüntüle

Doğru boy silikon uçları bulduktan sonra kulağımdan düşme yapmadı, yürüyüş ve spor sırasında stabil bir şekilde yerinde kaldı. Uzun süreli kullanımlarda silikonlu yapısı gereği ağrı veya rahatsızlık hissi yapabilir, 1-2 saatten fazla aralıksız kullanacaksanız şöyle bir 5-10 dk aralıklarla kullanmanızda fayda var.

Telefona bağlayarak yaptığım testlerde son ses seviyesi fazlasıyla yüksekti. Sessiz ortamda %80'den daha yüksek seviyelere çıkamadım. Dışarıya ses sızdırma konusuna gelirsek %70 seviyelerine kadar duyulmaz ancak bu seviyeden itibaren kütüphane gibi sessiz ortamlarda yanınızdaki kişiye ses gidebilir. Toplu taşıma veya şehir gürültüsü içerisindeki ortamlarda ise duyulacağını zannetmiyorum.

Ayrıca müzik çalmıyorken herhangi bir dip ses duymadım. Haylou GT1'de 1-2 saniye boyunca bu dip ses duyulabiliyordu.

En önemli kısım olan "ses başarımı" kısmına geldik. Bütün yorumlarımı fiyatını göz önünde tutarak yapacağım. Seste ilk dikkatimi çeken şey sahne genişliği oldu. Bu seviyedeki bir kulaklıktan beklemediğim kadar geniş bir sahne ve enstrüman konumlandırmasına sahip. Genelde bu bütçedeki kulaklıklarda müziği 20 metre karelik bir stüdyoda sıkış tıkış dinliyormuş hissi varken bu kulaklıkta çok daha geniş bir salonda dinliyormuşum hissi aldım. Sahne ve enstrüman konumlandırması olarak elimdeki bir diğer kulaklık olan KZ ZS5 IEM'e oldukça yakın. Bu konuda driver boyutları gereği bir kafa üstü kulaklık kadar başarılı olmasını beklemiyoruz tabii ki, bu değerlendirmlere kulak içi klasmanı için.

Genel ses karakteri ve sunumu "sıcak" olarak nitelendirilebilir. Vokaller önde ve net şekilde duyulabiliyor, enstrümanlar sizi çevreliyor. Müzikte sağ sol ayrımları başarılı.

Genel olarak bass'lı bir kulaklık. Tuning'inde alt frekansların "boost"landığı belli oluyor. Dengeli karakterde bir kulaklıktan buna geçiyorsanız bass'ların zaman zaman uğuldayacak kadar fazla olduğunu fark ediyorsunuz ancak müziğin keyfini kaçırmıyor. Rock-metal parçalarda o hengâmenin arasında bile bass gitarı net bir şekilde duyabilmek bir yerden sonra hoşunuza gitmeye başlıyor. Mid'lere geldiğimizde teneke bir karakteri yok, gayet dolgulu ve gövdeli çalıyor. Gitar tonları gayet gerçekçi. Tiz bölgesinde ise daima "aman tadımız kaçmasın" şeklinde bir törpüleme hakim. Fazla risk almadan devamlı kontrol altında olan yüksek frekanslar duyuyoruz. Dinlediğiniz kaynak çok kötü değilse tizler hiçbir şekilde agresifliğe kaçmıyor. Rock-metal parçalarda zil sesleri doğal bir tınıya sahip, kulağınızı rahatsız etmiyor.

QCY T13; bir odyofil değilseniz ya da bir kulaklıktan çok farklı beklentileriniz yoksa müzik konusunda standart bir kullanıcının ihtiyaç duyduğu karakterde sesi ve müzik ihtiyacını başarıyla karşılıyor.

Özetle, başarılı QCY T5 modelinden 2 yıl sonra Çinli firma yine yapmış yapacağını. Muazzam pil ömrü, fiyatına göre gayet iyi ses kalitesiyle QCY T13 bu fiyat seviyesinde rakiplerini her anlamda zorlayan bir ürün olmuş.

Alıntıyı görüntüle

"Peki madem bu kadar beğendin, neden iade ettin?" dediğinizi duyar gibiyim. Maalesef bana gelen üründe şöyle bir sorun yaşadım. Kutunun şarjı %50'nin altına indiği zaman tamamen kapanıyor ve kulaklıkları şarj etmiyordu. Normalde %50'nin altına indiğinde kutunun dışında kırmızı LED yanmalıydı, benimkinde yanmıyordu. 2 defa denedim. Kutu ve kulaklıklar tepki vermiyordu ve telefona bağlanmıyordu. Düzelmesi için şarja takıp tam doldurmam gerekiyordu. Yani kulaklığın kutusu sanki sadece %50-100 kapasiteler arasında çalışıyor gibiydi.

Sorunu fark edince Hepsiburada'ya iade başvurusunda bulundum, ürünü kargoladım ve neyse ki iadem kabul edildi. Bu anlamda Hepsiburada sitesi ve OrkaTeknoloji satıcısı beni üzmedi. Tabii ilk 14 gün içinde iade etmiş olmamın bu konuda büyük etkisi vardır. Kulaklık gibi hijyen kapsamında değerlendirilen ürünlerde iade sıkıntılıdır normalde bilirsiniz.

Ben bir daha alır mıyım? Almam. Bu şekilde sorun yaşadığım bir ürünü bile bile tekrar sipariş etmem.
Sizlere önerir miyim? Belki sadece benim şanssızlığımdır. Böyle bir sorun yaşadım ama buna kronik sorun diyemem, tek kişinin yaşadığı sorun kronik değildir. Zamanla çok fazla şikayet oluşursa o zaman iş değişir. Alacaksanız da böyle bir sorun yaşayan birinin olduğunu bilerek almanızı öneririm. Çünkü şahsi fikrime göre gerçekten fiyatına göre güzel bir bluetooth kulaklık olmuş. Bozuk çıkmasına üzüldüğüm bir ürün oldu.

Ürün linki:

Resmi sitesi:

Scarbir.com tarafından yapılan incelemesi:

Enes Özen tarafından yapılan incelemesi:

İncelememiz burada sona ermiştir, faydalı olması dileğiyle :peepokalp:
Eline sağlık.
 

Revainer

80+ Platinum
Katılım
26 Aralık 2020
Mesajlar
15,414
En İyi Cevap
3
Eline sağlık üstad kulaklık benim açımdan hiç bir eksisi yok bu fiyata daha iyisi var mıdır?
 

Gri Caner

80+ Titanium
Katılım
24 Ekim 2020
Mesajlar
30,676
En İyi Cevap
7
Başlığa bak. Hocam sen YouTuber ol. Kapağa da şöyle bir foto.
ppsobutay.png
 

Ariseks

80+ Gold
Katılım
23 Ekim 2020
Mesajlar
5,432
Alıntıyı görüntüle

QCY T13 Bluetooth kulaklığı 211 TL fiyatla Hepsiburada'dan "OrkaTeknoloji" satıcısından aldım. Çok uzun zamandır takibimde olan bir kulaklıktı, Türkiye'ye gelmesini merakla bekledim, Scarbir.com'dan 5 yıldız alması ve 25$ altı en iyi TWS kulaklık seçilmesi nedeniyle dikkatimi çekmişti. Maalesef elime ulaştıktan 9 gün sonra iade ettim. Nedenine birazdan geleceğim.

Öncelikle QCY firmasından bahsedeyim. QCY, 2009’da kurulan Çin merkezli bir şirket. Özellikle bluetooth kulaklıklar konusunda kendilerini geliştirmişler. Bildiğim kadarıyla Xiaomi ile partnerlikleri var. Uzun zamandır da Türkiye piyasasında olan bir marka.

Alıntıyı görüntüle

Kutudan kulaklığın kendisi, kısa bir USB Type-C kablo, kullanım kılavuzu gibi kağıtlar ve yedek kulak silikonları çıkıyor. Medium boydaki silikonlar kulaklığın üzerinde geliyor. Small ve large olanlar ise yedek olarak veriliyor. Benim kulak yapıma en uyumlu olanlar large boy olanlardı. Siz de tüm boyutları deneyerek en uygun olanı bulabilirsiniz.

Kutunun sağ tarafında Type C giriş bulunuyor. MicroUSB giriş olmaması sevindirici.

Kutu üzerinde QCY logosunu görüyoruz. Bence QCY'nin eski logosu çok daha güzeldi, bu yeni logoyu sevemedim.

QCY T13 sade bir tasarıma sahip. Uygun sayılabilecek fiyatına göre iyi bir malzeme kalitesi olduğunu hissettiriyor. Köşeleri yuvarlatılmış kare şeklinde bir kutu dizaynı var. Kılıf takılmış AirPods 2. nesil kutusuyla yan yana koyunca böyle bir boyut farkı var.

Alıntıyı görüntüle

Beyaz ve siyah renk seçenekleri bulunuyor. Şahsen siyah rengin kulakta duruşunu daha çok beğeniyorum ama beyazın da hem kutuda hem de kulaklıklarda çizikleri az belli etme avantajı var, burada tercih kullanıcının.

Alıntıyı görüntüle

Hem Android hem Apple cihazlarda çalışıyor. Her iki platformda da kontrolleri özelleştirebileceğimiz, EQ ayarları yapabileceğimiz ve şarj durumunu görebileceğimiz bir uygulama desteği sunuyor. Ayrıca bu uygulama sayesinde güncelleme de yapabiliyoruz. Uygulamaya kaydolurken epey bir kanser etti, doğrulama kodu göndermedi. Ertesi gün denediğimde sorunsuz oldu. Siz de sorun yaşarsanız ara ara deneyin. Bluetooth adaptör yardımıyla Windows PC'de de yeterli süre kullandım, kopma veya ses seviyesi yetersizliği gibi bir sorun yaşamadım.

Her bir kulaklıkta 2 mikrofon mevcut. Toplamda 4 mikrofon var. Mikrofonlar ENC adı verilen bir noise canceling teknolojisiyle desteklenmiş. ANC ile karıştırılmamalı. Arka plandaki sesleri bloklayarak daha iyi bir mikrofon deneyimi sunmayı vaat ediyor. Bu kısa süreç içerisinde yaptığım telefon görüşmelerinde karşı taraftan sesimin gelmediği veya kötü geldiğiyle alakalı herhangi bir şikayet almadım. Gürültülü bir ortamda ise deneme şansım olmadı, Enes Özen'in incelemesindeki ses kayıtlarını dinlemeniz faydalı olur.

Alıntıyı görüntüle

Kutunun hızlı şarj özelliği bulunuyor. Sadece 5 dakika şarjla 1 saat kullanım imkanı sunuyor. Acil durumlar için önemli bir kurtarıcı.

7.2 mm dinamik sürücüye sahip olan kulaklık Bluetooth 5.1 destekliyor.

Kulaklıkların dış yüzeyindeki alanlar dokunmatik kontrollere sahip. Bu kontrolleri uygulamadan değiştirebiliyoruz. Örneğin ben sağ kulaklığa 3 kez dokununca ses artırma, sol kulaklığa 3 kez dokununca ses azaltma şeklinde özelleştirmiştim. Çift dokunma, basılı tutma gibi kontrolleri de algılıyor. Bu kontroller kutudan çıkan kullanım kılavuzunda detaylı bir şekilde anlatılıyor. Kontroller gayet stabil bir şekilde çalışıyor, algılamama gibi bir sorun yaşatmıyor.

Firma verilerine göre kulaklıkların şarjı 8 saat gidiyor. Kutuyla beraber ise bu süre toplamda 40 saat.

SBC ve AAC ses codeclerini destekliyor. Özellikle AAC codec desteklemesi Apple cihazlarla kullanımda önemli bir avantaj yaratıyor. AptX desteği ise bulunmuyor.

Kutunun dışında 1 adet led bulunuyor. Bu led sayesinde kutunun şarj durumunu öğrenebiliyoruz. Eğer %90’ın üzerindeyse yeşil, %50 ila %90 arasındaysa mavi, %50’nin altındaysa kırmızı yanıyor. Bunun yerine kademeli olarak 4 ayrı led koyulup pil durumu yüzdesel olarak gösterilebilirdi, yine de hiç olmamasından iyidir. Kutuyu şarja taktığımızda ise bu led kırmızı olarak yanıyor ve şarj olduğunu gösteriyor, yeşil olunca da şarjının tam dolduğunu ifade ediyor.

Kendi sitesinde belirtilmemiş ama izlediğim birden fazla incelemede IPX4 su geçirmezlik sertifikası olduğu söyleniyor. Bu sertifika sadece basit su sıçramalarına, hafif tere ve hafif yağmura karşı direnç sağlıyor. Kesinlikle yoğun yağmurda veya havuzda vs. kullanılmamalı.

Mono olarak kullanılabiliyor. Yani kulaklıklardan sadece birini kutudan çıkararak tek kulaklık şeklinde kullanabiliyoruz.

Gecikmeyi azaltan bir oyun modu bulunuyor. PUBG gibi gecikmenin önemli olduğu oyunlarda özellikle avantaj yaratabilir. Yine de rekabetçi oyunları çok oynayan birine kablosuz kulaklık önermem.

Alıntıyı görüntüle

Doğru boy silikon uçları bulduktan sonra kulağımdan düşme yapmadı, yürüyüş ve spor sırasında stabil bir şekilde yerinde kaldı. Uzun süreli kullanımlarda silikonlu yapısı gereği ağrı veya rahatsızlık hissi yapabilir, 1-2 saatten fazla aralıksız kullanacaksanız şöyle bir 5-10 dk aralıklarla kullanmanızda fayda var.

Telefona bağlayarak yaptığım testlerde son ses seviyesi fazlasıyla yüksekti. Sessiz ortamda %80'den daha yüksek seviyelere çıkamadım. Dışarıya ses sızdırma konusuna gelirsek %70 seviyelerine kadar duyulmaz ancak bu seviyeden itibaren kütüphane gibi sessiz ortamlarda yanınızdaki kişiye ses gidebilir. Toplu taşıma veya şehir gürültüsü içerisindeki ortamlarda ise duyulacağını zannetmiyorum.

Ayrıca müzik çalmıyorken herhangi bir dip ses duymadım. Haylou GT1'de 1-2 saniye boyunca bu dip ses duyulabiliyordu.

En önemli kısım olan "ses başarımı" kısmına geldik. Bütün yorumlarımı fiyatını göz önünde tutarak yapacağım. Seste ilk dikkatimi çeken şey sahne genişliği oldu. Bu seviyedeki bir kulaklıktan beklemediğim kadar geniş bir sahne ve enstrüman konumlandırmasına sahip. Genelde bu bütçedeki kulaklıklarda müziği 20 metre karelik bir stüdyoda sıkış tıkış dinliyormuş hissi varken bu kulaklıkta çok daha geniş bir salonda dinliyormuşum hissi aldım. Sahne ve enstrüman konumlandırması olarak elimdeki bir diğer kulaklık olan KZ ZS5 IEM'e oldukça yakın. Bu konuda driver boyutları gereği bir kafa üstü kulaklık kadar başarılı olmasını beklemiyoruz tabii ki, bu değerlendirmeler kulak içi klasmanı için.

Genel ses karakteri ve sunumu "sıcak" olarak nitelendirilebilir. Vokaller önde ve net şekilde duyulabiliyor, enstrümanlar sizi çevreliyor. Müzikte sağ sol ayrımları başarılı.

Genel olarak bass'lı bir kulaklık. Tuning'inde alt frekansların "boost"landığı belli oluyor. Dengeli karakterde bir kulaklıktan buna geçiyorsanız bass'ların zaman zaman uğuldayacak kadar fazla olduğunu fark ediyorsunuz ancak müziğin keyfini kaçırmıyor. Rock-metal parçalarda o hengâmenin arasında bile bass gitarı net bir şekilde duyabilmek bir yerden sonra hoşunuza gitmeye başlıyor. Mid'lere geldiğimizde teneke bir karakteri yok, gayet dolgulu ve gövdeli çalıyor. Gitar tonları gayet gerçekçi. Tiz bölgesinde ise daima "aman tadımız kaçmasın" şeklinde bir törpüleme hakim. Fazla risk almadan devamlı kontrol altında olan yüksek frekanslar duyuyoruz. Dinlediğiniz kaynak çok kötü değilse tizler hiçbir şekilde agresifliğe kaçmıyor. Rock-metal parçalarda zil sesleri doğal bir tınıya sahip, kulağınızı rahatsız etmiyor.

QCY T13; bir odyofil değilseniz ya da bir kulaklıktan çok farklı beklentileriniz yoksa müzik konusunda standart bir kullanıcının ihtiyaç duyduğu karakterde sesi ve müzik ihtiyacını başarıyla karşılıyor.

Özetle, başarılı QCY T5 modelinden 2 yıl sonra Çinli firma yine yapmış yapacağını. Muazzam pil ömrü, fiyatına göre gayet iyi ses kalitesiyle QCY T13 bu fiyat seviyesinde rakiplerini her anlamda zorlayan bir ürün olmuş.

Alıntıyı görüntüle

"Peki madem bu kadar beğendin, neden iade ettin?" dediğinizi duyar gibiyim. Maalesef bana gelen üründe şöyle bir sorun yaşadım. Kutunun şarjı %50'nin altına indiği zaman tamamen kapanıyor ve kulaklıkları şarj etmiyordu. Normalde %50'nin altına indiğinde kutunun dışında kırmızı LED yanmalıydı, benimkinde yanmıyordu. 2 defa denedim. Kutu ve kulaklıklar tepki vermiyordu ve telefona bağlanmıyordu. Düzelmesi için şarja takıp tam doldurmam gerekiyordu. Yani kulaklığın kutusu sanki sadece %50-100 kapasiteler arasında çalışıyor gibiydi.

Sorunu fark edince Hepsiburada'ya iade başvurusunda bulundum, ürünü kargoladım ve neyse ki iadem kabul edildi. Bu anlamda Hepsiburada sitesi ve OrkaTeknoloji satıcısı beni üzmedi. Tabii ilk 14 gün içinde iade etmiş olmamın bu konuda büyük etkisi vardır. Kulaklık gibi hijyen kapsamında değerlendirilen ürünlerde iade sıkıntılıdır normalde bilirsiniz.

Ben bir daha alır mıyım? Almam. Bu şekilde sorun yaşadığım bir ürünü bile bile tekrar sipariş etmem.
Sizlere önerir miyim? Belki sadece benim şanssızlığımdır. Böyle bir sorun yaşadım ama buna kronik sorun diyemem, tek kişinin yaşadığı sorun kronik değildir. Zamanla çok fazla şikayet oluşursa o zaman iş değişir. Alacaksanız da böyle bir sorun yaşayan birinin olduğunu bilerek almanızı öneririm. Çünkü şahsi fikrime göre gerçekten fiyatına göre güzel bir bluetooth kulaklık olmuş. Bozuk çıkmasına üzüldüğüm bir ürün oldu.

Ürün linki:

Resmi sitesi:

Scarbir.com tarafından yapılan incelemesi:

Enes Özen tarafından yapılan incelemesi:

İncelememiz burada sona ermiştir, faydalı olması dileğiyle :peepokalp:
elinize sağlık hocam
 

Revainer

80+ Platinum
Katılım
26 Aralık 2020
Mesajlar
15,414
En İyi Cevap
3
Teşekkür ederim :)
Daha iyisi diyebilir miyiz denemeden bilemem ama geçen gün 199 TL'ye Anker R100 satıldı, onunla kapışabilir.
Anker R100'ü kaçırdım, onun dışında müzik ağırlıklı kullanacağım belki arada hikayeli oyun falan oynarım. İndirimlerde bitti zaten yakın zamanda kulaklık düşmez diye düşünüyorum.
Alıp geçsem mi ne diyorsun?
 

Evil Belief

80+ Platinum
Katılım
1 Kasım 2020
Mesajlar
10,966
En İyi Cevap
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Anker R100'ü kaçırdım, onun dışında müzik ağırlıklı kullanacağım belki arada hikayeli oyun falan oynarım. İndirimlerde bitti zaten yakın zamanda kulaklık düşmez diye düşünüyorum.
Alıp geçsem mi ne diyorsun?
Bence alınabilir. Son paragrafta açıkladığım gibi riski göz önünde bulundurarak.
Benimki sorunlu çıktı umarım seninki çıkmaz :)
 

Revainer

80+ Platinum
Katılım
26 Aralık 2020
Mesajlar
15,414
En İyi Cevap
3
Bence alınabilir. Son paragrafta açıkladığım gibi riski göz önünde bulundurarak.
Benimki sorunlu çıktı umarım seninki çıkmaz :)
İnşallah çünkü iade edecek zamanım olmaz + yakınımda kargo şirketi yok.
 

Psyduck

80+ Platinum
Katılım
31 Aralık 2020
Mesajlar
10,189
En İyi Cevap
16
Yine Evil Belief, yine altın değerinde bir rehber. Bu rehberi okuduktan sonra soracak soru bile kalmıyor :peepokalp:
 

Kamina

80+ Platinum
Katılım
17 Haziran 2020
Mesajlar
11,486
En İyi Cevap
1
Hocam eline sağlık. Muhtemelen bu cihazı alacağım. Teknoloji şans işidir. Bazen en güvendiğin marka bile 3 günde bozulabilir. Elektronik aksam neticede insan yapımı Allah yaratmadı. Şansımı deneyeceğim umarım üzmez. Ama benim BT eski sürüm sorun çıkarır mı bilemem. Ayrıca hem Mi Band 4'e hem de bu alete aynı anda bağlanabilir mi onu da bilmiyorum. Bana ikisi arasında seçim yaptırmak zorunda kalmasını hiç istemem. Bunu netleştirmek zorundayım.
 
Top Bottom