Neler Yeni

RTX2060Super Boşta 55 derece neden?

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Batuhan Divrik

BlueLabels

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
992
İsim
Kaira Bilgic
Konuyu tekrar aktif ediyorum dostlar her şeyi ultrada rtx de dahil 70 derece önceden de 70 derecedeydi bu ekran kartı fanı boştayken çalışıyor birde neden böyle oluyor olabilir ? 1 defa titanfall 2 yi torrent indirmiştim cyberpunk 2077 steam den arkadaş hesabını paylaştığı için oynayabildim neden böyle oluyor olabilir boşta fan çalışması garip geldi ekstra olarak video da ekliyeceğim

Adsız.png

Not resmi kesmek zorunda kaldım 3 mb yukarı yüklemiyor diye

Video linki ;
yükleyemedim 30dk ya atarım

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Batuhan Divrik
70 derece anormal bir sıcaklık değil her şey ultradayken hele de. Ben bir sorun görmedim açıkçası.

BlueLabels

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
992
İsim
Kaira Bilgic
70 derece anormal bir sıcaklık değil her şey ultradayken hele de. Ben bir sorun görmedim açıkçası.
evet oyun için normal benim hala aklımda kalan normal sıcaklık bu ekran kartının fanları belli bir düzeyde dönmesi gerekmiyor mu ?

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
benim birde merak ettiğim bir şey daha var 5600xt de rtx2060 da 14gbs lik kartlar ama birinin memory clocku 1750 diğerinin ise 7000 bu neden oluyor?

BlueLabels

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
992
İsim
Kaira Bilgic
benim birde merak ettiğim bir şey daha var 5600xt de rtx2060 da 14gbs lik kartlar ama birinin memory clocku 1750 diğerinin ise 7000 bu neden oluyor?
bilgim yok maalesef :/

Mehmet Anıl

80+ Silver
Merhaba, ben de kendi ekran kartımda aynı sorunu yaşadım, aldığım yere servise yolladım, sadece fan ayarları yapıp geri yolladılar galiba tam bir çözümü yok.
Alıntıyı görüntüle
Ekran kartım Rtx 2060 gaming Z, benim ekran kartı boşta 60 derece oluyordu, msi afterburner üzeriden fan ayarlarını yapılandırarak bu sorunu giderdim, lakin PC boşken bile fanlar çalışmak zorunda, fanların sesi rahatsız eder mi diye düşünüyorsan fazla rahatsız etmez eğer ki takıntılı birisi değilsen.

Şimdiki Değerler:
Alıntıyı görüntüle
knk nvidia kartlar sesssiz serinn açlışıor ben rx580 ile %50ye alınca f16 sesi %100e alınca atom bombasu sesi yapıyor kartı genelde %25de çalıştırıyom öyle sessiz

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Volkan KARA
Ekran görüntüsü 2020-12-19 170723.png

Öndeki fanlardan altta olanın soketini anakartında belirttiğim yere tak. Egzoz fanını da yine diğer girişe tak. Ön taraf için çoklayıcı alana kadar böyle idare et.

Soğuk hava alttan girsin sisteme ısınıp egzoz fanıyla atılsın. Kasan mesh sıkıntı yaşamazsın o kasada.
images.png

BlueLabels

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
992
İsim
Kaira Bilgic
Alıntıyı görüntüle
Öndeki fanlardan altta olanın soketini anakartında belirttiğim yere tak. Egzoz fanını da yine diğer girişe tak. Ön taraf için çoklayıcı alana kadar böyle idare et.

Soğuk hava alttan girsin sisteme ısınıp egzoz fanıyla atılsın. Kasan mesh sıkıntı yaşamazsın o kasada.
Alıntıyı görüntüle
bu şekilde bir zarar verir mi ? bir çok kişi çoklayıcı al filan diyor boşa açmayayım kasayı
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemcinin fanı ya çünkü o

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Volkan KARA
Anakartında 2 fan girişi varmış ben CPU fan diye ayrı fan girişi var sanıyordum Asus anakartlarda 3 olur genelde dikkat etmemişim kusura bakma. Haklısın dokunma. İşlemcinin fanı çıkarılmaz.
Peki kasadan fanları PSU ya bağlaman için aparat çıkmadı mı direkt PSU dan güç alsan. Sesli çalışır ama bir süre idare edersin.

BlueLabels

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
992
İsim
Kaira Bilgic
Anakartında 2 fan girişi varmış ben CPU fan diye ayrı fan girişi var sanıyordum Asus anakartlarda 3 olur genelde dikkat etmemişim kusura bakma. Haklısın dokunma. İşlemcinin fanı çıkarılmaz.
Peki kasadan fanları PSU ya bağlaman için aparat çıkmadı mı direkt PSU dan güç alsan. Sesli çalışır ama bir süre idare edersin.
öyle bir aparat çıkmadı sanırım varsa bir resmini yollayabilir misin ? Daha önce öyle bir şey görmedim 10+ yıldan sonra ilk defa kasa aldım çünkü

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Volkan KARA
65607-2-in-1-ide-erkek-ve-disi-noktas-4pin-fan-kablo-d-fis-4-pin-sogutma-12-v-fan-guec-kaynag-...jpg

Bunun 2 lisi çıkmıştı benim kasayı ilk aldığımda. CM Lite 5 benim kasa. Direkt PSU ya bağlandığı için fan son devir çalışır gürültü yapar ama serin çalışır sistem. Şimdi naptım nereye attım bilmiyorum.

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin
Asus Tuf Evo RX 5600xt var ben de boşta fanlar dönmediği için otomatik olduğu zaman 45-50 derece oluyordu. Fanları aktif edince boşta 37 derecelere kadar düştü. 40 derecedeyken fanlar çalışmaya başlıyor ve 40 altındayken çalışmıyor. Şu an sabit 37 derece yük altında da max 56 57 gördüm bu fan ayarlarıyla.
Hiç boşuna açma bende fansız 35-40 arası takılıyor yükte 60'ı hiç geçmiyor boşuna fan çalıştırmaya gerek yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,239
Üyeler
161,009
Son üye
sgsbsbs
Top Bottom