Vallahi Rami söktüm taktık açıldıHocam ramleri kontrol eder misin bazen işlemciyi çıkartıp takarken yerinden çıkabiliyor.
Oluyor hocam öyle arada sevindim sorun olamamasınaVallahi Rami söktüm taktık açıldı
Bir de R3 3200g işlemcim var sistemde elektrik varken söktüm taktım o işlemciyi hangi sisteme takarsam takayım sistem tuşa basınca açılmıyor kısa devremi oldu acabaHocam ramleri kontrol eder misin bazen işlemciyi çıkartıp takarken yerinden çıkabiliyor.
Sağolasın teşekkürlerOluyor hocam öyle arada sevindim sorun olamamasına![]()
Sağolasın teşekkürlerOluyor hocam öyle arada sevindim sorun olamamasına![]()
Vallahi Rami söktüm taktık açıldı
Bir de R3 3200g işlemcim var sistemde elektrik varken söktüm taktım o işlemciyi hangi sisteme takarsam takayım sistem tuşa basınca açılmıyor kısa devremi oldu acabaBasit bir ram hatası olmuş sistem şuan düzgün çalışıyorsa sorun yok RAM ler arada parça değişiminde yapabilir öyle şeyler. Bios update lazım olmazdı zaten Ryzen 3 3200G de bi 3000 serisi sayılır anakart 3000 serisine uygun haldeymiş demekki.
Bir de R3 3200g işlemcim var sistemde elektrik varken söktüm taktım o işlemciyi hangi sisteme takarsam takayım sistem tuşa basınca açılmıyor kısa devremi oldu acaba
Kasaya abakarta güç geliyordu açık değildi sadece güç geliyordu öyleyken söktüm taktımNasıl sistemde elektrik varken söktünüz ?
Kasaya abakarta güç geliyordu açık değildi sadece güç geliyordu öyleyken söktüm taktım
Başka bir sisteme taktım hiç bir şekilde çalıştırmıyor sistemi aynı siteme 3600 takrım çalıştı ozaman sıkıntı ondaYani sorun olma şansı var tabii. Ama işlemciler sağlam parçalardır kolay kolayda bozulmaz.
Başka bir sisteme taktım hiç bir şekilde çalıştırmıyor sistemi aynı siteme 3600 takrım çalıştı ozaman sıkıntı onda
Çözüm ne öneriyorsunuz hocam varsa tabi ki işlemci kısa devremi yapmış oluyorMuhtemelen. Bu tarz donanım işlemlerini yaparken her daim PSU kapatılmalı ve güç tuşuna 3-5 saniye basılı tutup içerde kalan elektriği bitirmek gerekli.
Çözüm ne öneriyorsunuz hocam varsa tabi ki işlemci kısa devremi yapmış oluyor