Neler Yeni

R5 5600x'li sisteme uygun ekran kartı tavsiyesi

Bütçe
25000
SSD: 970 EVO PLUS 1TB ------------- 1800TL

İŞLEMCİ:AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHZ 35MB AM4 65W ---------- 4500 TL

ANAKART:MSI MAG B550 Tomahawk AM4 DDR4 ATX Anakart --------- 2800 TL

SOĞUTUCU:Scythe FUMA 2 ----------- 850 TL

PSU:Xpg PYLON650B-BKCEU Pylon 650W 80+ Bronz Güç Kaynağı -------- 1000 TL

RAM:CORSAIR CMW16GX4M2D3600C16 VENGEANCE RGB PRO 16GB (2 X 8GB) DDR4 DRAM 3600MHZ C16 MEMORY KİT — SİYAH --- 1500 TL

KASA:Sharkoon RGB-LIT-200 ATX Midi Tower Kasa: 850 tl
parça parça toplayınca 13.300 tl ediyor

Toplam fiyat 13.300 tl (ortalama fiyatları baz aldım en ucuzlarını/pahalılarını değil)
Olabildiğince uyumlu bir sistem dizmeye çalışıyorum hem adobe programlarını kullanacağım hem de bazı fps oyunlarını oynayacağım hikayeli oyunlar oynama gibi bir gayem yok bu sisteme uygun elde edebileceğim bir ekran kartı önerebilir misiniz veya şu parça uygun değil şu daha iyidir dediğiniz şeyleri öğrenebilir miyim?

Aklımda 2 ekran kartı var sapphire rx 6600 xt nitro+ / eagle model olmayan herhangi bir rtx 3060 ti(bütçeme uygun olabilmesi için amazon jp'den alacağım)

Bütçem max 25k yaptığım sisteme bu para değer mi? veya sistemi tek bir yerden toplayabileceğim bir platform/site var mı daha uyguna gelebilmesi için tavsiyelerinizi bekliyorum
tek isteğim r5 5600x işlemciye uygun olsun işlemci hariç her türlü değişikliğe açığım günlerdir yaptığım araştırma sonucu bana uygun olduğuna karar verdiğim tek şey sanırım yine de fikirleriniz önemli teşekkürler şimdiden herkese

em1r oK?

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
emir yapar
Neden eagle olmayan bir model hocam?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Direkt hazır sistem alın parça parça toplamak yerine daha uyguna gelir.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
-
Neden eagle olmayan bir model hocam?
eagle'ın en alt model olduğunu okumuştum sanırım ordan bir soğuma geldi çok fazla da anlamıyorum doğrusu bilgisayar parçalarından ilk defa bilgisayar toplayacağım için olmuşken alabildiğimin en iyisini almak istiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Direkt hazır sistem alın parça parça toplamak yerine daha uyguna gel
Uyguna geliyor doğru fakat işlemci ve ekran kartını tuttursak da sisteme katmış oldukları ssd psu lar hoşuma gitmiyor genelde fiyat performans olarak belirlediğim ssd ve psu bu ikili özelleştirdiğim zamanda tek tek topladığım fiyata denk geliyor ssd ve psuyu içime sinmeyen parçalarla değişmeme rağmen

https://pckolik.com/urun/typhon-oyun-bilgisayari/

bulabildiğim r5 5600x + rtx 3060 ti ikililerinden en iyisi bunlar bunlardan daha iyi gönül rahatlığıyla satın alabileceğim bir sistem öneriniz var mı

Son düzenleme:

alixcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
alican ekinci
3070 3070 ti bakabilirsin bende 5600x ile 3070 var memnunum 2 k full ayarlarda rahat oyun oynuyorum

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hocam kendi seçtiğiniz PSU da bu sistem için iyi değil bence. SSD konusunda da GEN4 alabilecekken 1800 TL'ye gen3 ssd almayın derim. Özelleştirmeleri güzel içinize sinen hazır sistem almanız bence daha mantıklı olur güzel indirimde bulabilirseniz.

SSD konusunda öneriniz varsa duymak isterim araştırabildiğim kadarıyla bunu fiyat/performans olarak iyi gördüm
psu konusundaysa tembellik ettim açıkcası ama varsa bu sisteme uygun bir tavsiyeniz onu da ekleyeyim notlarıma
Hocam kendi seçtiğiniz PSU da bu sistem için iyi değil bence. SSD konusunda da GEN4 alabilecekken 1800 TL'ye gen3 ssd almayın derim. Özelleştirmeleri güzel içinize sinen hazır sistem almanız bence daha mantıklı olur güzel indirimde bulabilirseniz.

3070 3070 ti bakabilirsin bende 5600x ile 3070 var memnunum 2 k full ayarlarda rahat oyun oynuyorum
oyun açısından değil de genel olarak hiçbir parça diğerini yadırgamasın performansını tam yansıtsın istiyorum adobe programlarıyla daha çok uğraşacağım oyunlara günümün maksimum bir iki saatini ayırabilirim o da haftada birkaç kez olur ancak

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bu sistemde işlemci yükseltip Ram 100 lira farkla rgb yaparsanız oldukça güzel oluyor 21600TL'ye. Kendiniz ayrı olarak istediğiniz anakart ve ssd'yi alırsınız artan parayla.
Ya da bu sistem özelleştirilebilir belki.
Ya da moleculedeki diğer sistemlere de bakılabilir. Piyasaya göre uygun gibi geldi bana.

SSD konusunda öneriniz varsa duymak isterim araştırabildiğim kadarıyla bunu fiyat/performans olarak iyi gördüm
psu konusundaysa tembellik ettim açıkcası ama varsa bu sisteme uygun bir tavsiyeniz onu da ekleyeyim notlarıma
SSD ve PSU konusunda güzel alternatifler var da o anki fiyatlarına göre değişir yani tam alacağınız zaman sorsanız daha iyi olur .

Son düzenleme:
Bu sistemde işlemci yükseltip Ram 100 lira farkla rgb yaparsanız oldukça güzel oluyor 21600TL'ye. Kendiniz ayrı olarak istediğiniz anakart ve ssd'yi alırsınız artan parayla.
Ya da bu sistem özelleştirilebilir belki.
Ya da moleculedeki diğer sistemlere de bakılabilir. Piyasaya göre uygun gibi geldi bana.

SSD ve PSU konusunda güzel alternatifler var da o anki fiyatlarına göre değişir yani tam alacağınız zaman sorsanız daha iyi olur .
Teşekkür ederim sanırım indirim oldukça tek tek almak daha mantıklı hale geliyor ya da bir sistemin fiyatının düşmesini bekleyeceğim diğer türlü ya amazon topuna gireceğim ya da biraz tuzlu olacak sapphire nitro+ varken msi'in 6600 xtsini alasım gelmiyor pek bakalım hayırlısı :")

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Direkt konu açın derim hazır sistem için max bütçenizi belirtip. Eğer parça parça almaya karar verirseniz de SSD/anakart/PSU için yazabilirniz istediğiniz zaman. O anki en f/p ürünü buluruz sisteme uyacak.

Teşekkür ederim parça parça almak eğer çok iyi bir indirim yoksa en mantıklısı ama ne yazık ki ekran kartını parça olarak almak ülkemizde mümkün değil mümkün olanı da normal fiyatının çok üstünde eğer aradığım özellikte hazır bir sistem indirime girmezse amazondan nitro+ sipariş geçeceğim sonrasında da dediğiniz gibi diğer ürünler için tek tek f/p aramak kalacak o zaman yeni konu açarım

em1r oK?

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
emir yapar
eagle'ın en alt model olduğunu okumuştum sanırım ordan bir soğuma geldi çok fazla da anlamıyorum doğrusu bilgisayar parçalarından ilk defa bilgisayar toplayacağım için olmuşken alabildiğimin en iyisini almak istiyorum
Geçen gün 19 a r5 5600x ve 3060 ti nin eagle olan modelinin kasasını aldım ekran kartından dolayı moralimi bozdun hocam şimdi daha kurmadım bile bilgisayarı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,595
Üyeler
163,852
Son üye
Lyrinne
Top Bottom