Neler Yeni

r3 3100 oc nasıl yapılır

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
İşemci çift odalı bir işlemci tek modül cpulara oranla hızz aşırtmada aşırı performans vermiyor. Base clock hızının üzerine ALL CORE şekilde + 1000MHz ile All Core 4.6GHz hız aşırttım lakin bu orana oranla voavv dediğim bir artış almadım ve senin elindeki ekran kartın da GTX 1650S bu işlemci base olarak bile senin işlemcinin gözü kapalı besler yapacağın hız aşırma sadece işlemcinin ömründen çalacak bu sistem için gereksiz.

Kaynak:
Hocam işlemci ve ekran kartına doğru bir şekilde o.c yapılırsa ömür kısalması söz konusu değil diye biliyorum?
Yanlış mı?

Erencebir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Eren
İşemci çift odalı bir işlemci tek modül cpulara oranla hızz aşırtmada aşırı performans vermiyor. Base clock hızının üzerine ALL CORE şekilde + 1000MHz ile All Core 4.6GHz hız aşırttım lakin bu orana oranla voavv dediğim bir artış almadım ve senin elindeki ekran kartın da GTX 1650S bu işlemci base olarak bile senin işlemcinin gözü kapalı besler yapacağın hız aşırma sadece işlemcinin ömründen çalacak bu sistem için gereksiz.

Kaynak:
kısacası yapma daha çok zararı olur diyorsunuz duyduğum kadarıyla r3 3100 oc yapan çok kişi var o yüzden ben de yapmak istemiştim daha iyi performans almak için zaten bu bilgisayarı uzun süre kullanacağım daha 2 hafta oldu alalı yapmiyim mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

SS atması güzel, güzel ortalamış.

Hmm, CPU Override Voltage değişecek o zaman.
nasll yapıcam

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç

Erencebir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Eren

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç
@kandes22
buradan bir bak BIOS'a. Daha iyi olur.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
olur ama nereyi atcağım

ben bi telefeona geçeyim o zaman

Menüler olur, menülerin fotoğraflarını atın.

Veya CPU Core Ratio diye bir ayar olacak, o ayarı arayın.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Hocam işlemci ve ekran kartına doğru bir şekilde o.c yapılırsa ömür kısalması söz konusu değil diye biliyorum?
Yanlış mı?
Kaliteli silikona sahip işlemci denk geldiyse düşük voltaj hız aşırma ile aslında sistemin ömrü bile uzar sürekli dalgalanan sıçrama yapan voltaj yerine sabit seyreden voltaj bileşen ömrünü uzatır lakin herkesin doğru hız aşırtma yaptığını söylemek mümkün değil.

İşlemci ve anakartın ömrünü kısaltan ise tam olarak şudur; takoz dediğimiz ölü silikona sahip bir işlemci gelir bu ya hız aşırtma olmaz ya da çok yüksek voltajlarda olur işte bu yüksek voltaj ciddi oranda anakarta ve işlemciye zarar verebilir iyi soğutulsa dahi pcbden geçen voltaj gerilimi anakartı uzun kullanımda zedeler. Her şeyi kararınca yapmak lazım.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
BIOS'dan performance menüsüne girin, CPU Configration kısmının fotoğrafını atın.

İşlemci ve anakartın ömrünü kısaltan ise tam olarak şudur; takoz dediğimiz ölü silikona sahip bir işlemci gelir bu ya hız aşırtma olmaz ya da çok yüksek voltajlarda olur işte bu yüksek voltaj ciddi oranda anakarta ve işlemciye zarar verebilir iyi soğutulsa dahi pcbden geçen voltaj gerilimi anakartı uzun kullanımda zedeler. Her şeyi kararınca yapmak lazım.

1.35V üstünü vermeyi düşünmüyorum.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
BIOS'dan performance menüsüne girin, CPU Configration kısmının fotoğrafını atın.

Hız aşırtma yapmak marifet değil arkadaşın sistemine bakıp "kardeşim senin hız aşırtmaya ihtiyacın yok" demek marifettir amaca yönelik aksiyon alınmalı :)

Erencebir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Eren

Ekler

• 16041621051173158151248304334203.jpg
    16041621051173158151248304334203.jpg
    3.2 MB · Hit: 54

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Hız aşırtma yapmak marifet değil arkadaşın sistemine bakıp "kardeşim senin hız aşırtmaya ihtiyacın yok" demek marifettir amaca yönelik aksiyon alınmalı :)

Arkadaş yapmak istiyordu yardım ettim.

Çok yüksek voltajlara çıkmadığımız sürece OC öneriyorum, zaten çoğu zaman OC yapınca bile stok hâlde olan voltajdan düşük voltaj vermiş oluyoruz :D

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Kaliteli silikona sahip işlemci denk geldiyse düşük voltaj hız aşırma ile aslında sistemin ömrü bile uzar sürekli dalgalanan sıçrama yapan voltaj yerine sabit seyreden voltaj bileşen ömrünü uzatır lakin herkesin doğru hız aşırtma yaptığını söylemek mümkün değil.

Anladım haklısınız.
Kısaca güzel silikon kalitesine sahipse ve o.c u doğru güzel bir şekilde yapabilecekse ömrü bile uzar aksi takdirde kısalır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,147
Üyeler
162,631
Son üye
CLaiN
Top Bottom