Neler Yeni

RX 6600 güç tüketmiyor!?

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
Yeni RX 6600 aldım, sistemime taktım ve Valorant' a girdim. Hem ekran kartını test etmek için hem de ısınmak için poligona girdim ve FPS değerlerim 0' ı görmeye başladı. MSI AfterBurner' ı açtığımda güç kullanımı max. 28W değerine çıktı.

abcdefg1234

80+ Silver
Yeni RX 6600 aldım, sistemime taktım ve Valorant' a girdim. Hem ekran kartını test etmek için hem de ısınmak için poligona girdim ve FPS değerlerim 0' ı görmeye başladı. MSI AfterBurner' ı açtığımda güç kullanımı max. 28W değerine çıktı.
Furmark testi yapar mısınız ?

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İnşallah patlamayız :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sen az çok bilen -en azından benden daha iyi bilen- birisine benziyorsun. İşlemcim Ryzen 5 2600, bu işlemci' nin RX 6600 ekran kartıyla %90' a yakın darboğaz yaşaması mümkün mü?

@ilyas26 FurMark testini yaptım ve değerler normaldi.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,627
İsim
Özgürcan
düşük ayarda 50 60w tüketiyor yükseğe geçince 80 90w tüketiyor bu video da
r5 2600 ile bir sorun olacağını sanmıyorum çok fazla

abcdefg1234

80+ Silver

Hocam sen az çok bilen -en azından benden daha iyi bilen- birisine benziyorsun. İşlemcim Ryzen 5 2600, bu işlemci' nin RX 6600 ekran kartıyla %90' a yakın darboğaz yaşaması mümkün mü?
Darboğaz olacaktır dediğiniz gibi ama darboğaz fps dropa sebep olmuyor bildiğim kadarıyla

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
Darboğaz olacaktır dediğiniz gibi ama darboğaz fps dropa sebep olmuyor bildiğim kadarıyla
Bende öyle biliyorum ama bazı arkadaşlar -başka konumda hala devam ediyorlar iddialarına- FPS drop sorununun darboğadan kaynaklı olduğunu söylüyor.

düşük ayarda 50 60w tüketiyor yükseğe geçince 80 90w tüketiyor bu video da
r5 2600 ile bir sorun olacağını sanmıyorum çok fazla
Bu 5600X???

@pickpocket Hocam yardımcı olabilir misin?

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,627
İsim
Özgürcan
Bende öyle biliyorum ama bazı arkadaşlar -başka konumda hala devam ediyorlar iddialarına- FPS drop sorununun darboğadan kaynaklı olduğunu söylüyor.

Bu 5600X???

@pickpocket Hocam yardımcı olabilir misin?
sorunun işlemci değil ekran kartının güç tüketimi bende direk ekran kartına baktım ve oyunda 28w daha fazla harcadığını gördüm r5 5600x olup olmaması sorun değil

abcdefg1234

80+ Silver

@ilyas26 FurMark testini yaptım ve değerler normaldi.
Furmarkta 100 watt çekebiliyorsa ekran kartında bir sorun yoktur. Valorantı yüksek grafiklerde oynayıp işlemci yükünü azaltmayı deneyebilirsiniz

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
sorunun işlemci değil ekran kartının güç tüketimi bende direk ekran kartına baktım ve oyunda 28w daha fazla harcadığını gördüm r5 5600x olup olmaması sorun değil
anladım. Ama FurMark testinde 100W değerlerinde kadar çıktı.

Furmarkta 100 watt çekebiliyorsa ekran kartında bir sorun yoktur. Valorantı yüksek grafiklerde oynayıp işlemci yükünü azaltmayı deneyebilirsiniz
FPS drop yiyorum hala.

Alt+Tab attığımda geçici bir süreliğine düzeliyor 🤔

abcdefg1234

80+ Silver
anladım. Ama FurMark testinde 100W değerlerinde kadar çıktı.

FPS drop yiyorum hala.

Alt+Tab attığımda geçici bir süreliğine düzeliyor 🤔
DDU ile güvenli modda hem nvidia hem de amd driverlarını sildikten sonra amd nin 22.3.1 driverını bulup yükleyebilir misiniz. Böyle de çözülmezse aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef. SSD veya hdd de sorun olabilir diyeceğim ama gtx 970 kullanırken bir sorununuz yokmuş demekki ssd veya hdd ile alakalı bir sorun değil.

DDU ile güvenli modda hem nvidia hem de amd driverlarını sildikten sonra amd nin 22.3.1 driverını bulup yükleyebilir misiniz. Böyle de çözülmezse aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef. SSD veya hdd de sorun olabilir diyeceğim ama gtx 970 kullanırken bir sorununuz yokmuş demekki ssd veya hdd ile alakalı bir sorun değil.
Son olarak bios sıfırlayıp X.M.P yi açıp bir de öyle test eder misiniz

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL

Son olarak bios sıfırlayıp X.M.P yi açıp bir de öyle test eder misiniz
DDU yu nasıl açacağım bi bakayım

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,386
İsim
Diyarhan
90w ı geçtiğim çok nadir zamanlar oldu. Kart kokluyor.

Top Bottom