Neler Yeni

RX 570 sıcaklık

Mays

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Mehmet Sinan Aydın
Benim ki bir sorun değil. Bilgilenmek istiyorum. İkinci el RX570 nitro modeli kart aldım. Kartın testlerini yaptım herhangi bir sıkıntısı yok gibi. hızlarıyla da oynanmamış. Normalde masaüstü sıcaklığı kaç olmalı ? masaüstünde 38 derece falan. MSI Afternurner programını açtığım an fanlar çalışmaya başlıyor ve masaüstünde 26-27 derece, CS de 39-40 derece oluyor. Rust ta 45-50 civarı. Fanlarda 1800-2000 rpm arası dönüyor. Kasam eski olduğu için yan kapağı açık ama ses rahatsız etmiyor dikkat etmezsem duymuyorum bile. Afterburneri kapatınca masaüstünde fanlar duruyor ısınmadığı için. Öğrenmek istediğim durum normal mi ? Fanların hep dönüyor olması ekran kartına yada fanlara zarar verir mi ? Yoksa masaüstünde programı kapatmalımıyım ?

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
1800-2000 devir çok fazla görünüyor. Bende aynı kartın Pulse modeli var. Masaüstünde 45-50 derece arasında çalışıyor. Zaten 52 dereceye kadar fan dönmüyor. Oyunlarda ise en fazla 75 dereceyi görüyorum. Kart için 75 derece verisi girilmiş fabrika ayarlarında. 75 dereceye kadar fanlar olabildiğince düşük çalışıyor, 75'i geçince artmaya başlıyor. Örneğin, 75 dereceye kadar en fazla 900-1000 devirde dönüyor, 76 olduğu an 1200-1500 arası oluyor. Sizinki Nitro+ modeli, daha da iyi olmalı soğutması.

Afterburner ayarlarını kontrol eder misiniz? Fan ayarları değiştirilmiş olmalı, yoksa masaüstünde yanlış bilmiyorsam nitro+ modelinde de 52 dereceye kadar fanların durması lazım. Sorun çözülmezse DDU programı ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar kurun. Bir ara bende de buna benzer bir sorun olmuştu, sürücü kaldırıp silince düzelmişti.
İkinci el aldım dediğiniz için kartın biosunda da bir değişiklik yapılmış olma ihtimali var, belki bu yüzden o devirde çalışıyordur, bilemiyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: Mays

Mays

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Mehmet Sinan Aydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür ederim sıkıntı Afterburner da galiba çünkü programı açmadan cs girdim fanlar 1000 rpm falan dönüyor. 50 dereceye kadar açmıyor zaten. Fanların dönmesi zarar verir mi peki ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,482
Üyeler
168,792
Son üye
Shootkhan
Top Bottom