Neler Yeni

r5 3600 overclock/voltaj

naysxd

80+
1,1 voltaj değeri ile 4.2ghz sabitlediğimde en ağır prime95 15 dakikalık testinde 72dereceyi geçmiyor sabitleniyor bu sıcaklıkta, işlemcim diğer testlerde sıcaklık olarak 50-60 civarlarına kadar iniyor ayrıca r20 cinebenchde 3800-3750 arası puan alıyor bu haliyle sıcaklığı ise 60ta sabitleniyor şimdi 2 sorum olacak aldığım değerler nasıl uzun veya kısa vadede işlemcime zarar verir mi ve ben oc işlemini amd ryzen master programından yaptım bu program aynı biostan yapılmış gibi olur mu yoksa bi eksiklik yaratır mı örnek veriyorum biostan yaptığında kalıcı oluyor ya programdan yapmış olmam ara ara bunu tekrardan yapmamı gerektirir mi veya format attığımda
Mesaj otomatik birleştirildi:

ve bu program güvenilir mi

Screenshot_2.png

drgustav

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
gustav zappa
+up up

@Fiery

naysxd

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1602023457234.png
bu da voltajı 1,1den 1,12 ye çektiğimde aldığım sonuç bu haliyle prime95de 77 derece maxta sabitleniyor ayrıca max puanıda bu voltajda elde ettim 3800

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Değerlerin iyi, bu şekilde uzun vadede asla zarar vermez. Aksine stok halden daha düşük voltajda çalıştığından daha uzun ömürlü olur. 1.35V üzerine fazla çıkmadıkça iyi, Vdrop ile yükte 1.3V civarları takılsa yeterli. Zaten stok halde yükte 1.275-1.325V civarı çalışıyor Zen 2 işlemciler. Ben olsam işlemciyi daha da zorlardım ancak soğutucu ne kadarını kurtarır net bir şey söyleyemem. Ayriyeten tek tek test etmek yerine CTR kullanabilirsin, senin için işi halleder.

drgustav

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
gustav zappa
Değerlerin iyi, bu şekilde uzun vadede asla zarar vermez. Aksine stok halden daha düşük voltajda çalıştığından daha uzun ömürlü olur. 1.35V üzerine fazla çıkmadıkça iyi, Vdrop ile yükte 1.3V civarları takılsa yeterli. Zaten stok halde yükte 1.275-1.325V civarı çalışıyor Zen 2 işlemciler. Ben olsam işlemciyi daha da zorlardım ancak soğutucu ne kadarını kurtarır net bir şey söyleyemem. Ayriyeten tek tek test etmek yerine CTR kullanabilirsin, senin için işi halleder.
hocam ctr nedir?

naysxd

80+
t6 ultra soğutucum var bu arada

kasam da xigmatek mystic9 ön mesh değil bu sıcaklık değerleri 5-10 derece daha düşük ön taraftaki camı çıkardığımda ama çıkarınca çirkin oluyor ve fanlar açıkta kalıyor :(

v2-91283_large.jpg

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Soğutucu hakkında pek fikrim yok ancak kule tipi bir soğutucu, yüksek ihtimal 3600'ü gittiği yere kadar kaldıracaktır.

naysxd

80+
Dostum bilgilisin sanırım şu sorularımı cevaplar mısın
1-Ryzen master programı güvenilir mi ve bu ayarlar kalıcı olarak kalacak mı ben değiştirmediğim sürece
2-Dinamik voltaj değeri olayını tam anlamıyorum ben programdan 1,12 volta sabitlesem de bu oynak olacak değil mi bi miktar sapma gösterebiliyor onu açıklayabilir misin
3-ben daha düşük voltaj değerlerine geçemiyorum çünkü bu sefer windowsta aksamalar programlar açılmama vesaire oluyor şuan her şey stabil prime 95 testi 30 dakika açık hiçbir sıkıntı yok max 77de sabitleniyor sıcaklık ayrıca ben bu testi yaptım bundan daha ağır bi senaryo gerçekleşmez dimi yani ben sıcaklık kontrolü yapmak istemiyorum 30 dakikadır 77yi geçmediyse eğer ben bir oyunda veya bir render programı kullanırken geçme şansı yok dimi kendim kontrol etmediğim durumda

bofuduk55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Onur bay
1,1 voltaj değeri ile 4.2ghz sabitlediğimde en ağır prime95 15 dakikalık testinde 72dereceyi geçmiyor sabitleniyor bu sıcaklıkta, işlemcim diğer testlerde sıcaklık olarak 50-60 civarlarına kadar iniyor ayrıca r20 cinebenchde 3800-3750 arası puan alıyor bu haliyle sıcaklığı ise 60ta sabitleniyor şimdi 2 sorum olacak aldığım değerler nasıl uzun veya kısa vadede işlemcime zarar verir mi ve ben oc işlemini amd ryzen master programından yaptım bu program aynı biostan yapılmış gibi olur mu yoksa bi eksiklik yaratır mı örnek veriyorum biostan yaptığında kalıcı oluyor ya programdan yapmış olmam ara ara bunu tekrardan yapmamı gerektirir mi veya format attığımda

ve bu program güvenilir mi

Alıntıyı görüntüle
BENDEDE 1.1 YİYOR AMA ÇEKİRDEK KAPATIYOR YÜKTE :) bence core temp'den bi kontrol et

Ekler

• Desktop Screenshot 2020.09.23 - 22.06.16.86.png
    Desktop Screenshot 2020.09.23 - 22.06.16.86.png
    169.1 KB · Hit: 37
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,065
Üyeler
162,605
Son üye