Neler Yeni

[Rehber]İşlemci aşırı ısınma sorunları(AMD)

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Arkadaşlar şimdi buradaki hatanız sanırım şu( bu günlerde özellikle yazla beraber işlemcileriniz çok ısınıyor sanırım bayağı bir konu açılmış) benim işe yaradığını gördüğüm 2 seçenek var:
1. Eğer alabiliyorsanız güçlü bir kule tipi soğutma alın veya bütçeniz yetiyorsa sıvı soğutma.
Ancak bu konuda dikkat etmeniz gereken şeyler var örneğin kasanızın radyatöre uygun bir alana sahip olması gerekmekte, kule tipi alacaklar için ise bazen o fanlar kasanın hava akışını kötü yönde etkileyip kullanıcıları daha da pişman edebilir bu gibi konulara dikkat etmenizi öneririm; kasanızın içine sığmalı ver hava akışını engellememeli.
2. (AMD işlemciler için önerim) öncelikle şunu bilmelisiniz ki siz kapatmadığınız sürece CPB sürekli açıktır yani işlemci gerek duyduğu yerlerde daha fazla güç çekerek otomatik olarak GHz'ini arttırabilir bu da aşırı ısınmalara sebep olur.(Genelde güçlü soğutucu kullananlar bunu hissetmez ancak stok kullanan arkadaşlar için anlatıyorum zaten) bunu kendimde test etmiş olarak şunu söyleyeyim stok soğutucu ile Ryzen 3 3300X kullanıyorum ve CPB açınca işlemci sıcaklığı sürekli 65-85 arası oynarken -ki genelde 70 üstü olmakta- CPB'yi kapattığımda 55 dereceye sabitlendi resmen işlemci, bende bunu test etmek istedim ve özellikle işlemci ağırlıklı oyunlarda işlemcinin en fazla 57- 58 derece olduğunu gördüm bu arada şu an yaz olduğunu da unutmamak gerek kışın bu sıcaklık değerleri iyice azalacaktır. Yani genelde 55-50 derece arası değişiyor işlemcim, buradan da anladığımız üzere CPB aslında otomatik olarak yapılan bir çeşit overclock gibi; düzgün soğutmayla çok işe yarayabilir çünkü manuel değil.
(Yani siz işlemciyi 4.5GHz'e ayarlarsanız mesela sürekli zorlanacaktır işlemci ancak CPB sayesinde gerektiği yerde gereken miktarda kapasitesini arttırdığı için işlemciniz fazla yorulmadan ve ısınmadan işini yapacaktır)yine de şunu belirteyim 3.8GHz bana şu an cidden yetiyor o yüzden gerek duyduğum bir şey de değil. Şimdi şunu söylemeliyim ki bu önerilerimi (özellikle 2. olanı) bütçesi düzgün bir soğutmaya yetmeyen arkadaşlarım için yapıyorum gereksiz tepkiler lütfen vermeyiniz.

Faydalı bulduğunuzu beğenerek "👍" gösterebilirsiniz 😀.

Son düzenleme:

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,413
İsim
napcan
İlgilendiği Kategoriler
Hım...her şey
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Bu konuya neden mesaj yazılmamış.

ElectriX

80+ Silver
Isınma neye zarar? CBP kapatmaya ne gerek var?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,238
Üyeler
161,256
Son üye
huseyinbaykal
Top Bottom