rtx 4060-4070 laptop tavsiye

jhalsus

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
50000
Bu sene yksye gireceğim ve bilgisayar programcılığı yazacağım haliyle hem oyun oynayacağım hem de yazılım yapacağım ve çok ısınmayan bataryası da oyun oynamadığım yazılım ve ders çalıştığım zamanlar götürecek bir laptop almayı düşünüyorum biraz da araştırdım. Hepsiburadanın da şuanlık peşin fiyatına 3 ay ertele 6 ay taksit yap gibi bir kampanyası var.
Hp victusun şu modellerine bir baktım:

Özellikler olarak da rtx 4060-4070, işlemci olarak intel i5-i7,en az 16gb ram(belki ileride 32gbye yükseltirim) ve 1tb ssd düşünüyorum fakat hp victus modellerinde tek m2 slotu olduğu için ileride dual boot yani hem linux hem de windows kurmak istediğim zaman tek m2 ye kurmak biraz sıkıntılı olduğu için hp victus modellerinden bir tık soğudum gibi emin de değilim en kötü ihtimal bu ikisinden birini almayı düşünüyorum. Ama mümkünse 2 m2 slotu olan benim için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Bütçe olarak da en fazla 50k. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

pardon hocam 1tb ssd görmemişim

4060 için max performans tarzı bir şeyse bunu öneririm
marka dell, servis dell, işlemci, gpu, malzeme uyumu üst seviyede.
rtx 4070 yanına 7940hs vb. yoksa laptopta 4060 ile benzer kalıyor performans.

Hocam tuf f15 alacağına HP alsın ama a15 için aynı şeyi söyleyemem.
tufların giriş modelleri tırt, rtx 4070 takılı olanlar iyi bulsaydım 7940hs olanı atardım,
roket gibi makine bunu abime aldık , 7940hs rtx 4070 olanı, 4050 ve çakma yeni nesil ryzen 7535 ve 7735 gibi değil ne kasası ne sorunları.

4060 için max performans tarzı bir şeyse bunu öneririm
marka dell, servis dell, işlemci, gpu, malzeme uyumu üst seviyede.
rtx 4070 yanına 7940hs vb. yoksa laptopta 4060 ile benzer kalıyor performans.

tufların giriş modelleri tırt, rtx 4070 takılı olanlar iyi bulsaydım 7940hs olanı atardım,
roket gibi makine bunu abime aldık , 7940hs rtx 4070 olanı, 4050 ve çakma yeni nesil ryzen 7535 ve 7735 gibi değil ne kasası ne sorunları.
Tuf f15 kronik sorunları var o nedenle söylemiştim.

dell e de baktım fakat çok ısınıyor diyorlar

bataryaya da çok iyi demiyorlar kaç saat gidiyor acaba oyun oynamayıp yazılım uygulamalarında ya da video izlerken fln

kaç m2 slotunu da söylerseniz dell de mantıklı gibi

dell e de baktım fakat çok ısınıyor diyorlar

bataryaya da çok iyi demiyorlar kaç saat gidiyor acaba oyun oynamayıp yazılım uygulamalarında ya da video izlerken fln

kaç m2 slotunu da söylerseniz dell de mantıklı gibi
konudaki tüm ürünler en az dell kadar ısınıyor, Dell'in işlemcisi X bu arada, ayarlarsanız ısınması azalır ama soğutması iyidir,

ikinci ssd yuvası yanlış bilmiyorsam sadece hp de yok bu arada. hemen hepsinde var, dell'de de var.

burada yorumlara bakabilirsiniz, dell'i öneri & fikir olarak attım,
hb'de çoğu ürün indirimsiz şu an bu bütçede veya 50k çıkıyorsa 7940hs rtx 4060 varsa asus vb
ya da şu diğer acer 7840hs rtx 4070 daha mantıklı fp için.

şuan delli biraz araştırdım tek kanal 16gb ram ve 2 tane m2 slotu var tek kanal rami olması daha iyi direk bir tane 16 ile 32 yapabilirim ilerki zamanda ve 1 tb daha m2 ssd alır takarım fakat g15 mi alayım g16 mı sizce

g15 1tb m2 ssd ile geliyor g16 512

sanırım tek farkları ekran boyutu ve çözünürlüğü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,990
Üyeler
190,492
Son üye