Neler Yeni

R7 240 ve Q8300 1080P'de Darboğazmı Yapıyor?

Akut Yelmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Eren Kozan
Sorum başlıkta. İşlemcim R7 240'ı aldıktan sonra fazla kullanılmaya başladı işlemciye yükleniyor her şey. Ekran kartı yatıyor. Cs:go, Minecraft (Craftrise) Gibi Oyunlar Oynuyorum. Oyunlarda İşlemci kullanımım %100
, Ekran Kartım %30'larda Geziyor. Bu Darboğazmı?
Not: Darboğaz hakkında hiçbir şey bilmiyorum yani yanlış yazmış yada yanlış anlamış olabilirim.

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,249
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Sorum başlıkta. İşlemcim R7 240'ı aldıktan sonra fazla kullanılmaya başladı işlemciye yükleniyor her şey. Ekran kartı yatıyor. Cs:go, Minecraft (Craftrise) Gibi Oyunlar Oynuyorum. Oyunlarda İşlemci kullanımım %100
, Ekran Kartım %30'larda Geziyor. Bu Darboğazmı?
Not: Darboğaz hakkında hiçbir şey bilmiyorum yani yanlış yazmış yada yanlış anlamış olabilirim.
Ekran kartı tam gücünü kullanmiyorsa evet darboğaz.
Bazı oyunlar işlemciye yük bindirdiginden sıkıntı olmuyor ama sizin ekran kartınız düşük olduğundan valorant da bile tam kullanilmasi gerekiyor bence.
Evet darboğaz var

dolaroldu8tl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,648
İsim
Yiğit Emir Özkan
İlgilendiği Kategoriler
Telefon, PC
Instagram
rexalwst
Steam
yaşıyorum hala
Discord
Rexalest#0427
Minecraft normal ama CS:GO min. %60 kullanması lazım R7 240 çok düşük.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,371
İsim
Kürşat
Daha yüksek grafik içeren oyunları test edin. Darboğaz olmayan sistemlerde bile E-spor oynadığında darboğaz olur çünkü ekran kartına binen yük azaldığı için işlemci daha çok çalışıyor. Yüzde kaçları görüyorsun CPU Usage ?

Akut Yelmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Eren Kozan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Daha yüksek grafik içeren oyunları test edin. Darboğaz olmayan sistemlerde bile E-spor oynadığında darboğaz olur çünkü ekran kartına binen yük azaldığı için işlemci daha çok çalışıyor. Yüzde kaçları görüyorsun CPU Usage ?
%80 %70 aralarında inip çıkıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu darboğazı nasıl önleyebilirim peki?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Minecraft normal ama CS:GO min. %60 kullanması lazım R7 240 çok düşük.
Banada minecraftta normal geldi çünkü Craftrise'da bir sürü plugin var buda işlemciyi yoruyor

Top Bottom