Arkadaşlar b450m anakarta r5 5500 taktım (anakart modeli asus prime b450m k II) ama bios flashback yoluyla update yapmadım daha doğrusu yapmayı unuttum sizce bu yüzden mi ekran gelmiyor?
Hocam inşallah ondandır. Çünkü başta işlemciyi düşürdüm bir pin yamuldu resmen ama sonra işlemciyi taktım ve çıkardım, sanırım hepsi yerine geldi 1 tane bile eksik ve yamulmuş pin yoktu ama aklım hala o olayda ondan olma ihtimali vardır diye düşünüyorum.Hocam siz yine de bios update yapın ondan gelmiyor olabilir
Hocam inşallah ondandır. Çünkü başta işlemciyi düşürdüm bir pin yamuldu resmen ama sonra işlemciyi taktım ve çıkardım, sanırım hepsi yerine geldi 1 tane bile eksik ve yamulmuş pin yoktu ama aklım hala o olayda ondan olma ihtimali vardır diye düşünüyorum.
Hocam ben de ryzen 5 5500 aldım b450m h anakartıma taktığımda görüntü alamadım elimde de 3 nesil bir işlemci olmadığı için itopya'nın mağazasına gidip bios update'ini yaptırmıştım he bir de görüntü almaya çalışırken işlemciyi düşürmüştüm ama çok şükür hiç bir pin de zarar yoktu update atmayı deneyin
Arkadaşlar baktım 3 pin yamuk tamamiyle. Yüksek ihtimal çöp oldu.İşlemci düşme ile kolay kolay bozulmaz, fakat Pin yamulma konusuna bi şey diyemeyeceğim.
Öncelikle BIOS'u 2.nesil veya 3.nesil RYZEN İşlemciyle güncelleyip denemelisiniz. Sonra diğer şıkka bakarız.
Bu İnce işi yapabilecek kişiler var, pinler ciddi derecede fazla yamulmamışsa eğer düzeltebilirler.Arkadaşlar baktım 3 pin yamuk tamamiyle. Yüksek ihtimal çöp oldu.
geçmiş olsun hocamArkadaşlar bakar 3 pin yamuk tamamiyle. Yüksek ihtimal çöp oldu
Ryzen 3.Nesil, 5000 serisi oluyor zatenİşlemci düşme ile kolay kolay bozulmaz, fakat Pin yamulma konusuna bi şey diyemeyeceğim.
Öncelikle BIOS'u 2.nesil veya 3.nesil RYZEN İşlemciyle güncelleyip denemelisiniz. Sonra diğer şıkka bakarız.
20`den fazla pini yamuk R3 1200`ü düzelttim, çöp old demek için erken olabilir. Resim at da durumuna bakalım.Arkadaşlar baktım 3 pin yamuk tamamiyle. Yüksek ihtimal çöp oldu.
birader o nasıl nesilmiş öyle bi açıkla bakalım 3.nesil 5000 serisi hmmRyzen 3.Nesil, 5000 serisi oluyor zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:
20`den fazla pini yamuk R3 1200`ü düzelttim, çöp old demek için erken olabilir. Resim at da durumuna bakalım.
BIOS update yapmanız lazım.
geçmiş olsun hocam
birader o nasıl nesilmiş öyle bi açıkla bakalım 3.nesil 5000 serisi hmm
Arkadaslar olay şöyle oldu kısaca montajı babam bu konularda daha tecrübeli diye babamla yapıyorduk normalde kendim yapacaktım, adam aldı işlemciyi elinden kaydırdı yamuldu pinler sonra denedik ekran mekran gelmedi. Çıkardı işlemciyi yamulan pinleri düzeltmeyi denedi düzelttim diyerek geldi denedik calıstı umarım bi sıkıntı yoktur pc şuan sapasağlam çalışıyor ama hala içim %100 rahat değil. Arkadas baya cöp olcak diye korktuydum.Bu İnce işi yapabilecek kişiler var, pinler ciddi derecede fazla yamulmamışsa eğer düzeltebilirler.