Neler Yeni

Yardım R5 3600 boşta +60 derece

Rakastel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Talha G
bilgisayarı hazır sistem olarak aldım 2 ayını doldurmasına az kaldı. son haftalarda oynadığım tüm oyunlarda fps düşüşünden bağımsız olarak donmalar yaşamaya başladım. parçaların ısınmasından şüphelendim masaüstünde bilgisayar tamamen boştayken işlemcinin sıcaklığı 60 derecenin üstünde geziyor. hazır sistem olarak toplamıştım detaylarda soğutucu ayrı olarak amd cooler sr1 am4 şeklinde belirtilmiş ne yapabilirim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
3600 ısınan bir işlemci zaten kasanız nedir hava akışı kötü ise sıkıntı yapıyor olabilir

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
M200 alarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
bilgisayarı hazır sistem olarak aldım 2 ayını doldurmasına az kaldı. son haftalarda oynadığım tüm oyunlarda fps düşüşünden bağımsız olarak donmalar yaşamaya başladım. parçaların ısınmasından şüphelendim masaüstünde bilgisayar tamamen boştayken işlemcinin sıcaklığı 60 derecenin üstünde geziyor. hazır sistem olarak toplamıştım detaylarda soğutucu ayrı olarak amd cooler sr1 am4 şeklinde belirtilmiş ne yapabilirim?

Undervolt yapabilirsin.
Undervolt yapmak istemezsen CBP kapatabilirsin.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Para harcamasına gerek yok undervolt denen bir şey var. R5 3600'un ısınmasının sebebi bu zaten yüksek voltaj gelmesii.
Stok fanın low profil olduğunu biliyorsun, bu yüzden her şekilde yük altına girdikçe ısınacaktır.
Edit: Stok fan mı kullanılıyor bahsedilen sistemde?

Hamit Altıntop

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,863
İsim
Kemallettin Kubat
Stok fanın low profil olduğunu biliyorsun, bu yüzden her şekilde yük altına girdikçe ısınacaktır.
Edit: Stok fan mı kullanılıyor bahsedilen sistemde?
Hayır, Kendim R5 3600'ü UV ile kullanıyorum 65 üstü gördüğümü hatırlamıyorum :D (Stok fan ile)

Lmensa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Deniz Arda Yaylacı

youtubedaki yorumlara göre 5 3500 yi iyi soğutan bir kule tipi soğutucu varmış
link: https://www.itopya.com/cooler-master-masterair-ma410p-120mm-rgb-led-fanli-islemci-sogutucusu/
bende yakın zamanda 5 3500 li bir sistem alıcam amd nin soğutucusunu söküp bunu kullanıcam zaten donanım arşivinin amd stok fan'ın nasıl söküldüğü hakkında bir videosu var

Rakastel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Talha G
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
https://www.incehesap.com/gamepower...gb-kontrolcu-ve-uzaktan-kumanda-fiyati-46450/

kullandığım kasa bu
Mesaj otomatik birleştirildi:

arıza gibi bir durum söz konusu değil sanırım iyi bir soğutucusu olmayan herkes mi yaşıyor bu problemi? sistemi alırken gamepower airbender diye bir soğutucusu vardı ama stoğu bittiği için bana gelen soğutucu yukarıda belirttiğim gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ayrıca uv işlemi yapıldığında garanti dışı kalması gibi bir durum var mı

Top Bottom