RAM TAKINCA EKRAN KARTINA GELEN GÜÇ KESİLİYOR

layouse

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamlar arkadaşlar,
Sistemde garip bir problemle karşılaştım, çözebilen varsa fikrini almak isterim. İşlemci olarak Ryzen 5 3600 kullanıyordum rutin macun bakımı sırasında pinlerden 1 tanesini yanlışlıka koparttım ve sistemi topladığımda güç gelmediğini, gelse de ekran kartının çalışmadığını farkettim.Buna istinaden ramlerden birini söküp çalıştırdığımda bu kez ekrana görüntü geldi.Söktüğüm ramlerin yerlerini değiştirerek denediğimde de sonuç aynıydı.B1 slotuna ram taktığımda ekran kartı çalışmıyordu.İşlemciden olabileceğini düşündüğüm için aynı gün içerisinde Ryzen 7 5700X aldım, şuan montajlayıp kurulumunu yaptım ve onu kullanıyorum, anakart ise Gigabyte A520M-K V2.CMOS sıfırlama, RAM yer değiştirme, tek modül testleri ve işlemci değişimi dahil birçok adımı denedim. RAM’ler ve ekran kartı başka sistemde sorun çıkarmıyor. Bu yüzden problem büyük ihtimalle anakart üzerindeki B kanalının fiziksel olarak arızalanmasından kaynaklı gibi duruyor.Benzer bir durumla karşılaşan ya da Gigabyte A520 serisinde bu tarz bir sorun yaşayan oldu mu? Anakart değişimi dışında yapılabilecek bir çözüm var mı?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,170,706
Üyeler
185,930
Son üye
Gustavop
Geri