Neler Yeni

R5 3600 + RX560 vs i3 10100F + GTX1050Ti, Hangisini almalıyım?

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,455
İsim
Hakan
ben farklı bir sistem aldı sanmıştım geçtik biz o kısımı. genede 5.5k R5 3600 Ve RX560 biraz gereksiz pahalı gibi. 1650'li sistem vardı o fiyata.
Mesaj otomatik birleştirildi:

daha nadir derken? :D eskiden vardı şimdi yok diye bir şey yok hala bazı oyunlara daha girdikten 3-4 saniye sonra kapanmalar yaşıyorum. ulan şu kartımı birine kakalasam ne güzel olur ztn piyasada ucuzluyor :D
Sizde oldu diye herkesde olacak diye de bir sorun yok, RX560 daha az çekirdek hızına sahip, şans işi wattman onu %100 sorun diye bahsetmek saçma.

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,113
İsim
Cicikuş
Abi yüzyüze aldım pc satan abide rx560 570 1050ti 3 tane kart vardı bende size ve arkadaşlarıma sordum 1. daha iyi olur dediler

abi bizde türknet var çok memnunum geçmelisin.
ben bu parçaları internetten ayrı ayrı aldığımda hesap yaptık babamla daha çok para çıktı bizde uygun diye aldık
genede bi Sor RX570 yapabilirmisin diye. RX560 biraz düşük kalıyor. 1050Ti nın bir tık üstünde 2-3 FPS fazla veriyor sadece. RX570 ise 1650-1650S arası bir kart. yani eğer değiştirebilirsen büyük fark olur. bide adam tanıdıksa söyle abi fiyatı değiştirmeden şu kartı versen falan diye :d

Normalde bilgisayar satıcıları İ5 3.nesil GT730 felan satarlar bu paraya çocuk bence çok büyük bir kazık yememiş bilgisayarcı yine iyi biriymiş diyebilirim
yani geçen bi bilgisayarcıya gittim vanda adam bana i5 1.nesil ve GT1030 5.5K Olur demişti bruh

genede bi Sor RX570 yapabilirmisin diye. RX560 biraz düşük kalıyor. 1050Ti nın bir tık üstünde 2-3 FPS fazla veriyor sadece. RX570 ise 1650-1650S arası bir kart. yani eğer değiştirebilirsen büyük fark olur. bide adam tanıdıksa söyle abi fiyatı değiştirmeden şu kartı versen falan diye :d

yani geçen bi bilgisayarcıya gittim vanda adam bana i5 1.nesil ve GT1030 5.5K Olur demişti bruh
Abi ayıp olur artık youtubdan baktım istediğim oyunlarda yüksek fps veriyor bana yeterli
işlemci iyi zaten cs go da güzelce oynarım diye düşünüyorum cs go işlemci oyunu değil miydi

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,113
İsim
Cicikuş
kısacası adam kaliteli bilgisayarcıymış her ne kadar RX560'a o kadar fiyat verilmemesi gerektiğini düşünsemde. ayrıca Ramler Anakart v.b parçaların özellikleri nedir onlarıda söylermisiniz? SSD nin modeli ne? PSU ne? direk sadece ekran kartına ve İşlemciye bakarak yorum yapmamak lazım.

Abi ayıp olur artık youtubdan baktım istediğim oyunlarda yüksek fps veriyor bana yeterli
işlemci iyi zaten cs go da güzelce oynarım diye düşünüyorum cs go işlemci oyunu değil miydi
evet CS:GO işlemci oyunu. Ama mesela Forza Horizon 4 Yada RDR2 oynayacaksınız RX560 4GB bir tık yetersiz olur.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,455
İsim
Hakan
Çoğu oyunu düşükte kaldırır 1050Tİ'dan daha iyi.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,593
İsim
Kürşat
kısacası adam kaliteli bilgisayarcıymış her ne kadar RX560'a o kadar fiyat verilmemesi gerektiğini düşünsemde. ayrıca Ramler Anakart v.b parçaların özellikleri nedir onlarıda söylermisiniz? SSD nin modeli ne? PSU ne? direk sadece ekran kartına ve İşlemciye bakarak yorum yapmamak lazım.

evet CS:GO işlemci oyunu. Ama mesela Forza Horizon 4 Yada RDR2 oynayacaksınız RX560 4GB bir tık yetersiz olur.
İşlemci oyunu yoktur, CS:GO dahil tüm oyunlar Grafik İşlemci sayesinde oynanır. Sadece bazı oyunlarda daha fazla etkisi vardır Cs gibi.

panda_1

80+
Merhaba ben 2 tane sistemden birini alıcam başka sistem önermeyin lütfen karar verdim bu iki sistemden hangisi daha iyi yardım edin

1.sistem
R5 3600
RX560 4GB
B450
480 SSD PATRİOT
Aercool 400W
16 RAM

2.Sistem.
İ3 10100F
H410
GTX 1050Ti 4GB
240 SANDİSK SSD
Aercool 500W
8RAM

Aldıktan sonra 1 sene boyunca yükseltme yapmıyacağım en çok CS GO oynuyorum hangisi daha iyi olur acil dönüş bekliyorum ben arkadaşlarıma sordum 1.sistemi al dediler
1.

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,113
İsim
Cicikuş
İşlemci oyunu yoktur, CS:GO dahil tüm oyunlar Grafik İşlemci sayesinde oynanır. Sadece bazı oyunlarda daha fazla etkisi vardır Cs gibi.
CS:GO işlemci tabanlı bir oyun demek istedim ben. ekran kartına nazaran daha çok işlemciyi kullanıyor diye.

dur 1sn zaten ilk mesajda yazıyormuş parçalar bu arada söyleyeyim PSU yu en kısa zamanda değiştirin kalitesiz Bir PSU.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,455
İsim
Hakan
CS:GO işlemci tabanlı bir oyun demek istedim ben. ekran kartına nazaran daha çok işlemciyi kullanıyor diye.
Öyle ama işlemci oyunu demek yanlış, grafik birimin kötü olduğu sürece istersen 10980XE'en olsun, pek fark etmez.

B450 anakart sanırım asrock diye bir marka
480 GB SSD Patriot diye bir marka
Aercool 400W psu
16 ram 3000 mhz corsair diye bir marka
Birde yanında everest marka ışıklı mouse verdi

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,455
İsim
Hakan

dur 1sn zaten ilk mesajda yazıyormuş parçalar bu arada söyleyeyim PSU yu en kısa zamanda değiştirin kalitesiz Bir PSU.
VX Plus, çöp değil ki SHP V2'den daha iyi.

Top Bottom