Reboot and select proper boot device

Cookiee

80+
Reaksiyon skoru
4
Yeni bilgisayar aldım kurdum bu hatayı alıyorum neden?
IMG_20231223_135546.jpg

Bilgisayarı düğmesinden kapatıp tekrardan aç açar açmaz durmadan klavyeden delete tuşuna bas. BIOS ekranı gelecek. Geldikten sonra yukarıda Boot sekmesine tıklayıp fotoğraf atar mısın?

M2 SSD görünüyor sıkıntı yok. Windows kurulu değil. Elinde başka bilgisayar ve flash bellek var mıdır?
Laptopum var flash da var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

M2 SSD görünüyor sıkıntı yok. Windows kurulu değil. Elinde başka bilgisayar ve flash bellek var mı
Laptoptan yüklesem hangi windows modelini yükleyeceğim

Son düzenleme:
Laptopum var flash da var
Windows 11 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, ISO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
3) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 5 ya da 6 kutucuklu onları boş bırakın. (Microsoft hesabı ile oturum açmak istemiyorsan o kutucuğu aktif et). Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
5) Bellek hazır olduktan sonra kasayı aç ve durmadan F12 tuşuna bas. Boot Menü gelecek. Oradan UEFI ...... (Flash bellek adı) yazanı seçip Windows'u kurmaya başla.
6) İşletim sistemi olarak Windows 11 Pro'yu seçebilirsin. Ondan sonra Yükselt ve Özel ekranı gelecek. Oradan Özel'i seç. Seçtikten sonra Ayrılmamış Sürücü 0 olacak. Ona tıklayıp en alt sağdan yeni yazana bas. Boyuta dokunmadan uygula de. İki ya da üç bölüme ayıracak. En yüksek boyutluyu seçip ileri de. Ondan sonra Windows'u kurmaya başlayacak. Bittikten sonra son 10 saniye ekranı karşına gelecek. Flash belleğini çıkarabilirsin o ekranda. Ondan sonra normal Windows özelleştirme ayarları gelecek. Onu da yaptıktan sonra masaüstü gelecek.
Böyle bir video çekmiştim Windows'u kurma aşamasında yardımcı olacaktır:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,523
Üyeler
190,759
Son üye
franjunbeaten
Geri