RTX 5090 2k oyunculukta Kaç yıl sonra Yetmemeye başlar ?

hakan32

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
3,074
Selam arkadaşlar müşterim sorduda net cevap veremedim ortalama 10-15 yıl gider diye tahmin ediyorum ama cevap vermekte zorlandım açıkçası
2k Low ayarlarda diye düşünürsek bozulmassa 10-15 yıl götürür diyebilirmiyiz ?
Msi Suprim modelini vericez nasip olursa , Fiyat yükseldikçe sorularda garipleşiyor
Şahsen cevabım basitte müşteri olunca karşıdaki net konuşmak gerekiyor.

4k da bile 10 yıl götürür teknolojilerle vs. Oyunlarda devrim falan olsa bile en kötü 4k orta ayarlarda gider

Selam arkadaşlar müşterim sorduda net cevap veremedim ortalama 10-15 yıl gider diye tahmin ediyorum ama cevap vermekte zorlandım açıkçası
Msi Suprim modelini vericez nasip olursa , Fiyat yükseldikçe sorularda garipleşiyor
Buna net bilgi vermek biraz zor rtx 2080ti zamanın tepe modeli kartı 2018 yılında çıktı , tabi teknoloji de ilerledi hali ile aman, 4060 dan saf olarak güçlü bir Kart şuan 2k performansı tartışılır, günümüz oyunları eskiye kıyasla daha gelişmiş, yani 10-15 sene 2k da götürür mü 🤷🏽‍♂️

Kanka oyun dünyası biraz tuhaf 5090 yetmeyeceği oyunalrarda çıkar çünkü oyun motorların istediği teknolojilerde değişiyor yani kart aslında güç olarak yetiyor gibi ama içindeki teknoloji yetmiyor buda fps sorunu yapıyor bu yüzden o kadar yıl yeter diye bir şey yok teknoloji her gün değişiyor ortalama 10 yıl ama 5 yıl sonra bir oyun çıkarırlar 8000 serisi kart anca açar gibi yok direct 14 desteklemek zorunda vs vs kuralları olur gibi illa fiziksel bir donanım lazımdır Gibi bilemessin

Net cevap vermek çok zor birçok kart zamanında en tepe modelken gerilere çöktü ha o zaman bu teknolojiler daha yeni yeni gelişiyor üretim.ve tüketim bir anda serileşti şuan durgun ama ne olacağını bilemiyoruz belki oyun motorları daha'da zorlayarak çalışıcak

Müşterim GTA ile kafayı bozmuş Tahminim GTA serisi ile devam edecek GTA5 te 22k saati var :) Oynayacağı oyunları tahmin edebilirsiniz.
ozaman GTA 7 görürsün sorunsuz oynarsın diyebilirim heralde :)

4k da bile 10 yıl götürür teknolojilerle vs. Oyunlarda devrim falan olsa bile en kötü 4k orta ayarlarda gider

Grafik anlamında devrim dediğimiz şeyi de en fazla iki stüdyo yapar. Onun dışında kartı zorlayacak oyun bile çıkmaz. Tabii bu normal şartlarda. Yeni çıkan kartları donanım özellikleriyle değil, yazılım desteğiyle pazarlamaya çalışıyorlar artık.

Grafik anlamında devrim dediğimiz şeyi de en fazla iki stüdyo yapar. Onun dışında kartı zorlayacak oyun bile çıkmaz. Tabii bu normal şartlarda. Yeni çıkan kartları donanım özellikleriyle değil, yazılım desteğiyle pazarlamaya çalışıyorlar artık.
Devrim(optimizasyonu yapmadık işi nvidiaya bıraktık)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Müşterim GTA ile kafayı bozmuş Tahminim GTA serisi ile devam edecek GTA5 te 22k saati var :) Oynayacağı oyunları tahmin edebilirsiniz.
Rockstar optimizasyon yapıyor rdr2 bile gtx 1650 ile oynanabiliyor 1080p ultra da

GTA 7'ye kadar sorunsuz oynarsın de. GTA 7'yi oynarsın deme. 20 sene sonra yağmurlu bir günde elinde tozlanmış 5090'la, "Bir zamanlar GTA 7'yi sorunsuz oynarsın dediğin çocuğu hatırlandın mı?" diye karşına çıkmasın. Hani böyle şimşek çakıp otalık aydınlanınca failin yüzünü gördüğün sahneler vardır ya. Gerilim dozu yüksek.

Son düzenleme:
GTA 7'ye kadar sorunsuz oynarsın de. GTA 7'yi oynarsın deme. 20 sene sonra yağmurlu bir günde elinde tozlanmış 5090'la, "Bir zamanlar GTA 7'yi sorunsuz oynarsın dediğin çocuğu hatırlandın mı?" diye karşına çıkmasın. Hani böyle şişek çakıp otalık aydınlanınca failin yüzünü gördüğün sahneler vardır ya. Gerilim dozu yüksek.
Doğru haklısın böyle söylemek daha mantıklı teşekkürler yorumun için.

Abuk subuk bir donanım veya yazılım uydurması çıkmadığı sürece 10 sene rahat gider. Geriye bakınca daha 4K yeni sayılır 8K oyunlar monitorler çıkacak ta

Geri