Neler Yeni

Ram 1-3 slotlarında tam verim çalışmıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
berke erzan
Sistem 2-4 slotuna taktığımda 3600 mhz xmp açık (profil 1 ayarında) sorunsuz olarak çalışıyor. 1-3 slotlarında başlattığımda ise 3600 mhz xmp açık (profil 1) yapınca sistem görüntü vermiyor fakat yine 1-3 profil 2 (3000 mhz) olarak çalışıyor ya da base değerlerde sorunsuz çalışıyor. Bu önerilen slotlarında kullanımıyla alakalı bir durum mu yoksa herhangi bir arıza belirtisi mi. Parçaları yeni almıştım ona göre bir ilerleme yapacağım.

Anakart : Gigabyte B760M DS3H
İşlemci: Intel Core i3-13100F
Ram: Kingston 16GB 3600MHZ Ddr4 Pc Ram (KF436C17BBK2/16)

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Sistem 2-4 slotuna taktığımda 3600 mhz xmp açık (profil 1 ayarında) sorunsuz olarak çalışıyor. 1-3 slotlarında başlattığımda ise 3600 mhz xmp açık (profil 1) yapınca sistem görüntü vermiyor fakat yine 1-3 profil 2 (3000 mhz) olarak çalışıyor ya da base değerlerde sorunsuz çalışıyor. Bu önerilen slotlarında kullanımıyla alakalı bir durum mu yoksa herhangi bir arıza belirtisi mi. Parçaları yeni almıştım ona göre bir ilerleme yapacağım.

Anakart : Gigabyte B760M DS3H
İşlemci: Intel Core i3-13100F
Ram: Kingston 16GB 3600MHZ Ddr4 Pc Ram (KF436C17BBK2/16)
Kullanım klavuzunda hangi yerleri öneriyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
berke erzan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    170.4 KB · Hit: 55

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
bu şekilde gözüküyor ama bu slota göre performans değişimi normal mi çok anlamadığım için soruyorum
Kanka, aynı pozisyonda iken ramlerin yerini değiştirsene, ama önerilen pozisyonda yap yani A2 B2

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
berke erzan
Kanka, aynı pozisyonda iken ramlerin yerini değiştirsene, ama önerilen pozisyonda yap yani A2 B2
a2 b2 yaptığımda sorun olmadan max performans alabiliyorum onda sorun yok dediğim gibi a1 b1 slotuna takınca tam performans vermiyor. a2 b2 olan işlemci fanının yanı boş ve 3. slot boş olacak şekilde di mi doğru slotlardayım. Dediğim gibi a2 b2 olunca herhangi bir sorun yok 3600 mhz xmp açık çalışıyor.

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
a2 b2 yaptığımda sorun olmadan max performans alabiliyorum onda sorun yok dediğim gibi a1 b1 slotuna takınca tam performans vermiyor. a2 b2 olan işlemci fanının yanı boş ve 3. slot boş olacak şekilde di mi doğru slotlardayım. Dediğim gibi a2 b2 olunca herhangi bir sorun yok 3600 mhz xmp açık çalışıyor.
Kankam zaten kullanım klavuzu a2 ve b2 öneriyor. Sorun ne anlamadım. Olması gerketiği gibi takmadığın zaman neden mi pğerformans azalıyor, sorun bumu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
berke erzan
Kankam zaten kullanım klavuzu a2 ve b2 öneriyor. Sorun ne anlamadım. Olması gerketiği gibi takmadığın zaman neden mi pğerformans azalıyor, sorun bumu?
kullanım klavuzunda önerdiği slotlarda tam verim alabiliyorum bunda bir sorun yok. Diğer önermediği slotta (a-b1) tam verim alamamam parçalarımda bir arıza olduğu belirtisi mi yoksa her sistemde yaşanan bir durum mu onu soruyorum eğer normal bir durumsa sorun yok, kafama takılan kısım bu.

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
kullanım klavuzunda önerdiği slotlarda tam verim alabiliyorum bunda bir sorun yok. Diğer önermediği slotta (a-b1) tam verim alamamam parçalarımda bir arıza olduğu belirtisi mi yoksa her sistemde yaşanan bir durum mu onu soruyorum eğer normal bir durumsa sorun yok, kafama takılan kısım bu.
değil gibi duruyor. Daha önce hiç 4 ramim olmadığıiçin ihtiyacım olmadı hiç oraları kullanmaya. @MuratTheFounderOfGariban Bi baksana kanka.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
berke erzan
değil gibi duruyor. Daha önce hiç 4 ramim olmadığıiçin ihtiyacım olmadı hiç oraları kullanmaya. @MuratTheFounderOfGariban Bi baksana kanka.
ilerde upgrade etmek istediğimde bir sorun çıkartır mı yoksa slotların önceliğiyle yani önerdiği slotla alakalı bir durum mu onu merak ediyorum, yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim ayrıca umarım net bir sonuç bulabiliriz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,168
İsim
Murat Orhan
Ram slotlarını tek tek denedin mi?

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,496
İsim