Neler Yeni

Çözüldü✓ Ram overclock hakkında yardım

arkadaşlar merhaba, yeni bir ram aldım ram şu anda 3200 mhzde çalışıyor. intel işlemcilerde otomatik overclock yapabiliyor firmanın verdiği bilgi bu yönde ancak bende ryzen işlemci var. ben de overclock işinden çok anlamam ama bir yandan da yapmak istemiyor değilim. biraz araştırdım konuyu bir çok değer var çok bir şey anladığım söylenemez. benim tek merak ettiğim mhz değerini yükseltip diğer değerleri auto olarak bıraksam mhzye göre otomatik olarak kendini ayarlar mı yoksa illa onları da mı düzenlemem gerek. ramiin linkini bıraktım. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

ram: Kingston fury impact 2x32 gb

işlemci: ryzen 7 5800h

milenix

80+ Gold
arkadaşlar merhaba, yeni bir ram aldım ram şu anda 3200 mhzde çalışıyor. intel işlemcilerde otomatik overclock yapabiliyor firmanın verdiği bilgi bu yönde ancak bende ryzen işlemci var. ben de overclock işinden çok anlamam ama bir yandan da yapmak istemiyor değilim. biraz araştırdım konuyu bir çok değer var çok bir şey anladığım söylenemez. benim tek merak ettiğim mhz değerini yükseltip diğer değerleri auto olarak bıraksam mhzye göre otomatik olarak kendini ayarlar mı yoksa illa onları da mı düzenlemem gerek. ramiin linkini bıraktım. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

birçok ayar var zor bir işlem stabil değerleri bulana kadar sürekli değerleri değiştirip test etmen lazım

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,194
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
otoda bıraksam kendi kendine karar vermez yani o değerlere :/
Auto`da timingleri yüksek veriyor, yaptığın oc nin anlamı kalmıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Thaipoon Burner indirim Eppdrom ss at.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Auto`da timingleri yüksek veriyor, yaptığın oc nin anlamı kalmıyor.

Thaipoon Burner indirim Eppdrom ss at.
çalıştırdım

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-03-17 131433.png
    Ekran görüntüsü 2023-03-17 131433.png
    273.6 KB · Hit: 42

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,194
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
çalıştırdım
Laptop Ram`i old. için masaüstü Ram`lerden farkı var mı bilmiyorum hatta Laptop`larda Ram`e oc açık mı onu da bilmiyorum o yüzden deneyip göreceğiz.
Bios`una gir O.c kısmını bul Dram Timings`e gel 20-22-22-42 yaz Command Rate`i 1N seç, geri gel Dram Voltage`yi 1.25 yap F10 + Enter.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptop Ram`i old. için masaüstü Ram`lerden farkı var mı bilmiyorum hatta Laptop`larda Ram`e oc açık mı onu da bilmiyorum o yüzden deneyip göreceğiz.
Bios`una gir O.c kısmını bul Dram Timings`e gel 20-22-22-42 yaz Command Rate`i 1N seç, geri gel Dram Voltage`yi 1.25 yap F10 + Enter.
hangilerini yapacağım peki😅

Ekler

• 20230317_134215.jpg
    20230317_134215.jpg
    1.6 MB · Hit: 40

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,194
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,138
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
bilgisyaarlar - bilgisayar bileşenleri
Instagram
instagram.com/omerlutfiulker

laptop bu laptoplarda overclock yapamazsın

açılmıyor şu an, bios pilini de tak çıkar yaptım yine olmadı. yapabileceğim bir şey var mı?
😮‍💨 dostum laptoba overclokc deneme yapamazsın. onun dısında pili cıkarttıkdan sonra bir müddet bekle

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,473
İsim
Hacı
laptop bu laptoplarda overclock yapamazsın

😮‍💨 dostum laptoba overclokc deneme yapamazsın. onun dısında pili cıkarttıkdan sonra bir müddet bekle
😅😅 keşke en başında gelseydin be hocam boşuna uğraştık o kadar. neyse açıldı şimdi sorun yok. öğrenmiş olduk bunu da daha denemeyiz. teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,722
Üyeler
162,724
Son üye
DeliPaylot
Top Bottom