Hayır PC yi daha almadım,önden bilgi almak istiyorum.Test yaptınız mı?
R5 2600'e silikon testi yapılamazOverclock bilgine ve işlemcinin silikon kalitesine bağlı. Denemeden bilemezsin.
3100 alıp silikon testiyle çıkar çıkarabildiğin kadar. ya da 1600 tl iken 3600 alıp silikon testi yapabilirsin.Hayır PC yi daha almadım,önden bilgi almak istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
R5 2600'e silikon testi yapılamaz
Silikon testi yapın demedim zaten. İşlemcinizin silikon kalitesi ne kadar yüksekse o kadar fazla overclock edebilirsiniz. Üst sınır yok yani biz bir şey söyleyemeyiz.Hayır PC yi daha almadım,önden bilgi almak istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
R5 2600'e silikon testi yapılamaz
Silikon testi yapılmadığı o işlemcinin silikonsuz olduğu anlamına gelmez , işlemcininde slikonunu artık OC potansiyalini deneyerek kendisi bulur.R5 2600'e silikon testi yapılamaz
İşlemcinin silikon kalitesi maksimum oc potansyelini belirler. Deneme yanılma yöntemi kullanma istedim. 2600 oc yaparken önce boost frekansına sabitle . Sonra yavaş yavaş çıkar ama kararlılık testi yapmayı unutma.İyide ben onu sormuyorum
Kaliteli bir slikon ise anakartta sağlam ise yaparsın ama slikon dandik ise 4.0 ghz yapamayan insanlar tanırım olay basit deneyerek göreceksin.Arkadaşlar Fuma 2 soğutucu ile 4.3 GHz stabil kullanabilir miyim?