Rtingse göre hangi monitör daha iyidir ?(ASUS ROG PG27UCDM vs XG32UCWMG)

Acayip güzel görünüyor hocam aşırı net kaplama kaynaklı birazdan Cyberpunk 2077 den foto atıcam gündüz ve gece olarak çekip.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam hangi içeriğin srgb içeriği olduğunu nasıl anlarım yada bilebilirim bir yöntem varmı oyunların veya filmlerin hangisinin srgb olduğunu nasıl biliriz teşekkür ederim. ben her zama monitörleri geniş gamutta kullanıyorum monitör fark etmeksizin. ve ayrıca bu monitörde de geniş gamut kullanıyorum yani bunda da yapması gerekmez miydi ?
Masaüstü, uygulamalar, youtube vs SRGB içerik. HDR içerikler de geniş gamuta alıp + hdr modu kurman lazım, SRGB içerikler de SRGB modunu kullanman lazım. Alternatif çözümler de rehberde var okuyun öğrenirsiniz.

QD-Oled'in renk gamutu çok daha yüksek. Belirgin bir şekilde daha canlı renklere sahip. Göz yorgunluğu yapan şey bu zaten. Eğer tükettiğiniz içerik aşırı doygun gözüküyorsa SRGB kullanın. Geniş gamut modu daha iyi gözükeceği anlamına gelmez.

Üstteki resim de geniş gamut, alttaki resimde ise SRGB'ye sınırlanmış.

Desktop Screenshot 2025.12.07 - 21.57.33.89.webp

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
Sana amazon'dan taksitle pg27ucdmg alıyım sendekini bana yolla dicektim de cw üzdü :(.
Fotoyu bekliyorum.

Arveles atıyorsun baş ağrısı kalmıyor sjsjsjsjs.
Hocam odamın ışığı açık iken çektim resimleri dlss otomatikte telefon dandik biraz bulanık çekiyor kusura bakma redmi note 9 pro :(

Ekler

Hocam odamın ışığı açık iken çektim resimleri dlss otomatikte telefon dandik biraz bulanık çekiyor kusura bakma redmi note 9 pro :(
Çok yeşil duruyor. Kaldırımlar bile yemyeşil. Gördüğün bu ise bana iyi gelmedi. Eğer PG den daha iyi geliyorsa gözüne kullan tabii.

• Beğen
Çok yeşil duruyor. Kaldırımlar bile yemyeşil. Gördüğün bu ise bana iyi gelmedi. Eğer PG den daha iyi geliyorsa gözüne kullan tabii.
Evet hocam aynı bu şekil gözüküyor. Ama şöyle bir şey var kaldırım rengi bile oyundaki sahnelere göre değişiyor.

Eğer PG den daha iyi geliyorsa gözüne kullan tabii.
Evet hocam çok memnunum şuanda ama adaptördeki cw ve yansıma olayı biraz sakata bağlıyor 😂 normalde ışık açıkken pg27ucdm daha kötü olur sanıyordum tam tersi çıktı ya ışık açık iken siyahlar gri oluyor QD-OLED de ama yansıma yok woledde yansıma var ama siyahlarda iyi yani.

Buda odamın ışığı kapalı iken yansıma olmadan çektiğim bir resim.

Ekler

• IMG_20251207_222043.webp
    IMG_20251207_222043.webp
    855.6 KB · Hit: 11
  • IMG_20251207_222501.webp
    IMG_20251207_222501.webp
    1.4 MB · Hit: 8
Son düzenleme:
Adam telefon bütçesini monitöre yatırmış.

• Hahaha
Evet hocam aynı bu şekil gözüküyor. Ama şöyle bir şey var kaldırım rengi bile oyundaki sahnelere göre değişiyor.

Evet hocam çok memnunum şuanda ama adaptördeki cw ve yansıma olayı biraz sakata bağlıyor 😂

60k ya değdi diyorsan kullan.

60k ya değdi diyorsan kullan.
60k ya değmedi gibi hissediyorum şu yansımadan dolayı yoksa müthiş monitör herşeyiyle. Çünkü ben ışık açıkken oyun oynamayı seviyorum.

Siyah arkaplan olmamasına rağmen yani Windows ekranı olmasına rağmen tavandaki lamba gözüküyor :(

Ekler

• IMG_20251207_223808.webp
    IMG_20251207_223808.webp
    426.6 KB · Hit: 7

Evet hocam çok memnunum şuanda ama adaptördeki cw ve yansıma olayı biraz sakata bağlıyor 😂 normalde ışık açıkken pg27ucdm daha kötü olur sanıyordum tam tersi çıktı ya ışık açık iken siyahlar gri oluyor QD-OLED de ama yansıma yok woledde yansıma var ama siyahlarda iyi yani.

Benim oda ışığığı burada. Acaba ekrandan yansır mı ki ? :unsure:
Bana göre yansımaması lazım.

1765136892148.webp

• İnanılmaz

Alıntıyı görüntüle
Her türlü yansır hocam sizinde ama sizin biraz daha yüksekte olduğundan görmezsiniz lambayı ama ışığı lambayı görmeseniz bile en kötü kendinizi göreceksiniz. Ama kendinizi görmeyi sadece siyah renklerde olacaktır yani diğer renklerde kendinizi görmezsiniz. En az yansıma beyaz ve yeşil renktedir en çok kendinizi görüp yansıyan siyah ikinici en çok yansıyan mavi renk.

Son düzenleme:
60k ya değmedi gibi hissediyorum şu yansımadan dolayı yoksa müthiş monitör herşeyiyle. Çünkü ben ışık açıkken oyun oynamayı seviyorum.

Siyah arkaplan olmamasına rağmen yani Windows ekranı olmasına rağmen tavandaki lamba gözüküyor :(
Maalesef berbat bir durum. Daha düşük renk gamutunu tolere etsen bile bu yansımayı tolere etmek çok zor ya. Ben zaten yansımadan dolayı bir soğuktum bu monitöre siz de yansıma fazla dediniz iyice soğudum.

Alıntıyı görüntüle
Muhtemelen kendinizi görürsünüz. Ama glossy woled den hiç rahatsız olmadıysanız belki bu da rahatsız etmez. Ama XG32 nin XG27AQDMG den daha fazla yansıma yaptığı kesin. Bu arada netlik farkı yansımada çok belli oluyor. XG32 netlik bakımından XG27AQDMG ye göre çok daha iyi.
Desktop Screenshot 2025.12.07 - 23.32.03.19.webp
Desktop Screenshot 2025.12.07 - 23.32.19.82.webp

• Beğen
Maalesef berbat bir durum. Daha düşük renk gamutunu tolere etsen bile bu yansımayı tolere etmek çok zor ya. Ben zaten yansımadan dolayı bir soğuktum bu monitöre siz de yansıma fazla dediniz iyice soğudum.

Muhtemelen kendinizi görürsünüz. Ama glossy woled den hiç rahatsız olmadıysanız belki bu da rahatsız etmez. Ama XG32 nin XG27AQDMG den daha fazla yansıma yaptığı kesin. Bu arada netlik farkı yansımada çok belli oluyor. XG32 netlik bakımından XG27AQDMG ye göre çok daha iyi.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Şunu da fark ettim ki parlaklık kendi kendine azalıp artıyor oyun içinde nereden anladın derseniz msi afterburner fps yazıları vs varya oradaki tablodaki ışık yani parlaklık kendi kendine düşüyordu hemde hdr kapalı iken oluyor bu sorun. Reddite baktım orada hdr açıp yaşayan var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,050
Üyeler
186,009
Son üye
Dark Chef
Geri