Neler Yeni

Resize Bar açamıyorum - Rog Strix V2 O10G

meth4sX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
ahmet alaca
Ekran kartının performansını 3-14 yükselttiği söyleniyor diye araştırmaya girdim ama.
Rog Strix V2 O10G firmware arıyorum ama bulamadım. Rtx 3000 serisine destek geldi denmiş ama açılmıyor mu bu lhr kartlarda resize bar (smart access memory) anlamadım.
Yardım edebilecek ya da bilgisi olan var mı acaba ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
Ekran kartının performansını 3-14 yükselttiği söyleniyor diye araştırmaya girdim ama.
Rog Strix V2 O10G firmware arıyorum ama bulamadım. Rtx 3000 serisine destek geldi denmiş ama açılmıyor mu bu lhr kartlarda resize bar (smart access memory) anlamadım.
Yardım edebilecek ya da bilgisi olan var mı acaba ?
Settings/ Advanced/ PCI Subsystem Settings/ Enable Re-Size BAR support hocam buradan aktif hale getirin. Windows UEFİ mi kurulu?

meth4sX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
ahmet alaca
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Settings/ Advanced/ PCI Subsystem Settings/ Enable Re-Size BAR support hocam buradan aktif hale getirin. Windows UEFİ mi kurulu?
windows uefi dostum da bios firmware gerekir diye düşündüm herkes öyle anlatınca.

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
windows uefi hocam da bios firmware gerekir diye düşündüm herkes öyle anlatınca.
Bu sistemde BİOS'un zaten günceldir diye düşünüyorum emin olmak için BİOS'ta ki ana menünün sağ üstünde BİOS sürümü var onu söyleyebilirsin kontrol ederim. (Senin bahsettiğin ekran kartı BİOS'u ise ona dokunmadan bir dene bu dediğimi.)

meth4sX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
ahmet alaca
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu sistemde BİOS'un zaten günceldir diye düşünüyorum emin olmak için BİOS'ta ki ana menünün sağ üstünde BİOS sürümü var onu söyleyebilirsin kontrol ederim. (Senin bahsettiğin ekran kartı BİOS'u ise ona dokunmadan bir dene bu dediğimi.)
Sen demeden firmware aranıp duruyordum hocam. O kadar çok ekran görüntüsü alamayanlar var ki tırstım. Açmayı biliyordum zaten de cesaret edemedim. Şuan açtım biostan ''Settings/ Advanced/ PCI Subsystem Settings/ Enable Re-Size BAR'' enable yaptım. Ekran gelince üzerimden yük kalktı vallahi :kekw: Gpu-z'den ve nvidia kontrol panel-sistem bilgilerinden kontrol ettim aktif olmuş. Teşekkür ederim. Kafam karışık hâlâ neden bununla ilgili düzgün yazı yok hâlâ şaşkınım.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
Sen demeden firmware aranıp duruyordum hocam. O kadar çok ekran görüntüsü alamayanlar var ki tırstım. Açmayı biliyordum zaten de cesaret edemedim :kekw: Şuan açtım biostan ''Settings/ Advanced/ PCI Subsystem Settings/ Enable Re-Size BAR'' sorunsuz enable oldu. Kafam karışık hâlâ neden bununla ilgili düzgün yazı yok hâlâ şaşkınım.
Yanlışım yoksa bu ayar çıkalı 4 sene oldu. Mesela benim imzadaki sistemim bu ayarı desteklemiyor Windows ekranında hata veriyordu. Senin sistemde problemsiz çalışacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,702
Üyeler
168,819
Son üye
Bora_16
Top Bottom