Yasin Çelik
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 3
Dahası
JD 712 kulaklık kullanıyorum ve dip ses sorununu çözmek için forumlarda okumadığım konu kalmadı. Garantiye gönderdim aynı kutuya koyup hiçbir şey yapmadan geri gönderdiler. Gerçi JD'nin garantisinden ne beklenirdi ki. En sonunda herkes kendi göbeğini kesmeli dedim ve aklıma gelen her türlü çözümü denedim. Bu adımları uygulayarak sorunu en aza indirgemeyi başardım. Benim gibi bu sorundan muzdarip olanların da yararlanması için çözümünü buraya bırakıyorum;
1- Windows'tan sesi her daim 100'de tutup ses düzeyini kulaklık üzerindeki karttan ayarlıyorum.
• En çok etkileyen, en önemli madde budur. Ses kartı olmayan kulaklıklarda da bir nebze işe yarayacaktır.
2- Yazılımını kullanmıyorum dip sesi arttırıyor.
• Yalnızca ekolayzer ayarı için kullanılacaksa zararı yok.
3- 3D ve Sanal 7.1 özelliklerini kullanmıyorum zaten hiçbir işe yaramıyor.
• 3D yalnızca ses düzeyini arttırıp dip sesi arttırıyor. 7.1 ise sanal ve özenilmemiş olduğundan amacının zıttına ses kasmayı %20-30 kadar zorlaştırıyor.
4- Windows Sonic aktif şekilde kullanıyorum.
• Etkisi çok az ama kullanmakta fayda var.
Bu çözüm önerilerinin tüm GP ve JD kulaklıklar için işe yarayacağını düşünüyorum. Zira hepsi aynı ürünleri Çin'den alıp damgayı bastığından yazılımları, ses sürücüleri hatta tasarımları bile aynı. Umarım benim gibi bu kulaklıklardan kullananlara yardımcı olabilmişimdir. Herkese iyi forumlar.
Not: Bir arkadaşta kulaklığın sol tarafından cızırtı geliyormuş. Sorunu Türk usulü kulaklığın sol tarafına yumruk atarak çözmüş. Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar varsa belki işlerine yarar.
Kullanıcı ayarı;
1- Windows'tan sesi her daim 100'de tutup ses düzeyini kulaklık üzerindeki karttan ayarlıyorum.
• En çok etkileyen, en önemli madde budur. Ses kartı olmayan kulaklıklarda da bir nebze işe yarayacaktır.
2- Yazılımını kullanmıyorum dip sesi arttırıyor.
• Yalnızca ekolayzer ayarı için kullanılacaksa zararı yok.
3- 3D ve Sanal 7.1 özelliklerini kullanmıyorum zaten hiçbir işe yaramıyor.
• 3D yalnızca ses düzeyini arttırıp dip sesi arttırıyor. 7.1 ise sanal ve özenilmemiş olduğundan amacının zıttına ses kasmayı %20-30 kadar zorlaştırıyor.
4- Windows Sonic aktif şekilde kullanıyorum.
• Etkisi çok az ama kullanmakta fayda var.
Bu çözüm önerilerinin tüm GP ve JD kulaklıklar için işe yarayacağını düşünüyorum. Zira hepsi aynı ürünleri Çin'den alıp damgayı bastığından yazılımları, ses sürücüleri hatta tasarımları bile aynı. Umarım benim gibi bu kulaklıklardan kullananlara yardımcı olabilmişimdir. Herkese iyi forumlar.
Not: Bir arkadaşta kulaklığın sol tarafından cızırtı geliyormuş. Sorunu Türk usulü kulaklığın sol tarafına yumruk atarak çözmüş. Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar varsa belki işlerine yarar.
Kullanıcı ayarı;
Gamepower KIZARU 7.1 Dip ses sorunu
Geçmiş olsun, eq ayarlarını dene olmazsa iade et artık. eq ayarı ne oluyordu
donanimarsivi.com
Son düzenleme: