Neler Yeni

R5 3600 İşlemci 90 Derecede Çalışıyor

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
önerebileceginiz bi termal macun varmı acaba
Mesaj otomatik birleştirildi:

kule tipi sogutucuyla bu ısılarda.
Bu iyi diye biliyorum başka bildiğim termal macun yok bilen birisi önerirse daha iyi olur ama bu işinizi görür büyük ihtimal

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,891
İsim
Can BOZKURT
Merhaba yaklaşık 1,5 - 2 ay önce yeni pc sistemi toplamıştım işlemci olarak r5 3600 önerildi fakat bu ısılara çıktıgını bilseydim almazdım..
Oyunlarda 90 derecelere kadar çıktığı oluyordu (stok fanla) gittim kule tipi soğutucu aldım markası Snowman T6 Ultra yeni sogutucuyla 85 80 derecelere kadar düştü fakat yayın yaparken oyun oynadığımda 90 derecelerde çalışıyor (yayını ekran kartı üzerinden yapıyorum.) Kasa kötü bi kasa degil hava akışı olan bi kasa markası https://www.google.com/search?q=ram...CAEQBA&biw=2133&bih=1041#imgrc=Y43wSLu7fQhUdM
İşlemci 90 derecelere çıktığı zamanda fps düşüklüğü ve droplar yaşatıyor lanet gitsin r5 3600 işlemciye.
Ne önerebilirsiniz soğutma anlamında kasaya 2 adet daha fan alıp kasanın üst bölmesine taksam dahada düşermi mesela ne yapabilirim şimdiden teşekkürler
Fanın mesh mi? Mesh ise hava alan bir yerde mi ? Değil ise gayet normal o derecelere çıkması bana kalırsa stok fan ile.

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Hakan yılmaz
Merhaba yaklaşık 1,5 - 2 ay önce yeni pc sistemi toplamıştım işlemci olarak r5 3600 önerildi fakat bu ısılara çıktıgını bilseydim almazdım..
Oyunlarda 90 derecelere kadar çıktığı oluyordu (stok fanla) gittim kule tipi soğutucu aldım markası Snowman T6 Ultra yeni sogutucuyla 85 80 derecelere kadar düştü fakat yayın yaparken oyun oynadığımda 90 derecelerde çalışıyor (yayını ekran kartı üzerinden yapıyorum.) Kasa kötü bi kasa degil hava akışı olan bi kasa markası https://www.google.com/search?q=ram...CAEQBA&biw=2133&bih=1041#imgrc=Y43wSLu7fQhUdM
İşlemci 90 derecelere çıktığı zamanda fps düşüklüğü ve droplar yaşatıyor lanet gitsin r5 3600 işlemciye.
Ne önerebilirsiniz soğutma anlamında kasaya 2 adet daha fan alıp kasanın üst bölmesine taksam dahada düşermi mesela ne yapabilirim şimdiden teşekkürler

Bu işlemci çok ısınmıyor yanlış bilinen hurafe bilgilerden biride bu. Son kullanıcı tak çalıştır mantığında haliyle bilinçsizlik sonucu bu tip hadiseler yaşanıyor. Anakart markalarının hemen hepsi voltajı gereğinden fazla veriyor. 1.45 voltaj ile 3.6-4 GHZ arası son kullanıcı bu işlemciyi kullanıyor. Hem GHZ olarak performas kaybı yaşıyor hem fazla ısı ile sistem yıpranması yaşanıyor.

Youtube voltaj ayarları için bir sürü video var mutlaka izleyip uygulayın.

Ben 4.4 GHZ 1.27 voltaj ile kullanıyorum. Bios ayarlarında voltaj düşürmelisiniz. Düşük voltajın bir zararı olmaz yetmediği yerde bilgisayar kapanır fazla voltajda da işlemcin 90 dereceleri görür daha da ısınınca bilgisayar kendini kapatır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,432
Üyeler
168,786
Son üye
Serhat.01
Top Bottom