Neler Yeni

RTX 3070 Versus 3060 Ti?

Entilus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
805
İsim
Entilus
Bütçe
20000
Merhaba,

Yakında pc alabilirim büyük bir indirim bekliyorum.

Kriter oluşturuyorum ortalama en fazla 20k vericem sisteme ondan dolayı şuan için 2 tane kart seçeneğim var. Birisi 3070 birisi 3060ti.

Sorularım şunlar:

1- hangisi daha iyi?
2- kartların fanı fazla olması daha mı iyi örnek dual fln var anlamıyorum fazla.
3- kart markaları ne kadar önemli ve sıralar mısınız hangisi en iyisi aşağı doğru? Örneğin Asus, msi, suprim x, Zotac...

Verdiğiniz bilgiler benim için çok önemli, bilgisi olanlar fikirlerini beyan ederse sevinirim.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,041
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Merhaba,

Kriter oluşturuyorum ortalama en fazla 20k vericem sisteme ondan dolayı şuan için 2 tane kart seçeneğim var. Birisi 3070 birisi 3060ti.

Sorularım şunlar:

1- hangisi daha iyi?
2- kartların fanı fazla olması daha mı iyi örnek dual fln var anlamıyorum fazla.
3- kart markaları ne kadar önemli ve sıralar mısınız hangisi en iyisi aşağı doğru? Örneğin Asus, msi, suprim x, Zotac...

Verdiğiniz bilgiler benim için çok önemli, bilgisi olanlar fikirlerini beyan ederse sevinirim.
3070 daha iyi tabii ki. Fan sayısı ise modelden modele değişir, 3 fan diye iyi soğutması olmuyor.

Entilus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
805
İsim
Entilus
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sormana Gerek Kalmadı Herkes RTX 3070'der Hocam :)
Onda hem fikirim hocam lakin üreticiler örnek 3070 ti sistem çıktı üreticisi gigabyte fln ne kadar etkisi var onu merak ediyorum.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,025
İsim
yusuf ecer
Merhaba,

Sorularım şunlar:

1- hangisi daha iyi?

tepe modeller suprimx-rog strix
fan modele göre değişir mesela asus dual baya temiz çalışıyor
uzak durulması gerekenler - ventus-eagle-zotac amp '' çok sıcaklar ''
3060ti gddr6x alcaksan çok ısınıyor, onun yerine 3070e gidilebilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

tepe modellerin +sı da fabrika çıkışlı oc oluyorlar ve soğutma performansları çok başarılı oluyor; fabrika çıkışı oc olması da %3-5e kadar ekstra performans sağlayabiliyor

Entilus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
805
İsim
Entilus
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

tepe modellerin +sı da fabrika çıkışlı oc oluyorlar ve soğutma performansları çok başarılı oluyor; fabrika çıkışı oc olması da %3-5e kadar ekstra performans sağlayabiliyor
Piyasaya göre 20kya 3060 ti almak saçma. Sistemde misal 3070 ti gigabyte var aynı fiyatta misal 3070 de daha kaliteli marka bir model var hangisi tercih edilmeli? Yani üretici bu kadar önemli mi?

Örneğin pc hocasının tron modeli. O 3070 ti bileşen ve üretici belli bir tarafta aynı fiyat 3070 Asus vs. Anlamışsınız dır umarım. Nasıl yol izlenmeli?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,087
İsim
Murat Orhan
direkt 3070.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,025
İsim
yusuf ecer
Piyasaya göre 20kya 3060 ti almak saçma. Sistemde misal 3070 ti gigabyte var aynı fiyatta misal 3070 de daha kaliteli marka bir model var hangisi tercih edilmeli? Yani üretici bu kadar önemli mi?

Örneğin pc hocasının tron modeli. O 3070 ti bileşen ve üretici belli bir tarafta aynı fiyat 3070 Asus vs. Anlamışsınız dır umarım. Nasıl yol izlenmeli?
her zaman üst modeli tercih etmek daha mantıklı ama belli başlı modellerde kartın çok sıcak çalıştığını bilmeniz gerek, temiz bi hava sirkülasyonu olan kasalarda 3-5derece düşebilir sıcaklıklar

Entilus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
805
İsim
Entilus
her zaman üst modeli tercih etmek daha mantıklı ama belli başlı modellerde kartın çok sıcak çalıştığını bilmeniz gerek, temiz bi hava sirkülasyonu olan kasalarda 3-5derece düşebilir sıcaklıklar
Saydığınız modellere dikkat ederek alıcam. Farklı aklınıza gelen bir model olursa paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,025
İsim
yusuf ecer
Saydığınız modellere dikkat ederek alıcam. Farklı aklınıza gelen bir model olursa paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
gözünüze takılan modelleri söyleyin buradan size bilgisini veririm, piyasada çok fazla model var malumunuz

Entilus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
805
İsim
Entilus
gözünüze takılan modelleri söyleyin buradan size bilgisini veririm, piyasada çok fazla model var malumunuz
Önce sorum şu gt301 asus kasası tercih edicem büyük ihtimal. Hava nasıldır?

Top Bottom