Bu videoda farkları gayet güzel gösterilmiş bazı videolarda 3600 yüksek frekansta 3500x daha düşük frekansta çalıştırılıyor öyle gösteriyorlar, buradan da görebileceğin gibi Hitman 2, The Division 2, Battlefield V ve AC Odyssey gibi çoklu çekirdek isteyen oyunlarda 8 fps falan fark oluyor. Diğer oyunlarda fps değerleri eşit. Hatta 3500x daha düşük özellikleri sebebiyle stok fanlarla (wraith stealth) 5 derece falan da düşük, bu performansa azıcık olsa da etki ediyor. HT falan da yok 3500x'de. Bunlar render gibi işler için eksi yönler fakat oyunda artı olarak etki ediyor. Tek çekirdekli bazı oyunlarda bu sebeplerden dolayı 3-5 fps civarı daha fazla alıyor 3500x. Eğer tek tek alıyorsan parçaları 3600 almanı öneririm. İndirimle çok daha iyi fiyata bulabilirsin. Fakat hazır sistemlerde yükseltme yapınca arada neredeyse 400 TL fark oluyor. Bazı yerlerde daha fazla. Yayın falan yapmayacaksanız o kadar para vermeye değecek bir fark yok. Şunu da söyleyeyim aralarında neredeyse %55 bir render farkı var. 3600, 1080p60fps bir videoyu 2 saatte renderliyorsa; 3500x, 3-3.5 saat civarında renderliyor. Bunları göz önüne alarak seçiminizi yapın. Şahsen ben full oyun odaklı aldığım için aradaki 400 TL farkı vermedim. (İnce Hesap'tan hazır sistem olarak aldım.)