Sistemi aldıktan sonra yakında alacağım zaten fakat şu an sadece o kadarlık bütçem var. 1 ay civarı kullandırtsın yeter.Dostum madem bütçen yok 2060s yap kartını ve bir tane adam gibi monitör alın gözünüzü seveyim bu ney ya ? Sana demiyorum ama kasa içine milyon yatırıyorlar monitör için 2-3 kuruş vermiyorlar. İdarelik kullanacağını varsayarsak , bilgisayardan soğursun.
CS'yi 1024*768 oynasam da darboğaz olur mu?Evet, bayağı bir darboğaz olur oyunlarda o çözünürlükle.
Zaten 1080p veya üstü monitörün olsa bile o çözünürlükte oynayacağın için sorun yok. Oynayabilirsin. Her şekilde darboğaz oluyor CSGO'da .CS'yi 1024*768 oynasam da darboğaz olur mu?
Neden darboğaz olsun ki? Sonuçta monitör bir çıktı veriyor performansı neden kötü etkilesin?Evet, bayağı bir darboğaz olur oyunlarda o çözünürlükle.
Yük işlemciye biniyor,ekran kartı bildiğin uyuyor o yüzden.Neden darboğaz olsun ki? Sonuçta monitör bir çıktı veriyor performansı neden kötü etkilesin?
Düşük çözünürlükten dolayı GPU'nun az kullanılması diye bir şey var maalesef. Genel olan "Darboğaz" tabiri de bundan çıktı zaten.Neden darboğaz olsun ki? Sonuçta monitör bir çıktı veriyor performansı neden kötü etkilesin?
O zaman şöyle düşünüyorum, çözünürlük düştüğünden ekran kartından kalkan yük işlemciye biniyor bu da darboğaza sebep?Düşük çözünürlükten dolayı GPU'nun az kullanılması diye bir şey var maalesef. Genel olan "Darboğaz" tabiri de bundan çıktı zaten.
Ekran kartından yük kalkıp işlemciye biniyor denemez ama işlemciye yük biniyor orası doğru. Ekran kartı çok hızlı olduğu için işlemcin yetişemiyor bu yüzden CPU kullanımı yükseliyor GPU kullanımı az oluyor. Mesela iki işlemci düşünün ikisi de 8 çekirdek 16 thread, ama birisinin mimarisinin daha iyi olduğunu düşünün. Tek çekirdek performansı yüksek olduğu için normalde darboğaz yapması gereken çözünürlükte daha iyi FPS alır bu daha iyi tek çekirdek performansına sahip olan işlemci. Anlaşılır olmadı sanki ama bence anlarsınız siz .O zaman şöyle düşünüyorum, çözünürlük düştüğünden ekran kartından kalkan yük işlemciye biniyor bu da darboğaza sebep?
Çaktım olayıEkran kartından yük kalkıp işlemciye biniyor denemez ama işlemciye yük biniyor orası doğru. Ekran kartı çok hızlı olduğu için işlemcin yetişemiyor bu yüzden CPU kullanımı yükseliyor GPU kullanımı az oluyor. Mesela iki işlemci düşünün ikisi de 8 çekirdek 16 thread, ama birisinin mimarisinin daha iyi olduğunu düşünün. Tek çekirdek performansı yüksek olduğu için normalde darboğaz yapması gereken çözünürlükte daha iyi FPS alır bu daha iyi tek çekirdek performansına sahip olan işlemci. Anlaşılır olmadı sanki ama bence anlarsınız siz .