Rtx 4070 ve ryzen 5 5600 darboğaz olur mu?

Evet sorun %80 kullanilirken 100 veriyosa %100 kullanilirken 110 beriyo örnek veriyorum
knk çok saçma bi örenk olucak ama. mesela 100 milyon doların var. burdaki doları ekran kartı gibi düşün. ama senin sadece 10 milyon dolarını harcayabilicek kaadar ömrün var. fazladan 90 milyon dolarının olması sorun mu.

Yani her türlü minumum 4060 ti ın vereceği fps le ya aynı olucak yada darboğaz olmayan gow gibi oyunlarda fazla fps alacağım
aynen yüksek grafiklerde 2k falan oynarsan tabiiki 4070 ti la daha fazla fps alrısın. sırf darboğaz var diye ekran kartını düşürmene gerek yok bence. tabii fiyat farkını hesaba katmıyorum. mesela ne tür oyunlar oynuyosun ona göre öneri de bulunayım sana

Tamamdır darboğazı göze alacağım peki asıl darboğaz işlemciden dolayımı yoksa 1080p kullanmammı ilerde 2k monitor geçersem r5 5600 ile darbogazsiz oynarmiyim
2k da darboğaz yaşamazsın,bence darboğazı çokta önemseme eğer paran yetiyorsa rtx4070 al geç hem çokta hissedilir bi darboğaz olmaz hem daha ileriye dönük olur hemde darboğaz yapmayan oyunlarda net daha yüksek fps alırsın

knk çok saçma bi örenk olucak ama. mesela 100 milyon doların var. burdaki doları ekran kartı gibi düşün. ama senin sadece 10 milyon dolarını harcayabilicek kaadar ömrün var. fazladan 90 milyon dolarının olması sorun mu.
Evet çunku kullanamiyosun olay bu senin 100milyon harcaman gerekirken 10 harciyorsun daha iyi seyler alabilcekken daha kotuyu aliyorsun olay bu sne 120 alabilcekken kotu olan 110 fps i aliyorsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet çunku kullanamiyosun olay bu senin 100milyon harcaman gerekirken 10 harciyorsun daha iyi seyler alabilcekken daha kotuyu aliyorsun olay bu sne 120 alabilcekken kotu olan 110 fps i aliyorsun

aynen yüksek grafiklerde 2k falan oynarsan tabiiki 4070 ti la daha fazla fps alrısın. sırf darboğaz var diye ekran kartını düşürmene gerek yok bence. tabii fiyat farkını hesaba katmıyorum. mesela ne tür oyunlar oynuyosun ona göre öneri de bulunayım
Söyle söyleyeyim günümün %70-80 ı valoda geçer bazen 30 dk 1 saat gow girerim yada rdr 2 bazende resident evil 4 veya asetto corsa ama dediğim gibi 10 saat pc bakiyosam 6-7 saati valo bunları gtx 1650 ile oynuyorum suan

2k da darboğaz yaşamazsın,bence darboğazı çokta önemseme eğer paran yetiyorsa rtx4070 al geç hem çokta hissedilir bi darboğaz olmaz hem daha ileriye dönük olur hemde darboğaz yapmayan oyunlarda net daha yüksek fps alırsın
Tamam hocam rahat 1 sene 1080p kullanacağım sonrasında 2k geçerim

Söyle söyleyeyim günümün %70-80 ı valoda geçer bazen 30 dk 1 saat gow girerim yada rdr 2 bazende resident evil 4 veya asetto corsa ama dediğim gibi 10 saat pc bakiyosam 6-7 saati valo bunları gtx 1650 ile oynuyorum suan

Tamam hocam rahat 1 dene 1080p kullanacağım sonrasında 2k geçerim
Senin için hiç sikinti olmaz zaten valo islemci sen al gec rahatina bak usta adamin dedi gibi hem ileriye donuk olur hemde darbogaz olmayan oyunda daha yuksek alirsin ve ilerde islemci deisirsin

Senin için hiç sikinti olmaz zaten valo islemci sen al gec rahatina bak usta adamin dedi gibi hem ileriye donuk olur hemde darbogaz olmayan oyunda daha yuksek alirsin ve ilerde islemci deisirsin
Tamamdır sağolun peki şuan baya güçlü bi işlemcim olsaydı 1080p de yine darboğaz yermiydim

Tamam hocam rahat 1 sene 1080p kullanacağım sonrasında 2k geçerim
hocam valorant ağırlıklı oynuyosanız ekran kartını 4060 ti a çekip aradaki fiyat farkını işlemciyi yükseltmek için harcamanız daha mantıklı olur. ama yine de büyük bi fark olmaz.

Tamamdır sağolun peki şuan baya güçlü bi işlemcim olsaydı 1080p de yine darboğaz yermiydim
yemezdin

Yani her türlü minumum 4060 ti ın vereceği fps le ya aynı olucak yada darboğaz olmayan gow gibi oyunlarda fazla fps alacağım
Darboğaz olsa da fazla alırsın, sadece darboğaz olmayan oyuna göre aradaki FPS farkı azalır.

Sorun işlemci mi 1080P mi demişsin, sorunu ikisi de çözer. 2K monitöre geçsen artan görüntü kalitesi ile FPS düşeceği için darboğaz biter, işlemciyi güçlendirirsen bu sefer de işlemcinin gücü karta yetmeye başlar gene darboğaz biter.

Hayır kesinlikle yemezdin amd tarafindan bilmiyom ama intelde i7 12 veya 13. Nesilller işini gorur ama i 7 olmasina dikkat et ve en duşuk serileri olmasin yani i7 olupta 12100 varmi bilmiyom ama 12100 deilde 12700 olan tercih et yani bi tik ust seviye olmali

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,158
Üyeler
185,685
Son üye
techxpay
Geri