Rx 6500xt ekran kartı kapanma sorunu

Tysamo

80+
Reaksiyon skoru
13
herkese selamlar iyi günler . 4 yıl önce iopyadan topladığım hazır sistem 2 3 yıldan beridir bana sıkıntı yaşatıyor . oyuna girdiğimde bilgisayar kendini kapatıyor fakat kasa ve klawye çalışıyordu.
sorunun ekran kartında olduğunu anladım ve izlediğim videolar sayesinde amdnin uygulaması ile ekran kartı frekansını yüzde 80'in altına çekerek sorunu ortadan kaldırdım ama frekans yüzde 80'in altında olduğunda oyunlarda gözle gözükür fps kaydı yaşadım frekansı tekrar ekran kartının olması gerektiği gibi yüzde 100'e çekmek istiyorum ama ne zaman yapsam pc oyunlarda kendini kapatıyor ne yapmalıyım ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Diavelin üstad bi bakabilir misin

2-3 yıldır çıkarıyorsa yapılcak şey garantiye yollamaktı şuan bi çözüm bulnabilir mi şüpheli.

sistem parçalarınızı modelleri ile beraber yazar mısınız

i3 10105f, h410 mb, ddr4 gskill 2x8gb,kioxia ssd

4 yıllık pcnin garantisinin hala devam ettiğini sanmıyorum üstad
asıl merak ettiğimi cevaplamadın aslında psu kaç w modeli nedir

i3 10105f, h410 mb, ddr4 gskill 2x8gb,kioxia ssd

4 yıllık pcnin garantisinin hala devam ettiğini sanmıyorum üstad
zamanında gönderseydin demiş 2-3 yıldır sorun var yazmışsın

500w powerboost bst500e
kullandığınız güç kaynağı sağlıklı değil ondan olması muhtemel besleyemediğinden ötürü faz güç tüketiminden cihaz kendini kapıyor yeni güç kaynağı alırsanız sorun çözülür diye düşünüyorum

kullandığınız güç kaynağı sağlıklı değil ondan olması muhtemel besleyemediğinden ötürü faz güç tüketiminden cihaz kendini kapıyor yeni güç kaynağı alırsanız sorun çözülür diye düşünüyorum
occt'den test yaptım sorun psu da değil gibi üstad en son çare dediğin gibi yaparım teşekkürler

tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın occt testinde her şey kusursuz çalışırken 3d standart ve 3d adaptiveyi birlikte çalıştırdığımda pc kapanıyor sanırım sorun bu 2 şeyde yeni ekran kartı mı almalıyım ?

2-3 yıldır çıkarıyorsa yapılcak şey garantiye yollamaktı şuan bi çözüm bulnabilir mi şüpheli.
tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın occt testinde her şey kusursuz çalışırken 3d standart ve 3d adaptiveyi birlikte çalıştırdığımda pc kapanıyor sanırım sorun bu 2 şeyde yeni ekran kartı mı almalıyım ?

gene aynı şey full yüksek tam güç çalıştırdığından oluyor hem cpu hem gpu zorluyorsun yada parçaların çok ısınıyor ama benim düşüncem psu yetersizliğinden ötürü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,582
Üyeler
183,139
Son üye
dteahmet
Geri