RX 580 4GB Furmark , OCCT Testlerinde ekran kapanıyor.

Reaksiyon skoru
1
Yeni asus rx 580 4gb ekran kartı aldım kartın güvenlik etiketleri vs duruyor . Kartı furmarka soktuğum zaman önce yavaş yavaş FPS düşüyor sonra ekran kapanıyor ve kartın fanları full devir çalışmaya başlıyor , aynı sorun OCCT programında da oluyor ama basemark GPU gibi programlarda veya oyunlara ait benchmark testlerinde olmuyor onları sağlam bir şekilde tamamlıyor. 650W 80+ PSU m var , i5-2500 işlemcim ve 8gb ddr3 ram im var . Oyunları ultra ayarlarda oynatıyor ama sentetik testlerde sorun çıkarıyor bunu nasıl çözebilirim?

Yeni asus rx 580 4gb ekran kartı aldım kartın güvenlik etiketleri vs duruyor . Kartı furmarka soktuğum zaman önce yavaş yavaş FPS düşüyor sonra ekran kapanıyor ve kartın fanları full devir çalışmaya başlıyor , aynı sorun OCCT programında da oluyor ama basemark GPU gibi programlarda veya oyunlara ait benchmark testlerinde olmuyor onları sağlam bir şekilde tamamlıyor. 650W 80+ PSU m var , i5-2500 işlemcim ve 8gb ddr3 ram im var . Oyunları ultra ayarlarda oynatıyor ama sentetik testlerde sorun çıkarıyor bunu nasıl çözebilirim?
ikinci el almışsın sanırım. mining çıkması durumu nedir bilgi var mı?

herhangi bi ısı problemi yok kartın yükte 65 derece ama kartın arkasında yağ lekesi var .
mining kartlar sadece ısı olarak kendini belli etmiyor. komponentlerin ömürleri çok kısa içinde tükettiği için bazen vram bazen güç besleme gibi şeylerde problem çıkarabiliyor. bencmarka soktuğunda fpsin düşerek kendini kapatması ve tam devir dönmesi güç beslemesi arızası gibi göründü bana. ama elektronikçi göstersen daha net sonuç alabilirsin çünkü burda sadece fikir üretilecektir. yağ lekesi mesela dökülmüşte olabilir ama kartı kendi terlemeside olabilir bu terleme dediğim şey kartı zorlandığı anlamına gelebilir yada çoooook uzun süreler çalıştığı anlamınada gelebilir. biraz mining çıkması kart şüphesi uyandırıyor bende.

Geri