Neler Yeni

RTX 2070 Super ve R5 3600X'e 1360*768 Monitör

imasa32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
798
İsim
Sami Kökmen
Bu monitör bu bileşenlerle darboğaz yaşatır mı?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Evet, bayağı bir darboğaz olur oyunlarda o çözünürlükle.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Dostum madem bütçen yok 2060s yap kartını ve bir tane adam gibi monitör alın gözünüzü seveyim bu ney ya ? Sana demiyorum ama kasa içine milyon yatırıyorlar monitör için 2-3 kuruş vermiyorlar. İdarelik kullanacağını varsayarsak , bilgisayardan soğursun.

imasa32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
798
İsim
Sami Kökmen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum madem bütçen yok 2060s yap kartını ve bir tane adam gibi monitör alın gözünüzü seveyim bu ney ya ? Sana demiyorum ama kasa içine milyon yatırıyorlar monitör için 2-3 kuruş vermiyorlar. İdarelik kullanacağını varsayarsak , bilgisayardan soğursun.
Sistemi aldıktan sonra yakında alacağım zaten fakat şu an sadece o kadarlık bütçem var. 1 ay civarı kullandırtsın yeter.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet, bayağı bir darboğaz olur oyunlarda o çözünürlükle.
CS'yi 1024*768 oynasam da darboğaz olur mu?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
CS'yi 1024*768 oynasam da darboğaz olur mu?
Zaten 1080p veya üstü monitörün olsa bile o çözünürlükte oynayacağın için sorun yok. Oynayabilirsin. Her şekilde darboğaz oluyor CSGO'da :D.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Neden darboğaz olsun ki? Sonuçta monitör bir çıktı veriyor performansı neden kötü etkilesin?
Düşük çözünürlükten dolayı GPU'nun az kullanılması diye bir şey var maalesef. Genel olan "Darboğaz" tabiri de bundan çıktı zaten.

Aperius

80+
Düşük çözünürlükten dolayı GPU'nun az kullanılması diye bir şey var maalesef. Genel olan "Darboğaz" tabiri de bundan çıktı zaten.
O zaman şöyle düşünüyorum, çözünürlük düştüğünden ekran kartından kalkan yük işlemciye biniyor bu da darboğaza sebep?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorduğum soruya gelen cevaba öyle bir tepki verdim ki sanki technopat videosu çekiyoruz 😄

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
O zaman şöyle düşünüyorum, çözünürlük düştüğünden ekran kartından kalkan yük işlemciye biniyor bu da darboğaza sebep?
Ekran kartından yük kalkıp işlemciye biniyor denemez ama işlemciye yük biniyor orası doğru. Ekran kartı çok hızlı olduğu için işlemcin yetişemiyor bu yüzden CPU kullanımı yükseliyor GPU kullanımı az oluyor. Mesela iki işlemci düşünün ikisi de 8 çekirdek 16 thread, ama birisinin mimarisinin daha iyi olduğunu düşünün. Tek çekirdek performansı yüksek olduğu için normalde darboğaz yapması gereken çözünürlükte daha iyi FPS alır bu daha iyi tek çekirdek performansına sahip olan işlemci. Anlaşılır olmadı sanki ama bence anlarsınız siz :D.

Aperius

80+
Ekran kartından yük kalkıp işlemciye biniyor denemez ama işlemciye yük biniyor orası doğru. Ekran kartı çok hızlı olduğu için işlemcin yetişemiyor bu yüzden CPU kullanımı yükseliyor GPU kullanımı az oluyor. Mesela iki işlemci düşünün ikisi de 8 çekirdek 16 thread, ama birisinin mimarisinin daha iyi olduğunu düşünün. Tek çekirdek performansı yüksek olduğu için normalde darboğaz yapması gereken çözünürlükte daha iyi FPS alır bu daha iyi tek çekirdek performansına sahip olan işlemci. Anlaşılır olmadı sanki ama bence anlarsınız siz :D.
Çaktım olayı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,658
Üyeler
166,250
Son üye
shoinmoox
Top Bottom