Çözüldü✓ R9 5900 x Aşırı ısınma sorunu .

BENDE 5600 var ag400 kullanıyorum oc yapıyorum 45 dk gpu %100 %100 cpu teste 57 derece gördü valoranta 42 derece geçmiyor en maksda
bende bir sıkıntı oldugunu düşünüyorum . Stok fan bu kadarda yetersiz kalmamalı 50 55 leri görebilirdi belki yüksüz durumdayken diye düşünüyordum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam sen en iyisi bios a gir bu ve en alt kısımlarda yada bios menünün en sağ kısmında exit yazan bölümde eski ayarlara dön ibaresi vardır anakart sisteme göre ayarlarına döner
bunu yaptım zaten Bios fabrika ayarlarında . Hatta işlemciye gelen voltajı da 1.432 den 1.3 e çektim az önce değişiklik olacak mı diye ama bir fark olmadı diyeiblirim

Hocam ilk başta yapacaklarınız belli kaliteli bi x570 almak yanınada en kötü 240 ama alınabiliyorsa 360 mm sıvı soğutma almak

değerlere baktımda sıkıntı fanda gözüküyor sanki yada fan ile anakart arasında iletişimde problem var 1300 rpm çok yavaş benimki şuan 1600 rpm de dönüyor 40 C

değerlere baktımda sıkıntı fanda gözüküyor sanki yada fan ile anakart arasında iletişimde problem var 1300 rpm çok yavaş benimki şuan 1600 rpm de dönüyor 40 C

İşlemci ve Stok fan arasında boşluk veya oturmama sorunu yok montaj düzgün eminim.

Ekler

• 2.png
    2.png
    547.7 KB · Hit: 37
sence işlemci sıcaklığı olması gereken 40 45 derecelere düşecek mi ?
aga stok fan gerçekten yetersiz ryzen için undervolt atarsan yeterli olabilir ardkşlarım 80 derece 5800x3d kullanıyor oyunlarda ama başka iş yapamazlar bence fazla bir bütçeye gerek yok eğer soğutucu sorun ise güzel bi hava soğutucu güzel bir macun oyunlarda 65 e kadar düşürürsün kasan mesh mi sıvı soğutma ucuz olanlar gereksiz kendi fikrim hatta artic freezer hariç ben hava soğutma kullanırım

İşlemci ve Stok fan arasında boşluk veya oturmama sorunu yok montaj düzgün eminim.
Sizin için en uyguna gelicek hareket kaliteli bir sıvı soğutma olucak Ama stok fan ile bu sıcaklıklar bana göre normal değil

Sizin için en uyguna gelicek hareket kaliteli bir sıvı soğutma olucak Ama stok fan ile bu sıcaklıklar bana göre normal değil
stok fan ile bu kadar yüksek almama sebep olan sorunu bulmaya çalışıyorum tam olarak termal macunu 2 saat önce düzgün bir şekilde sürdüm ve montajı hatasız yaptım .

stok fan ile bu kadar yüksek almama sebep olan sorunu bulmaya çalışıyorum tam olarak termal macunu 2 saat önce düzgün bir şekilde sürdüm ve montajı hatasız yaptım .
aga undervolt atmadan yetersiz zaten 5900x felan undervoltsuz imkansız amd soğutucuları 5600x bile undervolt atmasa 80+ görüyor undervolt atarsın eğer yüksekse sorun o zaman vardır

Zalman Termal macun kullanıyorum ve bugün yeniledim bundan şüphelendiğim için . Bilgisayar 1 haftalık ve topladığımdan beri aynı sorun mevcutt
Ya knk git 360 mm sıvı soğutma al anakarti iade et

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,210
Üyeler
184,597
Son üye
Ultras25
Geri